Kαβάλα-Αρης 60-68

Στην έδρα όπου υποκλίθηκε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, ο Αρης δεν λάθεψε. Με εξαιρετική απόδοση στην άμυνα η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή νίκησε με 68-60 την Καβάλα.

Kαβάλα-Αρης 60-68

Eτσι νίκησε

Ο Άρης από το ξεκίνημα του αγώνα βασίστηκε στο ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Η άμυνά του ήταν εκπληκτική, με αλληλοκαλύψεις, πίεση στην περιφέρεια και πολύ σωστή περιστροφή που χαλούσε το pick ‘ n roll των γηπεδούχων. Αυτό είχε ως συνέπεια η Καβάλα να πετύχει 2 πόντους στα 8’ πρώτα λεπτά του αγώνα και να αναγκαστεί να κυνηγά συνεχώς στο σκορ.

Το ευχάριστο για τον Άρη ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος από το πρώτο παιχνίδι του στην Α1 έδωσε ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας. Και ξαφνικά, το παζλ των «κιτρίνων» έδειχνε να συναρμολογείται, δίχως πάντως, όλα τα κομμάτια να λειτουργούν όπως θά’ πρεπε. Κατά διαστήματα, δηλαδή, το οργανωτικό κομμάτι στην επίθεση αντιμετώπιζε πρόβλημα, παράλληλα όμως, η Καβάλα έβρισκε πόντους με… αίμα.

Έτσι, ο Άρης προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές (16-30), με τον Χρήστο Ταπούτο να σκοράρει με τρίποντα στην τρίτη περίοδο (30-45), πριν γυρίσει σε ζώνη ο Πρίφτης και προβληματίσει προς στιγμήν τους «κίτρινους». Το 41-48 έδωσε κάποιες ελπίδες, όμως, δύο τρίποντα του Ντέιβις έδωσαν και πάλι διψήφια διαφορά στον Άρη.

Η Καβάλα έκανε την τελευταία προσπάθεια και μείωσε 50-56 στο 35’, στα 4:08 προ του τέλους όμως, ο Αγγελόπουλος δέχτηκε τεχνική ποινή, ο Ταπούτος ευστόχησε σε 4 προσωπικές και ο Άρης σε μία φάση πέτυχε 6 πόντους συνολικά, αφού και ο Τσαλδάρης έβαλε βολές. Σκορ 50-62 τρεισήμισι λεπτά πριν από το τέλος, με τρίποντα των Πάσαλιτς και Αγγελόπουλου και δίποντο του Σίμτσακ οι γηπεδούχοι μείωσαν 58-62 στα 58’’, ο Τσαλδάρης όμως ήταν γρήγορος και ψύχραιμος με συνέπεια η διαφορά να μην καλυφθεί τελικά από τους Καβαλιώτες.

Σταρ

Η απόδοση του Χρήση Ταπούτου αποτελεί βαρόμετρο σε κάθε περίπτωση για αυτόν τον Άρη και τώρα, ο αρχηγός ήταν εξαιρετικός. Μεστός στο παιχνίδι του, με καθαρό μυαλό και μαχητικός στην άμυνα, ήταν το κάτι παραπάνω σε μια συνολικά εξαιρετική προσπάθεια των «κιτρίνων».

Απογοήτευση

Ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαν εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Άρη. φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, έχασε τη συγκέντρωσή του από τη σωστή αντιμετώπιση των αντιπάλων ψηλών και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όπως μπορεί την Καβάλα.

Σχόλιο

Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Άρης είχε δείξει πως βαδίζει σε σωστό δρόμο, τώρα, και με την προσθήκη του Μπόγρη εμφανίζει ένα πρόσωπο που ικανοποιεί και δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον. Αρκεί να δουλευτούν ορισμένοι επιθετικοί αυτοματισμοί, μιας και αρκετοί νέοι παίκτες του Αλεξανδρή σάστισαν με την πληθώρα παικτών που μπορούν τώρα να συνεισφέρουν, οι μέχρι πρότινος δηλαδή ισορροπίες διαταράχθηκαν κάπως.

Η Καβάλα έμεινε στη νίκη επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, αυτή η επιτυχία όμως, πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί από τους παίκτες της επειδή υπάρχει μεγάλη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα : 8-15, 21-34, 39-48, 60-68

Kαβάλα-Αρης 60-68
Kαβάλα-Αρης 60-68

News 24/7

24MEDIA NETWORK