ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 84-70

Η πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στη φετινή Α1 είναι γεγονός. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει με 84-70 του Ηλυσιακού στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Πυλαίας.

ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 84-70

Ετσι κρίθηκε

Με μία πρόχειρη ματιά συμπεραίνει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη λόγω της επίθεσής του. Σωστό, αλλά όχι απόλυτα ακριβές. Διότι η αμυντική επίδοση του Δικεφάλου του Βορρά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Μέχρι το 30' οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να κρατιούνται μέσα στη διεκδίκηση της νίκης είτε με τα καλάθια του Κασελάκη, είτε λόγω της καλής τους άμυνας (στο τρίτο δεκάλεπτο όταν ο Φλεβαράκης επέλεξε ζώνη). Από εκεί και πέρα όμως ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι του και εκμεταλλευόμενος τον επιθετικό οίστρο των Γκορί και Ντικούδη έφτασε στην επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 19-10.

Σταρ

Το δίδυμο των Γκορί και Ντικούδη έλαμψε στην Πυλαία. Οι δύο τους πέτυχαν τους 44 από τους 84 πόντους του ΠΑΟΚ έχοντας μάλιστα και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Απογοήτευση

Ο Τόμπσον, βασικός πλέι μέικερ του Ηλυσιακού, τα θαλάσσωσε τόσο στην οργάνωση όσο και στο σκοράρισμα (0/7 τρίποντα).

Σχόλιο

Η ανηφόρα που έχει να ανέβει ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη καθώς τα νέα πρόσωπα έχουν αναγκάσει τον Σούλη Μαρκόπουλο να χτίσει σχεδόν από την αρχή. Η νίκη πάντως χρησιμεύει ως μία καλή αρχή. Ο Ηλυσιακός έπαιξε όπως πάντα με πνεύμα νικητή αλλά οι αδυναμίες του (κυρίως στην επίθεση) τον πρόδωσαν

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 50-44, 65-60, 84-70

ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 84-70
ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 84-70

News 24/7

24MEDIA NETWORK