Κηφισιά-Κόροιβος 60-61

Θρίλερ στο τέλος! Οι διαιτητές μέτρησαν για δύο καλάθι του Γκίκα στα 9 δευτερόλεπτα, με την Κηφισιά να έχει εντονότατα παράπονα και ο Κόροιβος πήρε τη νίκη με 61-60 και τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Κηφισιά-Κόροιβος 60-61

Έτσι κρίθηκε:

Ας πάμε από το τέλος και να σταθούμε στη φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο Γκίκας δοκίμασε για τρεις την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 61-58, αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι πατούσε τη γραμμή, ενώ ο διαιτητής έδειξε άμεσα ότι το καλάθι είναι δύο πόντων. Έτσι, η Κηφισιά απώλεσε την ευκαιρία να πάει το ματς στην παράταση και να διεκδικήσει εκ νέου τη νίκη.

Για να φτάσουμε, βέβαια, στο χιτσκοκικό φινάλε, είδαμε ένα ντέρμπι με τον Κόροιβο να έχει έναν απίστευτο πλουραλισμό στην επίθεση και να μην αφήνει σε... ησυχία τους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μαρκόπουλου ήταν ο Τρότερ με 12, για να ακολουθήσει ο Χάρις με 11, ο Ντέιβις με 10 κ.ο.κ μέχρι να φτάσουμε στους 4 πόντους του Σλαφτσάκη. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Παπαθεοδώρου είχε τον Μαυροειδή για τα δύσκολα (14 π. και 12 ρ.), αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Αυτό ήταν το τρίτο διπλό του Κόροιβου εφέτος μετά από αυτά σε Καβάλα και Πάτρα.

Κηφισιά-Κόροιβος 60-61

- Η στιγμή που ο Ηλίας Κορομηλάς (πρώτος διαιτητής) χρεώνει για δύο το καλάθι του Νίκου Γκίκα

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 9 (0/5 τρίπ.), Μαυροειδής 14 (12 ριμπ.), Κασελάκης 13 (3), Στίγκερς Τζ. 7 (1/7 τρίπ.), Χογκ 10, Στίγκερς Ντ. 5, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 2, Φρέιζιερ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 10 (2), Χριστοδούλου 6, Βασιλόπουλος, Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 11, Θόρτον 2, Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 12 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4.

Ο άνθρωπος του αγώνα:

Ο Γκίκας μπορεί να μην έκανε τη σούπερ εμφάνιση, ήταν όμως αυτός που έστρεψε πάνω του όλα τα φώτα λόγω του καλαθιού στο τέλος. Πήγαινε για τρίποντο και ηρωικό φινάλε, αλλά η... γραμμή δεν του έκανε τη χάρη.

Το φύλλο αγώνα:

Ματσάρα στο "Ζηρίνειο" γιατί ο Κόροιβος απέδειξε για ακόμη μία φορά στο τρέχον πρωτάθλημα ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που κάνει ζημιές. Ζημιές μπορεί να κάνει και η Κηφισιά, η οποία έχει τις δυνατότητες να ρεφάρει αυτή την ήττα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK