Χαλβατζάκης: "Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα χωρίς τηλεόραση"

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ΓιώργοςΧαλβατζάκης, μίλησε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το πρωτάθλημα μπάσκετ της A1.

Χαλβατζάκης: "Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα χωρίς τηλεόραση"

Ο κ. Χαλβατζάκης βρέθηκε στα στούντιο της ΟΠΑΠ TV και μίλησε για τα τηλεοπτικά και τους κινδύνους για το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χαλβατζάκη

Για τα τηλεοπτικά: "Είμαστε στην τελική ευθεία. Δεν υπάρχει συμφωνία… τα πάντα θα κριθούν στο διοικητικό συμβούλιο που γίνεται σε λίγες ώρες. Εκκρεμότητα παραμένει η αδειοδότηση κάποιων ομάδων… Περιμένω ειδοποίηση για Πάτρα και Καβάλα από την ΕΕΑ."

Για τις διαπραγματεύσεις με ΕΡΤ: "Επισκέφτηκα τον κύριο Ταγματάρχη και συζήτησα για τα τηλεοπτικά τον Ιούλιο. Μας ενημέρωσαν ότι επίκειται αλλαγή στην ηγεσία της ΕΡΤ και μοιραία οδηγηθήκαμε σε καθυστέρηση για τυπικούς λόγους. Είχαμε επαφές και με Νοβα και ΟΤΕ καθώς δεν υπάρχει άλλο κανάλι να αναλάβει την παραγωγή. Δεν υπήρξε προχειρότητα. Τα δεδομένα δεν μας επέτρεψαν να έχουμε γρηγορότερα αποφάσεις."

Για τις δηλώσεις Σπανούλη: "Ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός αθλητής. Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό του όμως νομίζω ότι δεν ήταν σωστά ενημερωμένος. Θα του εξηγούσα ότι υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες που μας ανάγκασαν να κινηθούμε τελευταία στιγμή. Συν το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πού βρίσκεται η ίδια η χώρα. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί απόμερα σε μερα."

Για την πρόταση της ΕΡΤ: "Η πρόταση από την ΕΡΤ αναφέρεται σε όλες τις ομάδες. Δεν εμπλέκομαι στα ειδικά συμβόλαια που έχουν με την κρατική τηλεόραση ΠΑΟ και ΟΣΦΠ

Είναι φυσιολογικό να λειτουργήσει με τους κανόνες της αγοράς η ΕΡΤ. Μας είχε δημιουργηθεί λανθασμένα η βεβαιότητα ότι η πρόταση θα ήταν υψηλότερη. Ετσι είναι οι διαπραγματεύσεις. Αισθάνομαι πίεση . Νιώθω σαν υπουργός της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με την τρόικα.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει να προκαλέσει και δεν έχει παράλογες αξιώσεις. Ωστόσο μας ξενίζει η διαφορά από το ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε μια λογική προσφορά. Το μπάσκετ έχει προσφέρει πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό. Παίρνουμε ψίχουλα σε σχέση με το ποδόσφαιρο."

Γιατί το αν κάποιος μπορεί να επενδύσει στο Μπάσκετ: "Σαν άθλημα το μπάσκετ είναι υγιές. Μακριά από τον παράνομο στοιχηματισμό. Οι άνθρωποι που ασχολούνται έχουν υψηλό επίπεδο. Είναι άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα. Το μπάσκετ είναι σχετικά φθηνό άθλημα και χρειάζεται λίγα χρήματα για να εξυγιανθεί. Έχει διασπορά σε όλη την χώρα. Στην επαρχία θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που είναι σε δρόμο εξυγίανσης έχουν μεγάλη δυναμική. Μπορούν μαζί με ΑΕΚ και Ηρακλή να καταφέρουν σε λίγα χρόνια να επανέλθουν σε υψηλό επίπεδο και να δημιουργήσουν ένα δυνατό πρωτάθλημα

Στην Ελλάδα δεν βλέπω πουθενά επενδυτές. Προέχει η εξυγίανση του χώρου και το έχουν καταλάβει και οι πρόεδροι. Πιέζουν οι φίλαθλοι αλλά οι ομάδες παραμένουν σε σωστό δρόμο. Στον Άρη υπάρχει νέα διοίκηση που προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα και στον Πανιώνιο ο κύριος Λιανός. Το μαρκετινγκ του Ρεθύμνου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Στην Πάτρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εταιρεία λαϊκής βάσης.

Τι προσφέρει το μπάσκετ ρωτάτε; Πείτε μου τί προσφέρει το ποδόσφαιρο. Ούτε στο ποδόσφαιρο υπάρχει ανταγωνισμός στην κορυφη. Και παλιά υπήρχαν μόνο Άρης και ΠΑΟΚ και όλοι έβλεπαν το πρωτάθλημα με ενδιαφέρον."

Διοικητικό Συμβούλιο: "Είμαστε κοντά και μακριά από το να γίνει κανονικά η πρεμιέρα. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Η ΟΠΑΠ ΑΕ μας έχει βοηθήσει. Είναι άμεσος συνέταιρος μας. Δεν υπάρχουν αλλού πηγές εσόδων. Γι αυτό πάμε σε ΟΠΑΠ και ΕΡΤ. Να βρεθούν τα χρήματα για να βοηθηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες να εξυγιανθούν."

Αν οι μικροί επαναστατήσουν: "Θέλω να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρούμε μια λύση. Η πρόταση για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπήρχε δεν μπορούσε να επιτρέψει την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Θα έσκαγε σε ένα-δυο μήνες. Υπάρχει καινούργια πρόταση σε σχέση με χθες. Θα συζητηθεί σήμερα από τις ομάδες αλλά δεν έχει κλείσει το θέμα. Υπάρχει και η μικρή πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη."

Για την αδειοδότηση: "Δυο ομάδες δεν έχουν ακόμα άδεια. Τυπικό είναι το θέμα της Πάτρας και ξεπεράστηκε. Θέλω να πιστεύω ότι και η Καβάλα θα τα καταφέρει. Η ΕΕΑ αποφασίζει και έχει τον θεσμικό ρόλο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ προσωπικά. Είναι η Πολιτεία και η Ομοσπονδία που δημιουργούν ένα πλέγμα αρμοδιοτήτων. Δεν είναι καθαρά επαγγελματικό το πρωτάθλημα όπως το ΝΒΑ. Εκεί οι εταιρείες λειτουργούν με βάση καθαρά οικονομικά κριτήρια."

Για το ερασιτεχνικό μοντέλο: "Δεν νομίζω ότι γίνεται κουβέντα για αλλαγή μοντέλου και πλέον μόνος στόχος είναι η εξυγίανση. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε τα βέλη στον ΕΣΑΚΕ. Οι ομάδες είναι υπεύθυνες.

Δίνονται συνεχώς παρατάσεις από την ΕΕΑ. Μπορεί μια ομάδα να στραφεί εναντίον μου νομικά αν την αποκλείσω. Ποιον να διώξω και ποιον να ανεβάσω; Δεν φταίει μόνο η ΕΕΑ δέχεται και αυτή πιέσεις. Τέσσερεις ομάδες δεν είχαν πιστοποιητικό στην κλήρωση, τι έπρεπε να κάνω;"

Για τη συνεργασία με ΟΠΑΠ ΑΕ: "Θέλουμε να είναι απόλυτα ικανοποιημένη η ΟΠΑΠ ΑΕ. Θα κάνω τα πάντα για να έχουμε καλή συνεργασία με την εταιρεία γιατί είναι ο βασικός μας συνεργάτης."

News 24/7

24MEDIA NETWORK