Iκαρος-Περιστέρι 66-55

Παίζοντας καλύτερη άμυνα στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Ικαρος νίκησε 66-55 το Περιστέρι στο κλειστό της Γλυφάδας και επανήλθε στις επιτυχίες.

Iκαρος-Περιστέρι 66-55

Ετσι κρίθηκε

Το παιχνίδι στην ολότητά του συνιστά μπασκετικό παράδοξο. Το Περιστέρι κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ανανέωσε ένα σωρό επιθέσεις, σούταρε πολύ περισσότερες φορές και όμως, έχασε.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ευστοχία αλλά φρόντιζαν να πηδούν στα ριμπάουντ και να πληγώνουν την αντίπαλη άμυνα με δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Μέχρι και το 30' το Περιστέρι είχε την περισσότερη ώρα την πρωτοπορία στο σκορ και μπήκε στην τελική ευθεία με διαφορά πέντε πόντων (46-51).

Ομως τα δεδομένα άλλαξαν κατά τη διάρκεια του τετάρτου δεκαλέπτου. Ο Ικαρος έπαιξε άμυνα μέχρι...ασφυξίας και έκοψε όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι του. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι Γκίμπσον, Κυρίτσης και Βρκιτς. Σκόραραν κατά βούληση και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη αφού το Περιστέρι σκόραρε μόνο τέσσερις πόντους σε δέκα λεπτά.

Αστέρι

Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε 15 πόντους ο Γκίμπσον. Το θέμα είναι ότι σκόραρε και σε καίρια σημεία του ματς. Με την απόδοσή του σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν το κύριο σημείο αναφοράς της ομάδας του.

Aπογοήτευση

Στο πιο κρίσιμο σημείο της διαδρομής το Περιστέρι έμεινε από βενζίνη. Δεν μπορείς να πάρεις ένα κλειστό ματς σκοράροντας μόνος τέσσερις πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σχόλιο

Νίκη και ταυτόχρονο μάθημα για τον Ικαρο ο οποίος αν και παρουσίασε παροιμιώδη αδυναμία στα ριμπάουντ, βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει. Για το Περιστέρι το ματς είναι μία χαμένη ευκαιρία διπλού.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 26-29, 46-51, 66-55

Iκαρος-Περιστέρι 66-55
Iκαρος-Περιστέρι 66-55

News 24/7

24MEDIA NETWORK