Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-84

Χωρίς να ανεβάσει στροφές, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη 93-84 επί του Αμαρουσίου, με τους φιλοξενούμενους πάντως, να κλέβουν τις εντυπώσεις. Μα, είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να μην έχει νίκη;

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-84

Έτσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς όρεξη απέναντι σε έναν αντίπαλο με μυριάδες προβλήματα, προηγήθηκε 27-21 στο δεκάλεπτο και στη συνέχεια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντικατέστησε όλη την πεντάδα του.

Απελευθερωμένο το Μαρούσι και βασιζόμενο (σε ποιους άλλους;) τους Έλληνες παίκτες του, κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ και να προηγηθεί 29-36 στο 14’. Γκαγκαλούδης, Χαριτόπουλος και Κόμματος ήταν εξαιρετικοί, όμως, σταδιακά ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του και με καλύτερη άμυνα πλέον, έκλεισε το ημίχρονο στο 46-41 υπέρ του. Είναι πάντως, χαρακτηριστικό πως οι τρεις Έλληνες του Αμαρουσίου σκόραραν 39 από τους πόντους του ημιχρόνου, και ο Έλεγκαρ 2...

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός με "ανάμικτο" σχήμα βασικών και μη, πήγε να πάρει κεφάλι, προηγήθηκε 62-46, όμως το Μαρούσι με Κόμματο και Χαριτόπουλο να σκοράρουν έκλεισε ισόπαλο το επιμέρους σκορ και το 71-66 ήταν το σκορ στο 30’.

Το 71-70 του 31’ και το 75-74 του 33’ δημιούργησε κάποια έκπληξη, την ώρα που ο Λινάρδος συνέχιζε με άμυνα ζώνης ελλείψει βέβαια παικτών. Όλα αυτά μέχρι να σηκώσει από τον πάγκο του τους Διαμαντίδη και Σάτο ο Ομπράντοβιτς. Ο Στίβεν Σμιθ πήρε τις ασίστ και σκόραρε διαδοχικά, η άμυνα έκλεισε και το τελικό διαμορφώθηκε στο 93-84.

Αστέρι

Ο Νέστροας Κόμματος έκανε ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα καλύτερά χρόνια του. Σπάνιος σουτέρ στη μέρα του, γίνεται απολαυστικός ως ψηλός που τρέχει. Τελείωσε με 36 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, σε έναν αγώνα που μιλάει για την ποιότητά του.

Απογοήτευση

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήρθαν από τον πάγκο. Οι πρωταθλητές τους χρειάζονται όλους για να καταφέρουν σπουδαία πράγματα, και σήμερα απλά έδειξαν πως οφείλουν να επισπεύσουν τις προσπάθειές τους προς αυτά που ζητά ο Ομπράντοβιτς.

Σχόλιο

Για τον Παναθηναϊκό αυτοί οι αγώνες είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, άλλωστε, με τη χαλαρότητα που έδειξε σε κάποια σημεία ο αγώνας απέκτησε κι ενδιαφέρον, λίγο χρώμα. Το θέμα αφορά στο Μαρούσι. Αγωνίστηκε χωρίς τρεις επιπλέον παίκτες (Κογιαντίνοβιτς, Τζιγκάνοβιτς, Νικολαΐδης) όμως έμεινε εντός αγώνα από το 1’ μέχρι το 38’. Έκανε μια εμφάνιση που δίνει τον τόνο για τη συνέχεια. Αρκεί να έρθει και μια νίκη για το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου…

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 46-41, 71-66, 93-84

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-84
Παναθηναϊκός - Μαρούσι 93-84

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK