ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 61-71

Με τον Ραμέλ Κάρι να πρωταγωνιστεί ξανά, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 71-61 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 61-71

Έτσι κρίθηκε

Περισσότερο σαν φιλικό προετοιμασίας για τα πλέι οφ λειτούργησε το παιχνίδι στην Πυλαία, αφού βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε. Και έμοιαζε η αλήθεια με τέτοιο, καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία, έδειχναν έξω από τα νερά τους, τουλάχιστον επιθετικά. Σαν να προέρχονταν από προετοιμασία.

Το αποτέλεσμα αυτού ήταν το ματς να είναι κλειστό και το σκορ χαμηλό. Με το δίδυμο κοντού (Χαραλαμπίδης) - ψηλού (Παπαδόπουλος) ο "Δικέφαλος" είχε αρχικά ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο με τα σουτ του Δέδα έφτασε στο 20-14. Γρήγορα όμως το "τριφύλλι" επέστρεψε και μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν (26-27, 33-33, 43-45).

Τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό έκανε ο σταθερά χρήσιμος στις δυο πλευρές του παρκέ Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός με συνετές επιλογές πέτυχε 15 πόντους και οδήγησε το "τριφύλλι" στο 56-48 (8-0 σερί). Ήταν αυτό που έψαχνε εκείνη τη στιγμή για να ξεφύγει του μαχητικού ΠΑΟΚ και να ελέγξει την κατάσταση μέχρι το φινάλε και να μην κινδυνεύσει.

Αστέρι

Ο Ραμέλ Κάρι αποδεικνύεται σοφή επιλογή τη δεδομένη στιγμή. Μετρημένος στο παρκέ, δεν εκβιάζει προσπάθειες, έχει υψηλά ποσοστά, βοηθάει στην άμυνα. Σε δεύτερο σερί παιχνίδι ξεχώρισε, δείχνοντας ότι ήταν το κέρδος του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα χωρίς αγώνες.

Απογοήτευση

Τον έμπειρο Τσαρτσαρή έχει ανάγκη στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, όχι αυτόν που υπέπεσε πολύ γρήγορα σε πέντε φάουλ και δεν βοήθησε απέναντι στους ψηλούς του ΠΑΟΚ.

Σχόλιο

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έκαναν την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Αρκετά σφιγμένοι αμφότεροι, δεν έπεισαν ότι είναι όσο έτοιμοι θέλουν οι προπονητές τους για τους αγώνες που θα δώσουν με Ρέθυμνο και Ίκαρο αντίστοιχα. Ο Ραμέλ Κάρι λειτούργησε ως... ατραξιόν, καθώς ήταν η πρώτη... τηλεοπτική εμφάνισή του και επανέλαβε εμφάνιση αντίστοιχη, ίσως και καλύτερη, από εκείνη της Πάτρας, επιβεβαιώνοντας τη χρησιμότητα της απόκτησής του. Για τον "Δικέφαλο" οι μάχες με τους Κρητικούς θα είναι απαιτητικές και χρειάζεται σίγουρα να βρει ρυθμό απέναντι σ' έναν αντίπαλο που επιτίθεται.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 33-33, 48-48, 61-71

ΠΑΟΚ: Χάτσερ 11(1/5τρ, 5λ), Κασελάκης 6(1τρ, 5ρ), Χαραλαμπίδης 14, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 10(2), Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 6(9ρ), Νικολόπουλος, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 5, Αμπαράς

Παναθηναϊκός: Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 6(1), Κάρι 19(5/6δ, 3/4τρ, 4κλ, 3ασ), Ματσιούλις 8(1τρ, 6ρ), Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16(2/10τρ, 8ασ), Γκιστ 11(1τρ, 9ρ), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK