Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πατρών 67-80

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα Πατρών στη Ρόδο, ο οποίος επιβλήθηκε του Κολοσσού με σκορ 80-67, για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πατρών 67-80
INTIME SPORTS

Ετσι κρίθηκε

Ο Απόλλωνας μετά τα πρώτα διαδικαστικά λεπτά στην αναμέτρηση, έδειξε να θέλει πιο πολύ το ματς. Οι φάσεις βγήκαν στην ομάδα της Πάτρας, την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν να δυσκολεύονται να εκμεταλλευτούν τις επιθέσεις τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πατρινούς να έχουν προβάδισμα 3 πόντων (18-21), ενώ στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (32-33). Στο τρίτο δεκάλεπτο, ένα ξέσπασμα με πρωτοστάτη τον Ντέντι, έδωσε προσωρινά ένα μικρό προβάδισμα στον Κολοσσό (46-41), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε και πάλι τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ με 54-50, ενώ το τελευταίο κομμάτι του αγώνα αποτέλεσε τυπική διαδικασία για την ομάδα της Πάτρας, η οποία έφτασε στη νίκη με 80-67.

Σταρ

Ο Γκραντ πέτυχε 20 πόντους για τον Απόλλωνα συμβάλλοντας τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Θα ήταν άδικο να μη γίνει αναφορά ωστόσο στον Ντέντι ο οποίος πέτυχε 24 πόντους, οι οποίοι δεν ήταν αρκετοί για να αποφύγει ο Κολοσσός την ήττα.

Απογοήτευση

Από το δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, όλα πήγαν στραβά για τον Κολοσσό. Ο Ντέντι είχε φροντίσει να δώσει διαφορά στην ομάδα της Ρόδου, πριν επέλθει η κατάρρευση και αλλάξουν τα δεδομένα στον αγώνα, υπέρ των φιλοξενούμενων. Το νεκρό αυτό διάστημα, αποδείχτηκε καταλυτικό στην εξέλιξη του αγώνα.

Σχόλιο

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα διαχειρίστηκε καλύτερα τον αγώνα. Φόρτσαρε στην κρισιμότερη καμπή της αναμέτρησης και δικαιώθηκε φτάνοντας στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ο Κολοσσός ο οποίος παρέμενε κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, υπέστη καθίζηση την πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή, για να γνωρίσει μοιραία την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-33, 50-54, 67-80

Κολοσσός Ρόδου(Γκέκος): Γεωργαλλής, Κουμπούρας 4, Χάτεν 8(1), Καλαϊτζής 2, Βουγιούκας 4, Καλαμπόκης 6, Ντέντι 24, Ντόλαρντ 2, Λάνγκφορντ 8(1), Τσαλδάρης 9(1).

Απόλλων Πατρών(Βετούλας): ΜακΚόλουμ 4, Αργυρόπουλος 12(1), Γκραντ 20(2), Λιανός 2, Πέτροβιτς 10, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 11(1), Ζαφίρης 2, Τέρνερ 8, Κρόλο 11.

News 24/7

24MEDIA NETWORK