Ίβκοβιτς: "Σημαντική ημέρα για την ΑΕΚ"

O προπονητής της Εφές Πίλσεν, Ντούσαν Ίβκοβιτς ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καλύτερες στιγμές του με την "Ένωση", ενώ συνέκρινε το τουρκικό με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ίβκοβιτς: "Σημαντική ημέρα για την ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σε φιλική αναμέτρηση της Εφές Πίλσεν το απόγευμα της Τρίτης (29/09, 19:00) και στο πλαίσιο του αγώνα θα βραβευθούν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ντράγκαν Σάκοτα για την προσφορά τους στην "Ένωση", ενώ θα παρουσιαστεί και το ρόστερ της νέας σεζόν.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, οι οποίοι εμφανίστηκαν χαρούμενοι από την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου φιλικού.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πως αισθάνομαι. Χαίρομαι που είμαι κοντά σας, που βλέπω πολύ κόσμο. Η παράδοση είναι σημαντική τα πρόσωπα, ο Ντραγκαν και εγώ. Είναι πολύ σημαντική και για την ΑΕΚ η ημέρα. Εξήγησα στους παίκτες σήμερα στην προπόνηση γιατί είμαστε εδώ τους εξήγησα την ιστορία της ΑΕΚ. Επίσης για το μέλλον είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ μπορούμε να πούμε και για όλη την Ευρώπη η ΑΕΚ σήμερα με τον κύριο Σάκοτα και τον κύριο Αγγελόπουλο προσπαθεί να μπει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Εύχομαι ό,τι καλύτερο από την πλευρά μου και της Εφές. Ήρθαμε εδώ για την φιέστα της ΑΕΚ και ο κόσμος θα δει ένα πολύ καλό παιχνίδι".

Για το πρωτάθλημα Τουρκίας και σε σύγκριση με την Ελλάδα: "Είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνουμε. Η πιο δυνατή λίγκα είναι σίγουρα η τούρκικη. Γίνονται οι μεγαλύτερες μεταγραφές. Δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Το τουρκικό μπάσκετ είναι σίγουρα αυτή την στιγμή στο να αλλάξει τις γενιές. Μία πορεία που μοιάζει με την ελληνική. Όπως είπα και πριν είναι πολύ σημαντικό να μπει και μία τρίτη ομάδα παραδοσιακή στο πρωτάθλημα, όπως η ΑΕΚ. Είναι η πιο δυνατή λίγκα σε όλη την Ευρώπη".

Για το ποια θεωρεί την κορυφαία στιγμή του ως προπονητής της ΑΕΚ: "Πιστεύω στην ΑΕΚ δουλεψαμε σκληρά και δυνατά. Ηταν αξέχαστα τα δύο χρόνια και για μένα δεν σημαίνουν κάτι οι τίτλοι. Δεν είναι καλός κάποιος προπονητής που παίρνει τίτλους, αλλά αυτοί που αφήνουν έργα πίσω τους. Η ΑΕΚ είχε μια πολύ δυνατή ομάδα. Η Ευρωλίγκα ήταν πολύ άδικη απέναντι στην ΑΕΚ. Ωραία χρόνια, μου έμειναν οι φιλίες".

Ντράγκαν Σάκοτα: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ίβκοβιτς και την Εφές που ήρθαν σήμερα εδώ για την φιέστα της ΑΕΚ. Καλό είναι να θυμάται ο κόσμος τις επιτυχίες του συλλόγου από το παρελθόν. Θέλουμε να καλέσουμε τους φιλάθλους να είναι κοντά μας και να προσφέρουμε θέαμα σήμερα. Είναι αρχή, έχουμε στόχους όπως και η Εφές. Έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Έκανε πολύ καλές μεταγραφές, βελτιώθηκε πολύ και την περιμένουμε να διεκδικήσει θέση στο φάιναλ φορ. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να μάθουμε πολλά πράγματα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο".

Για το αν βλέπει τον αγώνα με την Εφές ως πρόβα για το ματς Κυπέλλου με τον Άρη: "Όλα τα φιλικά είναι πρόβα για την ομάδα. Σήμερα είναι ένα ματς όπου θα δούμε πόσο μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε μία ομάδα με διαφορά δυναμικότητας. Το παιχνίδι με τον Άρη έχει σημασία γιατί είναι Κύπελλο, ωστόσο, είναι κρίμα να γίνονται τόσο νωρίς τέτοιες αναμετρήσεις".

Για τα προβλήματα που προέκυψαν με Όρτον και Κάρτερ: "Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας. Καμιά φορά έρχονται πριν και καμία μέσα στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα έχω δουλέψει στην Τουρκία δύο χρόνια και τότε υπήρχαν αρκετά χρήματα στις μεγάλες ομάδες. Το είχα πει τότε ότι το μπάσκετ στην Τουρκία θα βελτιωθεί μόνο όταν θα πήγαιναν οι Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς και δικαιώθηκα. Πολλοί προπονητές στο πρωτάθλημα τους αντιγράφουν όπως έγινε και στην Ελλάδα όπου προέκυψαν πολλές αλλαγές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK