Η πιο ξεχωριστή στιγμή στο "Παλατάκι"

Σαν σήμερα (17/5) πριν 16 χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ έδινε το πρώτο του επίσημο ματς στο "Παλατάκι", σε μια σεζόν (1999-2000) που συμμετείχε για τελευταία φορά στον τελικό πρωταθλήματος

Η πιο ξεχωριστή στιγμή στο "Παλατάκι"

Εκτός του ότι ήθελε τον ΠΑΟΚ να έχει -μόνο- ρόλο πρωταγωνιστή, ένας από τους στόχους του άλλοτε προέδρου του "Δικεφάλου", Νίκου Βεζυρτζή ήταν η κατασκευή ενός νέου γηπέδου (σαφώς μεγάλο ρόλο στην κατασκευή του νέου γηπέδου έπαιξαν οι Θανάσης Δεδέογλου και Ιωάννης Δεδέογλου οι οποίοι δώρισαν στρέμματα στον "Δικέφαλο"). Τελικά έπειτα από προσπάθειες ετών "φτιάχτηκε" το "PAOK Sports Arena" με συνέπεια οι "ασπρόμαυροι" να φύγουν από το Παλέ που χρησιμοποιούσαν ως έδρα.

Μάλιστα σαν σήμερα (17/5) πριν από 16 χρόνια ακριβώς, στις 17 Μαΐου του 2000, ο ΠΑΟΚ έδινε το πρώτο του επίσημο ματς στο "Παλατάκι" το οποίο αρχικά είχε ανοίξει στις πύλες του τον Απριλίο του 2000 για το 6ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο "Δικέφαλος" στις 17/05/2000 είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για το δεύτερο ματς της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος και ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε γεμίσει το γήπεδο. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν χάσει με 62-69 (πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" ήταν ο Μπιλ Εντουαρντς με 22 πόντους ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 17 πόντους) και σε συνδυασμό με τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ, οι "πράσινοι" κατέκτησαν τον τίτλο με 3-0 νίκες.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή στο "Παλατάκι"

Οπως και να έχει, πάντως, εκείνο το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστό για τον ΠΑΟΚ γιατί ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο νέο του "σπίτι" αλλά και γιατί συμμετείχε στον τελευταίο του τελικό πρωταθλήματος. Μετά την σεζόν 1999-2000, ο "Δικέφαλος" δεν έχει πάρει μέρος ξανά σε άλλον τελικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK