Finals analysis

Λίγο πριν το τζάμπολ του πρώτου τελικού το Contra.gr καταγράφει τις... στατιστικές επιδόσεις των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ και εντοπίζει τους παίκτες - κλειδιά της σειράς των τελικών.

Finals analysis
diamantidisspanoulis.jpg INTIME SPORTS

Επίθεση - σκοράρισμα

Οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να είναι εξόχως αποτελεσματικοί στην επίθεση σκοράροντας ξατά μέσα όρο 80, 8 πόντους ανά αγώνα στα πλέι οφ. Είναι επίσης συνεπείς στο δίποντο με ποσοστό 54, 3% και ιδιαίτερα εύστοχοι στις βολές όπου το ποσοστό τους φτάνει το 78,2%. Στα τρίποντα αντίθετα ο Ολυμπιακός δείχνει να μην μπορεί να βρει ικανοποιητικό ρυθμό, το 32,6 μαρτυρά του λόγου του αληθές.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, ελέω Ραμέλ Κάρι, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις του στο τρίποντο αφού στα πλέι οφ σουτάρει με 42,7% έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Οι πράσινοι όμως δείχνουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στις βολές (μόλις 65,6% το ποσοστό τους) τομέας στον οποίο συχνά κρίνονται κλειστά παιχνίδια όπως αυτά των τελικών. ριμπάουντΟ Παναθηναϊκός κυριαρχεί σ΄αυτόν τον τομέα μέχρι στιγμής στα πλέι οφ. Αλλωστε και στην Ευρωλίγκα είχε διαφανεί ότι οι πράσινοι λόγω του Μπανκς κυρίως έχουν έφεση στο ριμπάουντ τόσο το αμυντικό όσο και το επιθετικό. Συνολικά ο Παναθηναϊκός εξασφάλιζε 42 ριμπάουντ ανά αγώνα και 11,6 επιθετικά, τρία περισσότερα από το αντίστοιχα του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάντως έχουν αποδείξει ότι στα κρίσιμα παιχνίδια μπορούν να αντισταθμίζουν το μειονέκτημα που έχουν σε ύψος με ομαδική δουλειά και το πάθος του Κάιλ Χάινς.

Δημιουργία - λάθη

Η αναλογία ασίστ λαθών και για τις δύο ομάδες βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός 17,2 ασίστ και 12,2 λάθη ανά αγώνα ενώ τα αντίστοιχα νούμερα του Παναθηναϊκού βρίσκονται στις 18,6 ασίστ και στα 13, 4 λάθη. Μέχρι στιγμής οι αιώνιοι ελέγχουν μια χαρά το ρυθμό στα παιχνίδια τους. Το θέμα είναι τι θα κάνουν τώρα που η πίεση αυξάνεται και το άγχος σαφώς μεγαλώνει.

Παίκτες-κλειδιά

Βασίλης Σπανούλης: Θα ανακαλύψουμε την....Αμερική. Από τα χέρια και το μυαλό του Λαρισαίου γκαρντ θα εξαρτηθούν πολλά σ΄αυτή τη σειρά. Θα βρει την ευκαιρία να σκοράρει και να δημιουργήσει ο V-Span; Αν ναι, ο Ολυμπιακός αυτομάτως αυξάνει τις πιθανότητές του, αν όχι θα υπάρξει θέμα.

Κώστας Σλούκας: Τις πιο σημαντικές αποστολές θα τις αναλάβει στην άμυνα προσπαθώντας να περιορίσει είτε τον Διαμαντίδη είτε τον Κάρι. Αλλά και στην επίθεση ο Ολυμπιακός περιμένει από αυτόν σκορ με τα αγαπημένα του σουτ από τα 5,5 μέτρα και από τα τρίποντα.

Κάιλ Χάινς: Θα σπρώξει, θα μοχθήσει, θα πάρει ριμπάουντ και θα σκοράρει. Χωρίς τον οξυγόνο που χαρίζει ο Αμερικανός σέντερ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ενας φρέσκος και με υψηλό κίνητρο Διαμαντίδης είναι....φονικό όπλο για τον Παναθηναϊκό. Με τον Κάρι δίπλα του ο αρχηγός πλέον μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα, τουλάχιστον στην επίθεση, όπου η ευθύνη μοιράζεται. Η άμυνα όμως είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία.

Στεφάν Λάσμε: Ο...ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να σφραγίσει μοίρα ολόκληρω αγώνων με την έφεσή του στην τάπα. Ακόμα και η...σκιά του αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον αντίπαλο. Και θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός στερείται ύψους.

Ραμέλ Κάρι: Η αποκάλυψη, ο άνθρωπος που έχει...νοστιμίσει το παιχνίδι των Κυπελλούχων Ελλάδας. Αν ο Αμερικανός κάνει στους τελικούς, αυτά που έκανε στις δύο πρώτες σειρές των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες την άμυνα του αντιπάλου του.

Διαβάστε ακόμη:

Διάθεσιμος ο Λο

Με όλα τα όπλα του ο Παναθηναϊκός

Επιστολή Δ. Γιαννακόπουλου σε ΕΣΚΑΝ και Πρωθυπουργό

News 24/7

24MEDIA NETWORK