Δεν ξανάγινε: Μέτρησε το καλάθι της Κηφισιάς, η νίκη στο Λαύριο!

Δεκτή έγινε από τον αθλητικό δικαστή η ένσταση της Κηφισιάς και το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή κρίθηκε έγκυρο. Ταυτόχρονα όμως το Λαύριο διατήρησε τη νίκη του στο παιχνίδι.

Δεν ξανάγινε: Μέτρησε το καλάθι της Κηφισιάς, η νίκη στο Λαύριο!
Κηφισιά Μαυροειδής

Ο Αθλητικός Δικαστής δικαίωσε την Κηφισιά και χάρισε τη νίκη στο Λαύριο!

Τούτο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την απόφαση για την ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα των βορείων προαστίων για το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή, το οποίο είχε ακυρωθεί από τους διαιτητές ως εκπρόθεσμο.

Τι το απλό έκανε ο Αθλητικός Δικαστής; Προσέθεσε δύο πόντους στο τελικό σκορ, με αποτέλεσμα οι νεοφώτιστοι, που με ανατροπή στο φινάλε είχαν νικήσει 82-79, να μην χάσουν το ροζ φύλλο και τους δύο βαθμούς.

Είναι μια πρωτοφανής απόφαση από το δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ που προηγούμενο δεν έχει στα χρονικά. Προφανώς θεωρήθηκε ότι το καλάθι του Μαυροειδή δεν θ' άλλαζε την ιστορία της αναμέτρησης. Μόνο που αν μετρούσαν οι δύο πόντοι σ' εκείνο το χρονικό σημείο το σκορ θα γινόταν 81-78! Χωρίς ουδείς να μπορεί να προβλέψει τι θ' ακολουθούσε.

Αναλυτικά η απόφαση: " Γίνεται εν μέρει δεκτή η ένσταση που υπέβαλε η Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2015-2016, μεταξύ των ομάδων «Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ», ο οποίος διεξήχθη στις 24-10-2015.Επικυρώνεται το καλάθι δύο (2) πόντων που πέτυχε η ενιστάμενη ομάδα 27,5΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα και κατακυρώνεται υπέρ της. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώνεται σε 81-82, με νικήτρια ομάδα τη Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΕ.Απορρίπτεται η ένσταση κατά τα λοιπά".

Κατά τ' άλλα η ΚΑΕ Κηφισιά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 ευρώ για ενέργειες των στελεχών της για δυσφήμηση του μπάσκετ.

Φυσικά και υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ.

Το VIDEO της επίμαχης φάσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK