Αγγελόπουλος: "Ο Ζντοβτς παραιτήθηκε μετά το επεισόδιο με τον Γκριν"!

O μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΤΕ TV και έκανε έναν απολογισμό τη τελευταίας διετίας. Η πρόσληψη του Γιούρι Ζντοβτς, η απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στο Eurocup, οι σχέσεις με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλος, οι Έλληνες παίκτες, το κλειστό του Γαλατσίου κι οι πιέσεις από την ΕΟΚ.

Αγγελόπουλος: "Ο Ζντοβτς παραιτήθηκε μετά το επεισόδιο με τον Γκριν"!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Αρχικά, για το γεγονός ότι δεν μιλάει συχνά: "Γενικότερα, θεωρώ πως οι παράγοντες πρέπει να μιλούν με τα έργα τους, κι όχι με τα λόγια. Πρέπει να αφήνουμε τους αθλητές να μιλούν μέσα στο παρκέ και στο τέλος εμείς να κάνουμε τον απολογισμό".

Για το πώς αισθάνεσαι ύστερα από 1,5 χρόνο ενασχόλησης με τα διοικητικά της ΚΑΕ ΑΕΚ: "Το συναίσθημα που έχει κάποιος ύστερα από 1,5 χρόνο ενασχόλησης με την ΑΕΚ είναι πως μαθαίνεις συνεχώς. Το θετικό είναι πως μαθαίνουμε γρήγορα".

Για τους στόχους της ΑΕΚ την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν: "Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πάντα συνάρτηση των στόχων. Όταν μίλησα με τον Σάκοτα μου είπε "πρόεδρε ποιοι είναι η στόχοι;". Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπει ξανά το μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή. Ο δεύτερος ήταν η ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό και να παλέψει για την είσοδο στα πλέι οφ.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα. Ακόμα κι εγώ είχα απομακρυνθεί την τελευταία δεκαετία από την μπασκετική ΑΕΚ. Νομίζω πως τα πήγαμε εξαιρετικά την πρώτη σεζόν. Τη δεύτερη καταφέραμε τον ελάχιστο στόχο με τη μέγιστη προσπάθεια. Είχαμε ρεκόρ τραυματισμών. Έγιναν αρκετές αλλαγές. Κάποιοι τραυματίστηκαν, κάποιοι δεν ταίριαξαν στη φιλοσοφία της ομάδας. Μετά την αλλαγή προπονητή έπρεπε να κάνουμε δεκτές κάποιες εισηγήσεις του ώστε να τον βοηθήσουμε".

Για τον Γιούρι Ζντοβτς: "Έχει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του προπονητή που αναζητούσαμε. Είναι ένας πολύ εργατικός άνθρωπος, ο οποίος θα πεθαίνει μαζί με τους παίκτες του στο γήπεδο για τη νίκη. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Το γεγονός πως τον κυνηγούσαν οι ομάδες της Ευρωλίγκας ήταν ακόμα ένα θετικό στοιχείο".

Για το τι τον κέρδισε στον Σλοβένο τεχνικό: "Ο Γιούρι βάζει πάνω απ' όλα την ομάδα. Έτσι θα έπρεπε να είμαστε όλοι. Ο Γιούρι είναι της παλιάς σχολής. Για παράδειγμα όταν χάσαμε 35 πόντους από τον Ολυμπιακό, θεωρούσε πως δεν έπρεπε να υπάρχουν ξενύχτια από τους παίκτες, αλλά να αναζητούν την εκδίκηση".

Για το επεισόδιο Ζντοβτς-Γκριν στο ΣΕΦ και αν είχε παραιτηθεί μετά από αυτό: "Είναι αλήθεια (σ.σ. πως παραιτήθηκε) . Δεν είχε περάσει ποτέ την κόκκινη γραμμή. Ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για την καριέρα του. Ο Γιούρι βάζει πάνω από όλα την ομάδα του. Κανείς δεν πρέπει να είναι πάνω από την ΑΕΚ. Είναι της παλιάς σχολής, δεν επιτρέπει έπειτα από μία ήττα 35 πόντων να βγει ένας παίκτης και να διασκεδάσει".

Για το τι θα διάλεγε ανάμεσα στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο: "Δεν είμαι ιδιαίτερα μπασκετικός. Πλέον, αν χρειαζόταν να διαλέξω ανάμεσα στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο θα διάλεγα το μπάσκετ".

Για την "ιδέα" ΑΕΚ: "Εμείς που έχουμε μεγαλώσει στην σκεπαστή, καταλαβαίνουμε πως η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Για όλους τους ΑΕΚτζήδες ισχύει αυτό. Οι συμβολισμοί που έχει η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερη από των άλλων ομάδων. Λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα πως το μπάσκετ τη δεκαετία του '60 ήταν η ΑΕΚ. Μαζί με τον πολύ καλό φίλο μου, τον Τάσο Μπουλμέτη έχουμε μαζέψει 12 terra υλικό από εκείνη την περίοδο. Θα δούμε αν θα υπάρξει κάποιο ντοκιμαντέρ ή ταινία. Ο ΑΕΚτζής θα είναι πραγματικά υπερήφανος".

Για τον αν ζηλεύει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό: "Ναι. Όμως, νομίζω πως θα έρθει κι η σειρά μας"..

Για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ το υπάρχον σύστημα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: "Νομίζω με δουλειά. Όσο διάστημα απουσίαζε η ΑΕΚ από το ρόλο του πρωταγωνιστή, οι ανταγωνιστές μας κατέκτησαν 9 Ευρωλίγκες συνολικά. Που σημαίνει πως έχουν ξεφύγει αρκετά".

Για το αν πλήρωσε για να μάθει: "Σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, ο νέος στην αγορά θα πληρώσει κάτι παραπάνω για να μάθει. Ο χώρος του μπάσκετ πανευρωπαϊκά είναι ζημιογόνος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ανατολή, αλλά στην Ευρώπη οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ μικροί. Πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις. Είναι μία επιχειρηματική πρόκληση για να ισορροπήσεις. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός έχουν πολλούς ασταθείς παράγοντες. Δεν μπορείς να εγγυηθείς στον πελάτη σου για το αποτέλεσμα".

Για το ποιοι Έλληνες παίκτες θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρωτοκλασσάτοι κι αν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιους εξ αυτών: "Νομίζω πρέπει να ρωτήσετε το Γιούρι Ζντοβτς. Σίγουρα υπάρχουν παιδιά που μας ενδιαφέρουν, αλλά δεν μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα".

Για το "παιδομάζωμα" που γίνεται στην ΑΕΚ: "Ό,τι καλύτερο υπήρχε στις ηλικίες κάτω των 20, το είχε ο Παναθηναϊκός. Κάναμε μία μεγάλη βουτιά στην επετηρίδα για να βρούμε τα επόμενα ταλέντα. Τώρα αρχίσαμε το παιδομάζωμα".

Για το λόγο που αποφάσισε να αναμειχθεί με την ΑΕΚ: "Το επενδυτής πρέπει να μπει σε εισαγωγικά, γιατί δεν υπάρχουν επενδυτές στο μπάσκετ. Η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει τον Αύγουστο του 2014 από τον Αλέξη Αλεξίου. Λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος δεν ήμουν αρχικά θετικός. Κάποια στιγμή σήμανε συναγερμός. Υπήρξε επιστράτευση και μπήκαμε μπροστά για να βοηθήσουμε. Για την ΑΕΚ μιλάμε...".

Για το αν μιλάει με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Ναι, μιλάω συχνά. Μας βλέπουν φιλικά και θετικά. Οποιασδήποτε επενδύει και προσφέρει φρέσκες ιδέες τον βλέπουν όλοι θετικά. Το να υπάρχουν μόνο δύο ομάδες κι οι υπόλοιπες ακολουθούν δεν βοηθάει κανένα. Ελπίζω να ισχυροποιηθούμε και να τους χτυπήσουμε".

Για το αν έχει την αρετή της υπομονής, όπως οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι: "Σίγουρα υπάρχει υπομονή. Ας ελπίσουμε εμείς να πάμε γρηγορότερα στην κορυφή. Μιλάμε. Νομίζω πως μας βλέπουν ευγενικά. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Ενα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστούν δύο, δεν έχει ενδιαφέρον και για τους ίδιους".

Για το γήπεδο και το κλειστό του Γαλατσίου: "Είναι μία μεγάλη συζήτηση. Υπάρχουν επαφές με τοπικούς παράγοντες. Όμως, όλο αυτό το διάστημα που συζητήσαμε έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τον ακινήτων. Πάντως, είναι κάτι που θα δώσει πνοή κι όραμα. Του χρόνου, πάντως, θα παίξουμε στο ΟΑΚΑ".

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: "Νομίζω πως η αποχή από το υψηλό επίπεδο τα τελευταίο χρόνια έχει απομακρύνει τους φίλους της ΑΕΚ. Πολλές φορές νιώθω αυτό το παράπονο. Βέβαια, ως παλιός ποδοσφαιρικός, τους καταλαβαίνω. Όμως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους "αναγκάσουμε" να έρθουν στο γήπεδο την επόμενη χρονιά. Σκοπός μας είναι να ξανακάνουμε το μπάσκετ μέρος της καθημερινότητας του ΑΕΚτζή".

Για την απόφαση να αγωνιστεί η ΑΕΚ στο Eurocup: "Προσωπικά έχω μία πολύ καλή σχέση με τον κύριο Μπάουμαν και τον κύριο Μπερτομέου. Το αν το αφήγημα της FIBA δεν έπεισε τους συλλόγους δεν είναι δικό μας φταίξιμο. Εγώ μίλησα με τον κύριο Βασιλακόπουλο και του εξήγησα γιατί η ΑΕΚ πρέπει να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μόνο μέσω Eurocup μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώλιγκα.

Το παράδοξο είναι πως η σχέση μου με τον Μπερτομέου άρχισε άσχημα, γιατί είχαμε ενστάσεις για τα εγγυημένα συμβόλαια. Ο Μπερτομέου σκέφτεται κάποια στιγμή οι ομάδες που βρίσκονται στο Final Four του Eurocup να προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει όμως να βρεθεί μία λύση. Γιατί το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν αντέχει τρεις διοργανώσεις. Υπήρξαν σημαντικές έσωθεν πιέσεις. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν... Βασιλοκοπουλότεροι του Βασιλακόπουλου. τηλεφωνούσαν στον ΕΣΑΚΕ για να αποβληθεί η ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Δεχθήκαμε πιέσεις. Δεχθήκαμε ένα τελεσίγραφο για το οποίο η FIBA δεν είχε γνώση. Ήταν τοπική έμπνευση".

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: "Όχι, δεν συζητήθηκε ποτέ το όνομά του. Ούτε μας προτάθηκε".

Για τον Νίκο Δίπλαρο: "Θεωρούμε πως πήραμε τη σωστή απόφαση και για εμάς και για το παιδί. Αν έμενε θα είχαμε μία ωρολογιακή βόμβα στην ομάδα".

Για τις δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ο ίδιος και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν: "Είναι δύσκολη η άσκηση. Εγινε δυσκολότερη την εποχή που ζούμε. Το "επιχειρείν" ήταν ήδη δύσκολο. Φανταστείτε πόσο τα capital controls δυσκολεύουν την λειτουργία μια ομάδας. Δώσαμε λύσεις στα προβλήματα στις πιο δύσκολες συνθήκες για την χώρα και αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον".

Για το αν είχε μέντορα: "Οχι, είμαι αυτοδίδακτος".

Για το αν κάποιος παίκτης αποτελεί το μεταγραφικό του απωθημένο: "Υπάρχει κάποιος, αλλά παίζει σε ανταγωνιστή μας..."

Για το αν η σεζόν ήταν επιτυχημένη και τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο: "Από την στιγμή που ο στόχος υλοποιήθηκε, η σεζόν είναι επιτυχημένη. Υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα. Οι παράγοντες του μπάσκετ είναι πιο συμπαθείς στον κόσμο. Ξέρουν πως η διαδικασία είναι ζημιογόνα. Η κοινωνική αποδοχή είναι θετικότερη στους μπασκετικούς παράγοντες".

Για τον Γιάννη Φιλίππου: " Πρόσφερε πάρα πολλά. Έχω σίγουρα πολλά παράπονα για τον τρόπο που άφησε την ΑΕΚ στο τέλος. Για το μέγεθος του Φιλίππου το ποσό που πτώχευσε η ΑΕΚ ήταν πολύ μικρό. Περισσότερο ήταν ένα γινάτι. Ηταν πολύ άσχημο τέλος. Είναι χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους νεότερους. Ομως δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΑΕΚ παίρνει Ιβάνοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK