Έκλεισε Ζντοβτς η ΑΕΚ: Τη Δευτέρα στην Αθήνα

Προ των πυλών της ΑΕΚ ο Γιούρι Ζντοβτς, έχει (απο)δεχθεί πρόταση συνεργασίας και αναμένεται η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Σλοβένος μαζί με τον Στέφανο Δέδα!

Έκλεισε Ζντοβτς η ΑΕΚ: Τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο Γιούρι Ζντοβτς θα αναλάβει τα ηνία της μπασκετικής ΑΕΚ αποτελώντας το διάδοχο του Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία. Μαζί του θα έχει τον επί χρόνια συνεργάτη του Στέφανο Δέδα, ενώ θα παραμείνει στο σταφ και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο 49χρονος Σλοβένος κόουτς, με προπονητικό έργο στον Ηρακλή (η θητεία του στον Πανιώνιο διήρκησε μόνο λίγες ημέρες) ήταν μία από τις περιπτώσεις που εξέτασε και στο φινάλε πρόκρινε η διοίκηση της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ προκειμένου να καλυφθεί το κενό που προέκυψε στον πάγκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα είναι μια επιλογή υπό τις ευλογίες του τζένεραλ μάνατζερ πλέον Ντράγκαν Σάκοτα!

Όταν επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, μένει να διευκρινιστεί ο ακριβώς τρόπος. Στο συμβόλαιο του Ζντοβτς με την Γκαζιαντέπ, στην οποία εργάζεται εδώ και 1,5 χρόνο, προβλέπεται ούτως ή άλλως όρος αποδέσμευσης για σύλλογο (της Ευρωλίγκας) και ίσως χρειαστεί η Ένωση να διαθέσει ένα ποσό για να τελειώσει το deal και ξεπεραστεί το μοναδικό πλέον εμπόδιο.

Το συμβόλαιο του νέου κόουτς υπολογίζεται κοντά στις 300.000 ευρώ, ανάλογα και με το ποσό που θα καταβληθεί στην τουρκική ομάδα προκειμένου να συναινέσει.

Μετά τη μετάθεση του Σάκοτα, ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να "χτυπήσει" ένα μεγάλο όνομα από την προπονητική αγορά και δεν ήταν λίγες οι πόρτες που έκρουσε. Όπως αυτές του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος προτιμούσε ν' αναλάβει από το επόμενο καλοκαίρι με πρότζεκ διετίας, και του Αργύρη Πεδουλάκη.

Το χρίσμα ωστόσο κέρδισε ο Ζντοβτς, ο οποίος δεν είχε αντίρρηση να πιάσει άμεσα δουλειά.

Ως προπονητής έχει δουλέψει επίσης σε ΚΡΚΑ, Σπλιτ, Γκέοπλιν, Μπόσνα, Ολίμπια και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ενώ αυτήν την περίοδο διάγει τη δεύτερη θητεία του ως ομοσπονδιακός στο εθνικό συγκρότημα της πατρίδας του. Το 2012 είχε ψηφιστεί προπονητής της χρονιάς στο Eurocup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαυροκεφαλίδης: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησής μου"

ΑΕΚ - Ρέθυμνο 86-70

Ο Σάκοτα γίνεται ο Μπάγεβιτς του μπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK