Πανελευσινιακός - Κηφισιά 68-79

Με φόρα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού η Κηφισιά πέρασε με άνεση και στιλ από το κλειστό της Γούβας επικρατώντας 79-68 του Πανελευσινιακού. Νέα μεγάλη εμφάνιση από τον Δημήτρη Μαυροειδή που τέλειωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ.

Πανελευσινιακός - Κηφισιά 68-79

Η εξέλιξη

Οι ασίστ του Λιακόπουλου και οι πόντοι του Κακιούζη βοήθησαν την Κηφισιά να πάρει από την αρχή τα ηνία. Ο βετεράνος φόργουορντ πέτυχε δέκα γρήγορους πόντους και η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξέφυγε 19-12 (7:30) και 24-15. Ο Πανελευσινιακός ανέβηκε όταν ο Ρόμπινσον απέκτησε συμπαραστάτες (Μάρεϊ, Μάρκοβιτς) και αφού πρώτα έτρεξε σερί 9-0, προσπέρασε 35-33.

Χάρη όμως στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (11 σε 20 λεπτά) και στα τρίποντα του Τσαλδάρη οι φιλοξενούμενοι γρήγορα ανέκτησαν τον έλεγχο (42-36, 46-38). Έκτοτε ήταν δουλειά του Μαυροειδή όχι μόνο διατηρήσει αλλά και ν' αυξήσει το προβάδισμα της Κηφισιάς υπογράφοντας το 55-41 (26:30) και το 60-43. Οι "σταχυοφόροι" δεν είχαν ούτε τις δυνάμεις ούτε τις λύσεις ν' ανταπεξέλθουν και ουσιαστικά αποδέχθηκαν τη μοίρα τους, αφού στο 32' η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (50-69). Με 24 αμυντικά ριμπάουντ χαμένα δεν είχαν τύχη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος κάθε άλλο παρά παρωχημένος ψηλός είναι.

2. Ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος στα 38 διάγει δεύτερη νεότητα.

3. Ο Νίκος Λιακόπουλος γιατί έπαιρνε τις κατάλληλες αποφάσεις όταν ήταν στο παρκέ.

4. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, καθώς με τα δικά του σουτ η Κηφισιά διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ.

5. Ο Φρανκ Ρόμπινσον, ο παίκτης που γλίτωσε τον Πανελευσινιακό από μια βαριά ήττα.

Το φύλλο αγώνα

Οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιο πλάνο, χτίζοντας ρόστερ με πλούσιο ελληνικό στοιχείο. Διαφορετικής ποιότητας υλικά όμως, με αποτέλεσμα η Κηφισιά των έμπειρων να υπερισχύσει χωρίς να πιεστεί. Το πρώτο δείγμα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από θετικό για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, η οποία δεν έμεινε στο συννεφάκι της, αλλά επέστρεψε γρήγορα στο έδαφος. Ο Πανελευσινιακός θα χρειαστεί να βελτιωθεί πολύ, ίσως ν' αλλάξει νωρίς ξένους, για να σώσει την κατηγορία, διότι στην έδρα του οφείλει να είναι πιο ανταγωνιστικός. Η διαφορά στα ριμπάουντ, άρα και στη θέληση/προσπάθεια, ήταν τεράστια (49-27).

News 24/7

24MEDIA NETWORK