Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 90-65

Με καλή απόδοση στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και επιβλήθηκε 90-65 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, διασκεδάζοντας -όσο ήταν δυνατόν- τις εντυπώσεις για τη νέα ήττα στην Ευρωλίγκα. Αποχώρησε τραυματίας ο Στεφάν Λάσμε.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 90-65

Η εξέλιξη

Ο Παναθηναϊκός είχε καλό ρυθμό στην επίθεση και έβγαλε πράγματα χάρη στις συνεργασίες κοντών - ψηλών, έχοντας σταθερό προβάδισμα μετά το 15-14. Ο Πανιώνιος όμως χτύπησε τις αδυναμίες των "πρασίνων" στην άμυνα και μπόρεσε ν' ακολουθήσει παίζοντας στην ίδια ταχύτητα. Ο Σαλούστρος ήταν ο λαγός στο καπέλο του Σφαιρόπουλου και οι "κυανέρυθροι" επέστρεψαν τόσο από το 33-26 του 15' όσο και από το 45-38 του 22'.

Μετά το 50-45 οι πρωταθλητές άρχισαν να χτίζουν την άνετη -όπως εξελίχθηκε- επικράτησή τους. Διαμαντίδης και Ούκιτς βοήθησαν σε αυτό και το 64-46 του 30' έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο του "τριφυλλιού", παρά την προσωρινή κρυάδα από τον τραυματισμό του Στεφάν Λάσμε. Η διαφορά υπερέβη τους 20 πόντους (67-46) και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα παρά την απόπειρα του Πανιωνίου να την ψαλιδίσει.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Τζέιμς Γκιστ για τα άλματά του στο... Θεό. Κάρφωνε συνεχώς στο καλάθι του Πανιωνίου και τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και 5/5 δίποντα.

2. Ο Γιόνας Ματσιούλις, διότι είχε σταθερή απόδοση σε ακόμη ένα παιχνίδι.

3. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για τη φάση της βραδιάς. Προσωπική προσπάθεια και τρομερό κάρφωμα με το ένα χέρι.

4. Ο Χρήστος Σαλούστρος, ένας φόργουορντ με προοπτικές. Είχε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

5. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης γιατί ξέρει να κάνει πρωταγωνιστές τους συμπαίκτες του. Είχε 9 ασίστ.

Το φύλλο αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ του τραυματισμού του Στεφάν Λάσμε, έπαιξε γρήγορο και απλό μπάσκετ, τιμώρησε το κενό διάστημα του Πανιωνίου και κατέκτησε μια άνετη νίκη με πρωταγωνιστές (Κάρι, Μαυροκεφαλίδης) που είναι απαραίτητο να του φανούν χρήσιμοι στην πορεία. Με καλές και κακές στιγμές οι "κυανέρυθροι", αδικούνται από την έκταση που πήρε η διαφορά, αλλά στο φινάλε εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK