Ρέθυμνο - Ίκαρος 68-66

Το Ρέθυμνο κράτησε το προβάδισμα κόντρα στην Ίκαρο μέχρι τέλους και πήρε τη νίκη 68-66 στην Κρήτη για την 23η αγωνιστική της Basket League, που του διασφαλίζει την 5η θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ρέθυμνο - Ίκαρος 68-66
INTIME SPORTS

Έτσι κρίθηκε

Οι 2 ομάδες πόνταραν σε διαφορετικά άλογα και στο τέλος κέρδισε με την ελάχιστη δυνατή διαφορά η ομάδα της Κρήτης. Η κυριαρχία του Μπρεντ Πέτγουεϊ κάτω από τα καλάθια εγγυήθηκε τη συνεχή ροή επιθέσεων για τους γηπεδούχους, ενώ τα τρίποντα του Ντάνιελ Γκίμπσον και του Νέιτς Στέρναντ κρατούσαν κοντά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Μετά από 2 σχετικά ισορροπημένες περιόδους, όπου στην πρώτη έμπαιναν τα πάντα (22-21) και στη 2η οι άμυνες και η αστοχία κράτησαν μικρό επιμέρους σκορ (8-11), ήρθε μια 3η περίοδος που οι γηπεδούχοι έδειξαν την ανωτερότητά τους και με τον Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ και τον Ούρος Ντούβνιακ να συνεισφέρουν επιθετικά, η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ πήρε σημαντικό προβάδισμα. Όσο κι αν το "ψαλίδισαν" οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στην τελευταία περίοδο, το Ρέθυμνο κράτησε έστω το ισχνό προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

Αστέρι

Ο Πέτγουεϊ δεν χρειάστηκε μικρόφωνο για να κλέψει την παράσταση στο Ρέθυμνο. Με 12 πόντους, 8 ριμπαουντ (4 αμυντικά, 4 επιθετικά) και 3 τάπες, έκανε ένα all around παιχνίδι, κυριάρχησε στη ρακέτα και έβαλε το μεγαλύτερο λιθαράκι για τη νίκη.

Απογοήτευση

Όταν οι 2 σουτέρ σου βρίσκονται σε κακή μέρα, αυτό είναι κακός οιωνός. Οι Αλέξης Κυρίτσης και Ζόραν Βέρκιτς σημείωσαν 11 πόντους συνολικά, με συνέπεια η ευθύνη του σκοραρίσματος να κατανεμηθεί άνισα (και ανεπιτυχώς) στους Γκίμπσον και Μουχαμάντ Φαγέ.

Σχόλιο

Το Ρέθυμνο αντιμετώπισε τον μοναδικό αντίπαλό του για την 5η θέση, πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν και εξασφάλισε και μαθηματικά το υψηλότερο πλασάρισμα της ιστορίας του στην πρώτη κατηγορία, όντας σοβαρό και προσηλωμένο στον στόχο. Ο Ίκαρος προσπάθησε και εάν δεν είχε το μπλακ άουτ στην 3 περίοδο, ίσως διεκδικούσε κάτι περισσότερο από το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 30-32, 50-42, 68-66

Ρέθυμνο - Ίκαρος 68-66
Ρέθυμνο - Ίκαρος 68-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK