Ηλυσιακός - Ολυμπιακός 57-78

Με βασικό όπλο την άμυνα και τις πολλές επιλογές, ο Ολυμπιακός νίκησε στα Ιλίσια με 78-57 πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό.

Ηλυσιακός - Ολυμπιακός 57-78

Η εξέλιξη

Ο Ηλυσιακός προηγήθηκε 7-6 για τελευταία φορά, καθώς ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 10-0 για να πάρει το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 12-23 και το ημίχρονο 25-36. Ο Νίκος Χατζής ήταν εξαιρετικός και μαζί με τον Άντερσον μετέτρεψαν το 34-45 στο 25' σε 40-45 στο 27’, ενώ έχασαν συνεχόμενα σουτ να απειλήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά 44-51 χάρις στον Σίμονς. Πρίντεζης και κυρίως Λοτζέσκι εκμεταλλεύτηκαν τις πάσες από Σπανούλη και την καλή κυκλοφορία για να πατήσουν το γκάζι και να στείλουν την διαφορά στο 44-55 και στα τελευταία λεπτά το 50-58 (ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είχε 10 πόντους) έγινε 57-78 σε ένα πολύ ελεύθερο παιχνίδι.

Η καλύτερη πεντάδα

1.Ο Βασίλης Σπανούλης, διότι μπορεί να έχει μέσο όρο 2,5 πόντους στην Α1 σε δύο παιχνίδια, αλλά μοίρασε 10 ασσίστ.

2. Ο Νίκος Χατζής, που με 16 πόντους απέναντι στην σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού, απέδειξε ότι υπάρχουν μόνο ξεπερασμένα μυαλά και όχι παίκτες.

3. O Ματ Λοτζέσκι, διότι ο Μπαρτζώκας του δίνει όσο χρόνο θέλει για να προσαρμοστεί και να κάνει αυτά που ξέρει: να βάζει τα ελεύθερα σουτ που του δίνουν. Με τον Ηλυσιακό πήρε και ριμπάουντ.

4. Η διοίκηση του Ηλυσιακού, καθώς με δική της πρωτοβουλία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φίλιππα Συρίγου. Δυστυχώς ακόμα κανείς δεν τίμησε τον θρύλο Γιώργο Αμερικάνο.

5. Η αστυνομία, αφού αυτή την φορά κατάφερε να βοηθήσει στην διεξαγωγή του αγώνα με 500 φιλάθλους.

Το φύλλο αγώνα

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται την πληθώρα λύσεων για να κουράσει αντιπάλους όπως ο Ηλυσιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτό το διάστημα έχουν τεράστιο επιθετικό πρόβλημα, αφού στερούνται πόντους στη ρακέτα. Ο Ηλυσιακός μόνο κερδισμένος βγήκε από την παρουσία του για 36 λεπτά κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK