Αγαδάκος στο Contra.gr: "Μετράει η ψυχή στα ντέρμπι"

Ο Λάζαρος Αγαδάκος τονίζει στο Contra.gr πως δεν υπάρχει φαβορί στο Αρης-ΠΑΟΚ, αναφέρει πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να εμφανιστεί... αλλαγμένος στο ντέρμπι και στέκεται στον ρόλο του Κώστα Βασιλειάδη.

16α ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / ΜΑΣΕΙ ΑΓΑΔΑΚΟΣ
16α ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / ΜΑΣΕΙ ΑΓΑΔΑΚΟΣ MOTIONTEAM

Πρόκειται για μια... ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και στον Αρη. Αυτό το λέμε γιατί ο Λάζαρος Αγαδάκος (αγωνίζεται στο Κορωπί, στην Β' Εθνική) έχει γευτεί μόνο νίκες σε ντέρμπι μεταξύ των δύο "αιωνίων", τόσο σε εντός όσο και σε έδρας παιχνίδια.

Το Contra.gr ζήτησε την άποψή του για την "μάχη" των "κιτρίνων" με τους "ασπρόμαυρους" και ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοια ντέρμπι.

"Ποτέ δεν υπάρχει φαβορί, σε κανένα ντέρμπι. Πόσο μάλλον σε ένα Αρης-ΠΑΟΚ που το έχω ζήσει και από την μία πλευρά και από την άλλη. Δεν ξέρω ποιος άλλος το έχει κάνει... Ετυχε σε όποια ομάδα ήμουν, στον Αρη ή στον ΠΑΟΚ να έχω κερδίσει όλα τα ντέρμπι. Με τον ΠΑΟΚ κέρδισα τον Αρη μέσα-έξω και με τον Αρη κέρδισα τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω. Και αυτό που μου δίδαξαν αυτοί οι αγώνες, είναι πως δεν υπάρχει φαβορί. Δεν υπάρχουν μπάτζετ", μας είπε αρχικά ο Αγαδάκος.

"Μου έλεγαν «πρέπει να κερδίσετε» πριν από αυτά τα ματς"

Ο ίδιος στάθηκε στον παράγοντα... ψυχή όσον αφορά τέτοια "μεγάλα" ματς. "Μιλάει πιστεύω η ψυχή του παίκτη και σίγουρα ο κόσμος των δύο ομάδων, πώς μεταφέρει στον παίκτη αυτή την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Δεν εννοώ τον κόσμο που είναι μέσα στο γήπεδο... Σίγουρα παίζει ρόλο στα εντός παιχνίδια με την ομάδα σου, αλλά αναφέρομαι στον κόσμο έξω που συναναστρέφεσαι, που ακούς, που περιμένει το ματς. Δηλαδή όταν ήμουν παίκτης του Αρη, άκουγα:

«Πρέπει να κερδίσετε, το θέλουμε πολύ». Οταν ήμουν στον ΠΑΟΚ το ίδιο... Ο κόσμος μεταφέρει στον παίκτη το αίσθημα ότι «κοίταξε να δεις... Τώρα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσω». Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ αθλητική πόλη. Ολοι ασχολούνται με το μπάσκετ και με το ποδόσφαιρο και αυτό που συνάντησα εγώ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή όσο καιρό ήμουν εκεί, από 5 χρονών μέχρι 95 χρονών, ξέρανε τον Αρη, τον ΠΑΟΚ, ποιοι παίκτες παίζανε, πότε παίζανε, ποιοι κέρδιζαν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό".

"Θα είναι ματς στρατηγικής, επαγγελματίες οι Πρίφτης και Μαρκόπουλος"

Ο Αγαδάκος στάθηκε αρκετά στους Πρίφτη και Μαρκόπουλο... "Και οι δύο (σ.σ. Αρης και ΠΑΟΚ) είναι πάρα πολύ καλές ομάδες, από τους προπονητές, μέχρι και την επιλογή των παικτών. Εχουν σχέδιο... Είναι πολύ επαγγελματίες οι προπονητές, στον τρόπο που χειρίζονται τους παίκτες και το παιχνίδι. Δηλαδή είναι και κόουτς εκτός από προπονητές. Πιστεύω πως θα δούμε ένα παιχνίδι στρατηγικής και από τις δύο ομάδες".

"Μετρά πόσο συγκεντρωμένος είσαι και πόσο θες να κερδίσεις"

Συνεχίζοντας τόνισε: "Πάντα δίνω 50%-50% στα ντέρμπι. Ισως αυτός που είναι γηπεδούχος να έχει ένα 5% παραπάνω. Αλλά αυτό που έχω διδαχτεί από τον Αρη και τον ΠΑΟΚ αλλά και με τον Ολυμπιακό όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι μετράει πόσο συγκεντρωμένος είσαι και το πόσο θες να κερδίσεις. Απλά τώρα επειδή στον Αρη και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο πολύ καλοί προπονητές που τους εκτιμώ και τους δύο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τι στρατηγική θα ακολουθήσουν".

"Θα πάει στην ρακέτα ο Αρης, στο τρέξιμο ο ΠΑΟΚ"

Η συζήτησή μας έφτασε στο τακτικό κομμάτι... Που μπορεί να "χτυπήσει" περισσότερο ο Αρης και που ο ΠΑΟΚ; "Γενικώς το παιχνίδι στο μπάσκετ έχει περάσει πολύ στο πικ εν ρολ. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια καταλήγουν στο πικ εν ρολ. Είτε θες να χτυπήσεις στην ρακέτα, είτε να πάρει την μπάλα ο ψηλός, θα πάρει την μπάλα μέσα από κάποια κίνηση", είπε ο Αγαδάκος και πρόσθεσε: "Γιατί δεν υπάρχει Λάζαρος Παπαδόπουλος αυτή την στιγμή, πουθενά στην Ευρώπη. Δηλαδή να καθίσουν όλοι έξω και να πετάξεις την μπάλα μέσα στον παίκτη να την βάλει (σ.σ. στο καλάθι). Γιατί ο Λάζαρος αυτό έκανε... Την έπαιρνε την μπάλα και έκανε ό,τι ήθελε. Την έβαζε, μοίραζε ασίστ...

Επειδή, λοιπόν, δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης και επειδή πλέον το 95% των παικτών είναι εργαλεία, σίγουρα ο Αρης μέσα στην ρακέτα θα χτυπήσει με πικ εν ρολ. Δηλαδή να κόψει ο ψηλός και να πάρει την μπάλα ή να πάρει την μπάλα ο ψηλός κάτω από το καλάθι απευθείας. Πιστεύω εκεί θα πάει... Από την άλλη ο ΠΑΟΚ πιστεύω πως θα το πάει πιο πολύ στο τρέξιμο. Δηλαδή θα το πάει πολύ στην ταχύτητα και μετά στο 5 εναντίον 5 θα δουλέψει πολύ στρατηγικά με τον προπονητή που έχει".

"Θα είναι παίκτης-κλειδί ο Βασιλειάδης"

Οσο για τον Κώστα Βασιλειάδη και πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να έχει για τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι; "Ο Βασιλειάδης σίγουρα έχει παίξει πολλά χρόνια σε ένα άλλο επίπεδο, όπως είναι η Ισπανία. Εχει άλλες εικόνες. Και σίγουρα θα βοηθήσει γιατί είναι ένα παιδί που βγήκε μέσα από τον ΠΑΟΚ. Οπότε θέλοντας και μη, θα είναι κλειδί. Είτε παίζει, είτε δεν παίζει... Δηλαδή και με αυτά που θα λέει, με τον τρόπο που θα συμβουλεύει, τον τρόπο που θα συμβουλεύει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω σίγουρα θα είναι ένας παίκτης-κλειδί. Γιατί καταλαβαίνει πολύ γρήγορα εικόνες και παραστάσεις. Καταλαβαίνει πολύ γρήγορα πώς θα πρέπει να αντιδράσει μέσα στο γήπεδο. Και οι εκτελεστικές του ικανότητες, ειδικά στο σουτ, είναι πάρα πολύ καλές".

"Μπορεί να είναι τελείως διαφορετικός ο ΠΑΟΚ..."

Ο ΠΑΟΚ στη παρούσα φάση δεν "πατάει" καλά (με την έννοια πως δεν προέρχεται από καλές εμφανίσεις) αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον Αγαδάκο, ο οποίος υπογράμμισε: "Ενα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι... Ο παίκτης είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που θα δεις στο προηγούμενο ή στο επόμενο παιχνίδι. Παίζει με περισσότερο ψυχή, αν πραγματικά θέλει να κερδίσει το ντέρμπι. Από εκεί και πέρα είναι νωρίς να κρίνουμε πώς είναι η χημεία σε κάθε ομάδα.

Με δύο και τρεις αγωνιστικές, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα τι γίνεται. Την χρονική στιγμή που μιλάμε, μπορείς να δεις έναν τελείως διαφορετικό ΠΑΟΚ απ' ότι τον είδες πριν μια εβδομάδα. Γιατί σίγουρα ο προπονητής θα βοηθήσει πάρα πολύ στο πώς θα αναπτυχθεί ο τρόπος του παιχνιδιού στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τι πίεση θα υπάρχει στον παίκτη και πόσο συγκεντρωμένος θα είναι... Ολα παίζουν τον ρόλο τους σε ένα τέτοιο ματς. Μπορείς να δεις έναν τελείως διαφορετικό ΠΑΟΚ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK