ΑΕΚ - Ολυμπιακός 62-81

Με πρώτο σκόρερ τον Σπανούλη (22 πόντοι) ο Ολυμπιακός, του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλέον, έφυγε νικητής από το κλειστό του ΟΑΚΑ επικρατώντας εύκολα της 81-62 ΑΕΚ. Ψυχωμένη μέχρι τέλους η Ενωση.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 62-81

Η εξέλιξη:

Το πάθος είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά μία ομάδα, την ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση. Μπήκε με ορμή στο παρκέ, πέτυχε καλάθια ψυχολογίας (ειδικά το τρίποντο του Σάκοτα), προηγήθηκε 9-4 βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι εκεί. Οι "ερυθρόλευκοι" του Σφαιρόπουλου πια, ισορρόπησαν και παρά το 15-14 του πρώτου δεκαλέπτου, στο δεύτερο έγιναν πιο ορθολογικοί στην επίθεση -και φυσικά πιο εύστοχοι- με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό πόντων και τελικά να κλείσει στο 30-44 (ημίχρονο) με τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλα κέφια (14 π.).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την προσπάθεια της ΑΕΚ να μαζέψει τη διαφορά -κάτι που έκανε δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς- αλλά και την απάντηση του Ολυμπιακού που έκλεισε στο 65-52 και ουσιαστικά "έστησε" στον τοίχο τους γηπεδούχους. Στην τελευταία περίοδο η ψυχωμένη ΑΕΚ προσπάθησε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, αλλά Σλούκας και Σπανούλης έδιναν λύσεις, η διαφορά άνοιξε και φτάσαμε στο εμφατικό 81-62.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το τέλος του αγώνα αποχώρησε τραυματίας ο Ματ Λοτζέσκι με πρόβλημα στον προσαγωγό.

Η καλύτερη πεντάδα:

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε το... σύνδρομο ΟΑΚΑ και με αρχοντική εμφάνιση ήταν από τους κορυφαίους του παρκέ.

Από κοντά και ο Λοτζέσκι με κρίσιμα καλάθια.

Αξίζει αναφοράς ο Σφαιρόπουλος γιατί ξεπέρασε με λίγα -αρνητικά- πράγματα προς συζήτηση τη συγκεκριμένη αποστολή.

Ο Σάκοτα ήταν σε ένα ακόμη ματς ο κορυφαίος της ΑΕΚ και απειλή για τους Πειραιώτες.

Μπράβο στους οπαδούς που επέτρεψαν να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια.

Φύλλο αγώνα:

Ο Ολυμπιακός πέρασε στην εποχή Σφαιρόπουλου με ωραία και απελευθερωμένη εμφάνιση και -το σημαντικότερο- με τον Βασίλη Σπανούλη να συνεχίζει την εξαιρετική μεσοβδόμαδη εικόνα. Η ΑΕΚ, από την άλλη, μάζεψε εμπειρίες και χειροκροτήματα και στάθηκε με ψηλά το κεφάλι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK