Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-67

Η ευστοχία σε μεγάλα σουτ και η κυριαρχία στα ριμπάουντ έχρισαν νικητή τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και χάρη στο 72-67 κατέκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος. Οι δυο "αιώνιοι" ανανέωσαν το ραντεβού τους την Κυριακή στον τελικό του κυπέλλου.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-67

Έτσι κρίθηκε

Το φορτσάτο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, σε άμυνα και επίθεση, το οποίο του απέφερε προβάδισμα επτά πόντων (4-11) σε 3:30, δεν είχε διάρκεια, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιστρέψει τάχιστα. Πιο συγκροτημένη επιθετικά η ομάδα του Μπαρτζώκα μετά το τάιμ άουτ, βρήκε σκορ ανεβάζοντας το ρυθμό και μετά το 17-14, από σερί 8-0 οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία.

Έμοιαζε πάντως να βολεύει τους πρωταθλητές ο ρυθμός. Αν και ο παραγωγικός Σχορτσανίτης, από το στοχευμένο παιχνίδι του Πεδουλάκη, έκανε τρομερή ζημιά με πόντους ή φάουλ, οι "ερυθρόλευκοι" προσπέρασαν ξανά (31-28) κι άρχισαν λεπτό με το λεπτό, επίθεση στην επίθεση, να χτίζουν την επιτυχία τους. Το 38-33 του 20' ήταν το περισσότερο που μπορούσαν να πάρουν σ' ένα ημίχρονο με τον Σπανούλη άστοχο και νευρικό, αλλά αυτό το +5 ήταν η βάση για να επιβληθούν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Επιθετικά δεν ήταν πάντα ορθόδοξοι, αργούσαν να τελειώσουν τις φάσεις και εγκλωβίζονταν στις γωνιές. Ωστόσο τα εύστοχα σουτ στη λήξη των 24'', από Λο, Παπανικολάου, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το ρυθμό του στις δυο πλευρές του παρκέ, τους έφεραν στο 49-41 και στο 56-46 με δράστη τον εξαιρετικό Περπέρογλου.

Οι "πράσινοι" μάχονταν να κρατήσουν την εις βάρος τους διαφορά σε επίπεδα που να τους αφήνει περιθώρια για την ανατροπή στην τέταρτη περίοδο και αλήθεια είναι πως το 58-52 μπορούσε ν' αποτελέσει μια αρχή αντεπίθεσης. Μόνο που οι λύσεις που περίμενε ο Πεδουλάκης από παίκτες όπως ο Μπανκς, ο Μπράμος και ο Ματσιούλις δεν ήρθαν. Ο ίδιος ξέχασε αρκετή ώρα τον επικίνδυνο Σχορτσανίτη στον πάγκο και πόνταρε στην ευελιξία των έτερων ψηλών, αλλά δεν δικαιώθηκε. Τα ριμπάουντ χάθηκαν και ο Ολυμπιακός, με περισσότερη ενέργεια στον τομέα αυτό, ξέφυγε ακόμη και με 11 πόντους (67-56).

Κάνοντας ορθή διαχείριση της διαφοράς οι πρωταθλητές δεν κινδύνευσαν. Κράτησαν απόσταση ασφαλείας κι απλώς στον φινάλε ο Παναθηναϊκός μείωσε. Μέχρι εκεί όμως...

Αστέρι

Ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Παπανικολάου, τα δυο 3άρια του Ολυμπιακού, κέρδισαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες με Μπράμος και Ματσιούλις, έδωσαν στον Ολυμπιακό 19 πόντους στην επίθεση και δούλεψαν πολύ σε άμυνα και ριμπάουντ. Εκεί οικοδομήθηκε η νίκη του Ολυμπιακού.

Απογοήτευση

Ο Μάρκους Μπανκς δεν ήταν κακός γιατί αστόχησε στα σουτ που πήρε, αλλά για το γεγονός ότι αυτά ήταν όλα εκτός πλάνου. Ο Αμερικανός ήταν αρνητικός σε μια βραδιά που ο Διαμαντίδης ήθελε βοήθεια στην περιφέρεια. Διαφορετικά δεν θα έπαιζε έντεκα λεπτά ο Ξανθόπουλος.

Σχόλιο

Η πρωτιά στην κανονική περίοδο κρίθηκε οριστικά. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε για δεύτερη φορά εφέτος του Παναθηναϊκού και απέκτησε το δικαίωμα να λέει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Νίκησε η ομάδα του Μπαρτζώκα γιατί ανέβασε το ρυθμό, γιατί πήγε με δύναμη στα ριμπάουντ, γιατί έβαλε όλα τα σουτ στη λήξη των επιθέσεων χτίζοντας διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά από τον Σχορτσανίτη, τον Διαμαντίδη και τον Λάσμε, αλλά όχι από τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάποια στιγμή και χάνοντας τα περιφερειακά σουτ να μην ακολουθήσει. Ο τελικός κυπέλλου είναι κοντά - Κυριακή κοντή γιορτή. Άλλο παιχνίδι βέβαια, αλλά ο Ολυμπιακός πηγαίνει με φόρα και τον αέρα του φαβορί.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-67
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-67

Το live του αγώνα και τα σχόλια του Τ.Μαγουλά

17:03
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έχουμε πάρει ήδη θέση στα δημοσιογραφικά θεωρία του γηπέδου και θα σας μεταφέρουμε τα όσα συμβαίνουν στο ΣΕΦ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για την 15η αγωνιστική της Basket League. 
17:10
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το Σταδίο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι πάρα πολλοί οι άνδρες της Αστυνομίας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν και σκυλιά τα οποία ελέγχουν την περιοχή. Ήδη εντός ΣΕΦ υπάρχουν αρκετοί σεκιούριτι. Γίνεται έλεγχος στους φιλάθλους που σιγά-σιγά φτάνουν στο γήπεδο ώστε να μπουν μέσα.
17:11

17:21
Έχουμε την 12άδα του Ολυμπιακού για το ματς: Χάινς, Λο,΄Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου.

*Υπήρχε σκέψη για Κατσίβελη αντί Μαυροειδή, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε έναν επιπλέον ψηλό στην ερυθρόλευκη αποστολή για το ντέρμπι.
17:24
Ο νικητής του παιχνιδιού θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική περίοδο. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα γίνει το ξεκάθαρο φαβορί ώστε να τερματίσει πρώτος στη regular season της Basket League. Ο Παναθηναϊκός για να ελπίζει σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να πάρει το "διπλό" μέσα στο ΣΕΦ και μάλιστα με +5. Και αυτό διότι στο ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει στο ΟΑΚΑ τους πράσινους με +4 (60-64). 
17:25

17:28
Μόλις έφτασε στο ΣΕΦ και η αποστολή του Παναθηναϊκού μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. 
17:32
Οι φίλοι του Ολυμπιακού σιγά-σιγά έρχονται στο ΣΕΦ. Ήδη έχουν τοποθετήσει τα πανό τους στα πέριξ του γηπέδου. Ορισμένα από αυτά είναι από τον Πειραιά, τον Ασπρόπυργο, το Μπραχάμι, Λαμία, Νεμέα, Ρέθυμνο, Βόλο, Σέριφο, Νίκαια, Μήλο, Ναύπακτο, Αμαλιάδα, Νέα Λιόσια, Κοκκινιά, αλλά και από άλλες περιοχές. Υπάρχει sold-out στην αναμέτρηση. 
17:32

17:34
Μόλις βγήκε στο παρκέ ο φροντιστής του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον αποδοκίμασαν έντονα. 
17:36
Στο παρκέ βγήκαν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Μπανκς και Καπόνο. Ακολούθησε ο Σχορτσανίτης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα!
17:39
Στο παρκέ βγήκαν και οι δύο πρώτοι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Παπανικολάου και Γκετσεβίτσιους. Πήραν το "ζεστό" χειροκρότημα από τον φίλαθλο κόσμο τους στο ΣΕΦ.
17:39

17:41
Έχει τοποθετηθεί δίχτυ στο ΣΕΦ για προστασία των παικτών στο παρκέ, ενώ θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη ακριβώς πίσω από τον πάγκο της ομάδας του Παναθηναϊκού.
17:43

17:45
Από πλευράς του Ολυμπιακού οι Γκετσεβίτσιους και Παπανικολάου δοκιμάζουν αρκετά τρίποντα. Οι πράσινοι κυρίως δοκιμάζουν σουτάκια κοντά στο καλάθι. Αυτή την στιγμή στο ΣΕΦ βρίσκονται περίπου 2.500 φίλαθλοι. Το ματς βέβαια είναι sold-out και οι κερκίδες θα γεμίσουν.
17:48
Δείτε φάσεις από το ματς του πρώτου γύρου, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64:
17:50
H προθέρμανση των δύο ομάδων στο παρκέ του ΣΕΦ:
17:54
Σε σχέση με το πρώτο ματς έχουμε αλλαγές στα ρόστερ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν έχει στην ομάδα του πλέον τον Ντόρσεϊ, ενώ ο Μάντζαρης είναι τραυματίας. Θα αγωνιστεί όμως έχοντας στην 12άδα του τους Πάουελ και Σερμαντίνι. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό έφυγαν οι Άρμστρονγκ, Πάνκο και Κίτσεν, αλλά ήρθαν οι Γκιστ, Καπόνο και Μπανκς. Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι λοιπόν σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου.
17:57

18:00
Οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης, παραμένουν στα αποδυτήρια. Από τον Ολυμπιακό στο παρκέ αυτή την στιγμή είναι οι Πρίντεζης, Μαυροειδής, Σερμαντίνι, Χάινς και Σλούκας. 
18:02
Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό στο πέταλο που έχουν κάτσει, το οποίο γράφει "Gate 7 Olympiakos". Μέχτι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά στο ΣΕΦ. Δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε επεισόδια. Ο DJ του ΣΕΦ έχει δυνατά μουσική, οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων είναι ήσυχοι και οι παίκτες των δύο ομάδων συνεχίζουν το ζέσταμα τους στο παρκέ. 
18:05
Είναι εξαντλητικός ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι της Αστυνομίας ελέγχουν τους φιλάθλους. Για αυτό και υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στις εισόδους προσέλευσης. 
18:05

18:07
Οι παίκτες των δύο ομάδων πέρασαν στα αποδυτήρια. 
18:09
xristos : Kalispera,tha ithela na rwtisw an yparxei kalypsi toy agwna apo diethni mesa kai apo poies xwres?
18:11
Δεν το γνωρίζουμε αυτό, αλλά σαφώς και υπάρχουν ορισμένοι ξένοι δημοσιογράφοι. Καταρχάς είναι στο ΣΕΦ το περίφημο δίκτυο του ESPN (από την Αμερική), καθώς γυρίζει ένα ντοκιματέρ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 
18:13
Στις κερκίδες του ΣΕΦ αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού. Υπάρχει αρκετός κόσμος που περιμένει με υπομονή να μπει στο γήπεδο, λόγω του ελέγχου που γίνεται από την Αστυνομία. Όλα καλά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ατμόσφαιρα είναι ήσυχη. 
18:14
Ο Περπέρογλου έτοιμος να μπει στο ΣΕΦ για τον μεγάλο αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του
18:14
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι πάντως είναι πάρα πολλοί σήμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει και η ταχύτητα στο ίντερνετ, οπότε για αυτό καθυστερούν να "ανέβουν" τα βίντεο μας. 
18:17

18:25
Mόλις βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας στις κερκίδες του ΣΕΦ. 
18:25
Δείτε το video για το μεγάλο ντέρμπι
18:28
Βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Παναθηναϊκού. Αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι... αγρίεψαν μόλις είδαν πράσινο χρώμα. 
18:30
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την προθέρμανση τους στο παρκέ του ΣΕΦ. Όλα καλά στο γήπεδο, κανένα πρόβλημα, με τους φιλάθλους των Πειραιωτών να έχουν σωστή συμπεριφορά στις εξέδρες.
18:31
Ορισμένα συνθήματα εναντίον του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος απόψε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Στο πρώην "σπίτι" του (2005-2010).
18:33
Αποκτά ρυθμό και παλμό η ερυθρόλευκη κερκίδα. Κοντά στους 7.000 φιλάθλους έχουν αυτή τη στιγμή οι κερκίδες του ΣΕΦ. Υπάρχει αρκετός κόσμος στις εισόδους, λόγω του αυστηρού ελέγχου που γίνεται από την Αστυνομία. 
18:34
Αυτό το ματς θα είναι το πρώτο ματς για τον Γιόργκι Σερμαντίνι ως παίκτης του Ολυμπιακού κόντρα στην πρώην ομάδα του. Έπαιξε στους πράσινους για δύο σεζόν (2008-2010). 
18:36

18:39
Συνεχίζεται δίχως προβλήματα η προθέρμανση των δύο ομάδων. Γεμίζουν οι κερκίδες του ΣΕΦ, με τους φιλάθλους να τραγουδούν συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού. 
18:40
Στα επίσημα του ΣΕΦ μόλις έφτασε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
18:41
Ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ως Πρωταθλητής.
18:43
Λόγω της απουσίας του Μάντζαρη, τον ρόλο του στην ομάδα θα τον αναλάβει ο Λο, ο οποίος θα πάρει πάνω του και το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των πρασίνων πιθανότατα θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Σπανούλη. 
18:44
Ζωντάνεψε η κερκίδα των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Στο παρκέ και οι ερυθρόλευκες τσιρλίντερ, μαζί τους και η μασκότ της ομάδας, Θρυλέων. 
18:45
Πρώτο ντέρμπι στο ΣΕΦ ως προπονητές των δύο "αιωνίων" για τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Αργύρη Πεδουλάκη. 
18:46

18:48
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει πάρει θέση στην άκρη του πάγκου των πρασίνων. Συγκεκριμένα είναι πλάτη στο ένα πέταλο του ΣΕΦ. 
18:49
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούν ρυθμικά και με παλμό τα συνθήματα τους, με την προθέρμανση των δύο ομάδων να συνεχίζεται κανονικά και δίχως πρόβλημα. 
18:51
Στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με πατερίτσες, ύστερα από την εγχείρηση που έκανε. Πήρε το "ζεστό" χειροκρότημα από τον φίλαθλο κόσμο. "Βαγγέλη γερά και γρήγορα κοντά", του φώναξαν. 
18:52
Ξεκινά η παρουσίαση των δύο ομάδων. Πρώτα ο Παναθηναϊκός και ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Αποδοκιμασίες έντοντες για τους πράσινους. Αποθέωση για τους ερυθρόλευκους. 
18:57

Καλωσήρθατε. Καλό μπάσκετ να δούμε διότι αυτό μετράει πάνω από όλα. Όσο για τον αγώνα, περιμένουμε τον Ολυμπιακό να επιδιώξει να τρέξει και τον Παναθηναϊκό να ποστάρει τα γκαρντ του. Οψόμεθα. Ο Πάουελ βρίσκεται στην πεντάδα, κάτι που δείχνει την διάθεση για πικ εν ρολ. 

18:58
Συνομιλία Αγγελόπουλων με Δημήτρη Αγγελόπουλο, λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ βρέθηκαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού
18:58

Ωραία στιγμή αρκεί να την θυμηθούν αμφότερες οι πλευρές και στο μέλλον. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήγαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού και χαιρετήθηκαν εγκάρδια με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Άντε για να ξεφορτωθούμε και τα δίχτυα διότι θυμίζει περισσότερο μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας το γήπεδο. 

18:58
Ξεκίνησε το ντέρμπι.
18:59
Καλάθι από τον Πάουελ για το 2-0
18:59
Με τρίποντο ο Γκιστ απαντάει για το 2-3
19:00

Γκιστ και Λάσμε μαζί σημαίνουν πολύ καλή άμυνα και αλλαγές στα μαρκαρίσματα με τους κοντούς. 

19:00
Στις βολές ο Πρίντεζης. 0/2 και μένει το 2-3
19:00
Ο Ματσιούλις γράφει το 2-5 στο 2'
19:01
Αστόχησε για τρεις ο Σπανούλης. Φάουλ του Πάουελ
19:01

Πολύ ενδιαφέρον ματς απ Λο-Διαμαντίδη. 

19:01
Στις βολές ο Λάσμε. Μέσα η πρώτη, μέσα η δεύτερη (2-7)
19:02
Στο 2ο λεπτό ο Πάουελ κάνει το 4-7
19:02
Σκοράρει για το 4-9 ο Διαμαντίδης με προσωπική ενέργεια
19:03
Αστοχεί ο Λάσμε.
19:03

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός καθώς ο Διαμαντίδης βλέπει την αδυναμία του Πάουελ να βοηθήσει στην άμυνα. 

19:03
Λάθος του Ολυμπιακού με τον Πάουελ
19:03
Για δύο Ούκιτς. Κάνει το 4-11 στα 3.30'' μετά το τζάμπολ
19:04
Λάθος του Λο και έχουμε τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα. Στα 6.08'' πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου.
19:04

Πολύ προβλέψιμος ο Ολυμπιακός καθώς προσπαθεί να παίξει πολύ με τον Πάουελ. Μοιραία πηγαίνει σε αργές επιθέσεις. Δεν του ταιριάζει αυτό το στυλ. 

19:05
Ξανά στο παρκέ οι δύο ομάδες
19:06
Για τρεις ο Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό. Μειώνει σε 7-11 στο 4'
19:07
Φάουλ του Λο στον Λάσμε. Δεν μετράει το καλάθι του Γκαμπονέζου. Τάπα του Πάουελ στον Ούκιτς
19:07
Φάουλ του Διαμαντίδη στην επόμενη φάση.
19:07
Στο 5' μειώνει σε 9-11 ο Πρίντεζης
19:07
Τρίποντο του Διαμαντίδη για το 9-14
19:08
Δίποντο του Σπανούλη για το 11-14
19:08

Πολύ καλή είδηση για τον Παναθηναϊκό η διάθεση του Διαμαντίδη να πάρει επιθέσεις. Πολύ ωραίο παιχνίδι έως τώρα. 

19:08
Χάνει την μπάλα ο Διαμαντίδης στη συνέχεια
19:09
Ο Πρίντεζης μειώνει σε 13-14. Ο Γκιστ τον έκοψε αλλά η μπάλα ήταν στο κατέβασμα
19:09
Ο Ούκιτς χάνει το καλάθι. Στα 3.42'' πριν το τέλος του α' δεκ. ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ
19:10

Έκανε καλό στον Ολυμπιακό το τάιμ άουτ. Άρχισε να τρέχει και κάλυψε την διαφορά. Παρέσυρε και τον Ούκιτς. Θετικότατος ο Πάουελ στην επίθεση. 

19:11
Μέσα ο Μπανκς, έξω ο Ούκιτς
19:11
Στη γραμμή των βολών ο Πάουελ.
19:12

Μπαίνει ο Σόφο. Ο Σερμαντίνι αναλαμβάνει την αποστολή λόγω ύψους. 

19:12
1/2 βολές και 14-14 στο παιχνίδι. Μέσα ο Σχορτσανίτης, έξω ο Λάσμε. Έξω ο Πάουλ, μέσα ο Σερμαντίνι
19:12
Μπερδεύτηκε ο Παναθηναϊκός, καθυστέρησε και το σουτ του Διαμαντίδη δεν βρήκε στόχο
19:12
Στο 7' ο Πρίντεζης με τρίποντο για το 17-14
19:13

13-3 το επιμέρους σκορ του Ολυμπιακού.

19:13
Μέχρι μέσα ο Σχορτσανίτης. Πετυχαίνει το καλάθι, κερδίζει και το φάουλ.
19:13
Έξω η βολή. 17-16 στα 2.38'' πριν το τέλος του δεκ.
19:14
Αστόχησε ο Σπανούλης, φάουλ του Σερμαντίνι στον Σχορτσανίτη
19:14

Δύο φάουλ ο Σερμαντίνι, στην θέση του ο Χάινς που μπορεί να κοντράρει καλύτερα τον Σόφο. 

19:15
Μέσα ο Μπράμος στη θέση του Ματσιούλις.
19:15
Έξω η βολή του Σόφο, μέσα η δεύτερη για το 17-17 στο 8'
19:15
Φάουλ του Γκιστ πάνω στον Πρίντεζη
19:16
2ο φάουλ κι αυτού, μέσα ο Τσαρτσαρής
19:16
Για τρεις ο Πρίντεζης. Το χάνει
19:17
Ωραία πάσα στον Σχορτσιανίτη για το 17-19
19:17
Στο 9' ο Παπανικολάου με αριστερό λέι ισοφαρίζει σε 19-19. Κερδίζει και το φάουλ
19:17

Ο Σόφο δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά έχει και αυτός ζήτημα στην δική του άμυνα. 

19:17
Μέσα και η βολή για το 20-19
19:18
Τρίποντο από τον Τσαρτσαρή για το 20-22
19:18
Για τρεις και πάλι ο Τσαρτσαρής. Το χάνει. Το ίδιο και ο Σλούκας με την εκπνοή του α' δεκαλέπτου. Μένει το 20-22 στο 10'
19:19

Εξαιρετικό δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, λόγω και του πολύ καλού Διαμαντίδη. Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός όταν έτρεξε, αλλά δεν ξεκινά καλά τον αγώνα ο Σπανούλης. 

19:19
Ισορροπία στα ριμπάουντ (7-7) και τα λάθη (2-2). 5-4 οι ασίστ
19:21
Ξεκίνησε το β' δεκάλεπτο. Μέσα ο Καπόνο, μέσα και ο Περπέρογλου
19:22
1/2 βολές από τον Σχορτσανίτη για το 20-23.
19:22
Φάουλ του Τσαρτσαρή στον Πρίντεζη. Μέσα και οι δύο για το 22-23
19:23
Λάθος του Παναθηναϊκού με τον Μπανκς
19:23
Φάουλ του Καπόνο στον Περπέρογλου
19:23
Ο Περπέρογλου γράφει το 24-23. Ξανά μπροστά ο Ολυμπιακός
19:24
Τρίποντο του Καπόνο για το 24-26 στο 12'
19:24
Κλέψιμο των "πράσινων".
19:25
Ο Σχορτσανίτης γράφει το 24-28 και φτάνει τους 8 πόντους
19:25
2ο φάουλ του Καπόνο στα 7.30'' πριν το τέλος του ημιχρόνου
19:26
Ο Χάινς χάνει το σουτ. Ο Μπράμος για τρεις αστοχεί και ο Σχορτσανίτης κάνει το φάουλ. Τον τράβηξε στον πάγκο ο Πεδουλάκης. Μέσα ο Λάσμε
19:27
Άστοχος για τρεις ο Άντιτς.
19:27
Δεύτερη φορά που μένει η μπάλα στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού
19:27
Λάθος του Άντιτς.
19:28
Φάουλ του Περπέρογλου στον Καπόνο. 2ο
19:28

Εξαιρετική δουλειά από την δεύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καθόλου καλά απέναντι στον Σόφο. Πέντε λάθη από τον Ολυμπιακό ο οποίος επειδή δεν απειλεί κοντά στην ρακέτα, δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλό του να ανοίξει την άμυνα. 

19:29
Λάθος του Διαμαντίδη και ο Σλούκας σκοράρει για το 26-28
19:29
Ο Χάινς κάνει το λάθος
19:30
Επίθεση 4'' για τον Παναθηναϊκό μετά το κλέψιμο του Περπέρογλου κι έχουμε τάιμ άουτ στο ματς
19:30

Καλή άμυνα του Ολυμπιακού στον Διαμαντίδη. Ο Σλούκας παίζει τρομερά έξυπνα. Η επίθεση είναι το ζήτημα για τους γηπεδούχους. 

19:32
Άστοχος για τρεις ο Τσαρτσαρής
19:33
Έχουμε τάιμ άουτ στο ματς.
19:33

Ένα πρόβλημα με τους διαιτητές είναι ότι σφυρίζουν λίγο περισσότερο. Με το άγχος να μην κάνουν λάθος, τα δίνουν όλα κι έτσι κόβουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. 

19:34

Δεύτερο φάουλ σε Διαμαντίδη. 

19:34
Στις βολές ο Άντιτς μετά το φάουλ που κέρδισε. Κάνει το 28-28 στο 15'
19:35
Μέσα ο Ξανθόπουλος. Άστοχος για τρεις ο Διαμαντίδης
19:35
Δίποντο του Χάινς για το 30-28
19:36

Ο Πεδουλάκης έχει επιλέξει ως αμυντικό σκεπτικό να επικεντρωθεί στον Σπανούλη. Γι αυτό και βρίσκεται στο παρκέ ο Ξανθόπουλος. 

19:36
Άστοχος ο Ξανθόπουλος για τρεις
19:36
Στον αιφνιδιασμό για τρεις ο Καπόνο.
19:37
Φάουλ του Ξανθόπουλου στον Σπανούλη στα 2'' πριν το τέλος της επίθεσης
19:38
1/2 βολές από τον Σπανούλη για το 31-28
19:39
Για δύο ο Ξανθόπουλος. Έκανε το 31-30. Χάνει το σουτ ο Σλούκας
19:39
Έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι.
19:39

Πολύ ώρα εκτός αγώνα ο Λο για τον Ολυμπιακό όπως και ο Πρίντεζης. 

19:40
Φάουλ του Άντιτς, στον Ματσιούλις
19:41
Στα 2.35'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, γράφει το 31-32
19:42
Στα 2.15'' ο Σπανούλης έκανε το 33-32 με 2/2 βολές
19:43
Άστοχος ο Ματσιούλις, ο Λο γράφει το 35-32
19:43
Άστοχος για τρεις ο Καπόνο.
19:43

Πολύ καλός σήμερα ο Παπανικολάου. Βγάζει ενέργεια και είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού. Ο Καπόνο παίρνει σουτ, αλλά είναι σαφές ότι δεν έχει ρυθμό. 

19:44
Ο Σπανούλης στη γραμμή. 1/2 και 36-32 στο 18'
19:44

Έξι χαμένες βολές για τον Ολυμπιακό. Υψηλό νούμερο. 

19:45
Ο Παπανικολάου κάνει το φάουλ στον Λάσμε.
19:45
Στο 1.14'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, κάνει το 36-33
19:46
Επιθετικό φάουλ του Πάουελ πάνω στον Ξανθόπουλο
19:46
Από μία τεχνική ποινή σε Λάσμε και Σπανούλη στα 45'' πριν το τέλος του ημιχρόνου
19:47
Ο Λο γράφει το 38-33 και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στο +5
19:48
Φάουλ που δεν δίνεται στο Λάσμε.
19:49
Οι διαιτητές είπαν πως τελείωσε ο χρόνος. Τέλος ημιχρόνου λοιπόν με το σκορ στο 38-33 υπέρ του Ολυμπιακού.
19:54

Με εξαίρεση τα τελευταία δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος από το παιχνίδι του. Επέβαλε τον ρυθμό του, αξιοποίησε τον Σόφο, και πάλι όμως στο τέλος έμεινε πίσω. Αυτό συνέβη διότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να τρέξει σε κρίσιμα διαστήματα και να πάρει ένα προβάδισμα. Στο τέλος το φάουλ που έδωσαν ήταν εμπρόθεσμο αλλά η γραμματεία τους...κρέμασε. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο κανονισμός του instant replay όπως στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά με σπουδαίο τον Διαμαντίδη που δεν άντεξε περισσότερο. Η άμυνα περιόρισε τον Σπανούλη γι αυτό και ο Μπαρτζώκας άνοιξε την επίθεσή του ώστε να μην μένει η μπάλα στα χέρια του αρχηγού του. 

20:03
Ξεκίνησε το β' ημίχρονο
20:03
Βήματα του Πρίντεζη
20:04
Μειώνει ο Διαμαντίδης σε 38-35
20:05
Για τρεις ο Διαμαντίδης. Αστοχεί. Φάουλ του Ούκιτς στον Σπανούλη
20:06
Τρίποντο από τον Λο για το 41-35. Ο Λάσμε στον πάγκο με τραυματισμό
20:06

Όπως και πέρυσι ο Λο βάζει όλα τα καλάθια στην λήξη του χρόνου.

20:06
Ο Σχορτσανίτης κερδίζει το φάουλ. Μέσα και οι δύο για το 41-37 στο 22'
20:07
Φάουλ του Ματσιούλις στον Σερμαντίνι
20:07

Ο Παναθηναϊκός θα δίνει την μπάλα όλη την νύχτα στον Σόφο. Το θέμα είναι πόσο θα τον πιέσει ο Ολυμπιακός στην άμυνά του για να φορτωθεί με φάουλ. 

20:07
2/2 από τον Γεωργιανό που παίζει κόντρα στην πρώην ομάδα του (43-37)
20:08
Γράφει το 43-39 ο Σχορτσανίτης. Ο Σπανούλης με τρίποντο για το 46-39 στο 23'
20:09
Δίποντο του Ούκιτς για το 46-41 στο 23'
20:09
Στα 6.31'' πριν το τέλος του γ' δεκ. ο Παπανικολάου με τρίποντο κάνει το 49-41
20:10

Όλα τα μεγάλα σουτ μπαίνουν για τον Ολυμπιακό. Συνέχεια από πέρυσι. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι καλή όμως η επίθεσή του, αρχίζει και πηγαίνει υπερβολικά αργά. 

20:12
Φάουλ από τον Λο στο Σχορτσανίτη
20:13

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα σουτ μεν, η επίθεσή του όμως δεν έχει ρυθμό. Τρομερή τάπα Χάινς στον Γκιστ.

20:13
Κόβεται ο Γκιστ από τον Χάινς. 3ο φάουλ του Σχορτανίτη
20:14
Τρίποντο από τον Διαμαντίδη για το 49-44 στο 25'
20:15

Κόλλησαν οι επιθέσεις. Κακές επιλογές και αρχίζει να εμφανίζεται και το άγχος. 

20:15
Έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι.
20:17
Στη γραμμή ο Σπανούλης. Μέσα και οι δύο για το 51-44. Έξω ο Σπανούλης, μέσα ο Σλούκας στην πεντάδα του Ολυμπιακού
20:17
Άστοχος ο Μπράμος στο 26'
20:18
Δίποντο ο Χάινς για το 53-44 στα 3.24'' πριν το τέλος του γ' δεκ.
20:18

Κρίσιμο σημείο με τον Ολυμπιακό να έχει τον Σπανούλη εκτός αγώνα και την διαφορά στο +9.Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει τίποτε από Μπράμος, Μασιούλις και Μπανκς. 

20:18
Κάρφωμα του Λάσμε για το 53-46
20:19
Επθετικό φάουλ του Περπέρογλου στο 27'
20:20
Δίποντο από τον Μπανκς. Άστοχο κι αυτό.
20:20
Στο 28' ο Περπέρογλου κάνει το 56-46 με τρίποντο
20:21
Για δύο ο Διαμαντίδης. Κάνει το 56-48
20:21

Εξαιρετικός ο Διαμαντίδης, πολύ κακός ο Μπανκς διότι απλά δεν έχει ρυθμό. Τόσο αυτός όσο και ο Καπόνο είναι παίκτες ...συνέχειας. Το μέσα-έξω δεν τους βοηθά. 

20:21
Στο 1.30'' πριν το τέλος του γ' δεκ. ο Σπανούλης αστοχεί σε δύο βολές
20:22
Για τρεις ο Μπανκς. Έξω και πάλι.
20:22
Στοπ του Λάσμε
20:23
Στα 35'' πριν το τέλος του δεκ. ο Τσαρτσαρής γράφει το 56-50
20:23
Έχασε τη βολή που είχε κερδίσει
20:23
Τρίτο φάουλ του Καπόνο στον Περπέρογλου
20:24

Υπερβολικά καθαρό φάουλ του Λάσμε στον Χάινς που δεν δόθηκε αλλά αυτά συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κλειδώσει τον αγώνα αλλά δεν είναι ομάδα η οποία κρατάει διαφορές. Το ίδιο συνέβαινε και πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός θέλει βοήθεια από τους αναπληρωματικούς. 

20:24
2/2 βολές από τον Έλληνα φόργουορντ για το 58-50 στο 29'
20:25
Στις βολές ο Διαμαντίδης. Κάνει το 58-52 στα 22'' πριν το τέλος
20:26
Τέλος γ' δεκαλέπτου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 58-52
20:26

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος αλλά έβαλε τα κρίσιμα σουτ. Η διαφορά όμως δεν ξέφυγε κάτι που οφείλεται στην αδυναμία των γηπεδούχων να παράξουν γρήγορο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από την μεριά του ακολουθεί κατά γράμμα το πλάνο του, όμως ο Μπανκς που είχε αρκετές επιθέσεις δεν βοήθησε καθόλου. 

20:28
Ξεκίνησε το δ' δεκάλεπτο. Ο Σλούκας γράφει το 60-52
20:29
Πάσα του Ξανθόπουλου εκτός γηπέδου.
20:29
Στο 32' ο Χάινς γράφει το 62-52
20:29
Μειώνει σε 62-54 ο Λάσμε
20:30
Καρφώνει για το 62-56 ο Λάσμε.
20:31

 Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Χάινς που σώζει πολλές επιθέσεις, παίζει άμυνες. Σταθερά κακός ο Σπανούλης, που υποπίπτει σε εύκολα λάθη.  

20:31
Τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα στα 7.14'' πριν το τέλος του αγώνα
20:33
Παίρνει το φάουλ ο Διαμαντίδης από τον Σλούκα
20:33
Λάθος του Παναθηναϊκού
20:34
Τρίποντο του Περπέρογλου. Γράφει το 65-56 στο 34'
20:34
Δίποντο του Λο για το 67-56. Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός στο +11 (67-56)
20:35

Εξαιρετικός ο Σλούκας. Δικαιώνεται ο Μπαρτζώκας που τράβηξε στον πάγκο τον κακό Σπανούλη(6 λάθη).

20:35
Τάιμ άουτ από τον Πεδουλάκη.
20:36

Καταλύτης ο Περπέρογλου. Με τρίποντα και την άμυνα στον Μασιούλις. 

20:37
Λάθος του Διαμαντίδη
20:37
Για τρεις ο Λο. Νέα επίθεση για τον Ολυμπιακό
20:38
Ο Μπανκς με ωραία προσπάθεια μειώνει σε 67-58
20:39

Έχει πολύ δρόμο το παιχνίδι ακόμα. 

20:39
0/2 ο Χάινς στο 35'
20:39
Βήματα του Λάσμε
20:40
Άστοχος για δύο ο Περπέρογλου
20:40

Καλός ο Λάσμε, αλλά έμεινε αρκετή στον πάγκο ο Σόφο. 

20:40
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.
20:42
Κλέβει και σκοράρει για το 69-58 στο 36' ο Λο
20:42
Μείωσε σε 69-60 ο Σχορτσανίτης που ξαναμπήκε στο παρκέ
20:43
Ο Πρίντεζης σε μία φάση διαρκείας γράφει το 71-60 με επιθετικό ριμπάουντ
20:44
Λάθος του Μπράμου στα 2.35'' πριν το τέλος του αγώνα
20:44
Αστόχησε ο Λο, αλλά πλέον ο Ολυμπιακός σαρώνει τα επιθετικά ριμπάουντ
20:45
Φάουλ από τον Πάουελ από τον Σχορτσανίτη.
20:46
Φάουλ του Λάσμε στον Πρίντεζη στο 1.23'' πριν το τέλος του αγώνα
20:47
Μειώνει σε 71-62 ο Ξανθόπουλος στο 39', αλλά έχουν όλα πια τελειώσει για τη νίκη.
20:48
Στα 32'' πριν το τέλος ο Λάσμε με εντυπωσιακό κάρφωμα κάνει το 71-64
20:49
Στα 20'' ο Λο γράφει το 72-64 με 1/2 βολές
20:49
Κόψιμο του Πάουελ στον Ξανθόπουλο στα 4,2'' πριν το τέλος
20:50

Ο Ολυμπιακός κερδίζει τον αγώνα. Περισσότερες λύσεις, σαφέστατα μεγαλύτερη ομοιογένεια. Ο Πάουελ βοήθησε πολύ, σπουδαίοι οι Λο-Σλούκας, τα τριάρια έδωσαν πόντους, άμυνα ριμπάουντ.  Ο Παναθηναϊκός πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε αλλά δεν έφτανε. Ουσιαστικά θύμισε πολύ τα περυσινά παιχνίδια όπου οι πράσινοι απλά δεν μπορούσαν να κερδίσουν τον πιο γρήγορο Ολυμπιακό διότι τους έλειπαν και οι λύσεις από τον πάγκο. Το ίδιο σήμερα. Μόνο που χρησιμοποιήθηκαν παίκτες οι οποίοι δεν βοήθησαν. Ο Μπανκς ήταν κάκιστος, ο Μπράμος δεν άντεξε την πίεση και ο Καπόνο δεν θα βοηθήσει ποτέ σε αυτό το στυλ μπάσκετ. Έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό, το κύπελλο όμως θα είναι διαφορετική ιστορία. Λογικά. 

20:50

Ραντεβού στις 22.15 για να συζητήσουμε για τον αγώνα. 

20:50
3/3 βολές από τον Διαμαντίδη για το 72-67 στο τέλος του αγώνα.
20:52
Τέλος αγώνα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σφιχταγκαλιάζει το πλεονέκτημα της έδρας.
20:53
Αυτά από εμάς. Σας ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε το Live Blog για το μεγάλο ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK