Απόλλων Πάτρας - Άρης 76-78

Ο Άρης άντεξε στην πίεση του Απόλλωνα, που επέστρεψε από το -18, και χάρη στο 78-76 έγινε η πρώτη ομάδα που άλωσε την Πάτρα. Σούπερ εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Απόλλων Πάτρας - Άρης 76-78

Η εξέλιξη

Ένας διαφαινόμενος θρίαμβος του Άρη έγινε νίκη - θρίλερ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε για 33 λεπτά εγκλωβίσει τον Απόλλωνα και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Η άμυνά του δούλεψε τρομερά πάνω στον Μπολντς και γενικότερα στην περιφέρεια των Πατρινών, και με αιχμή του δόρατος τον Βεζένκοφ έχτισε από τη δεύτερη περίοδο διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε στο πικ της (54-36) με καλάθι του Ασημακόπουλου.

Οι γηπεδούχοι πήραν την απόφαση για πίεση στα 4/4 και δικαιώθηκαν από την επιλογή τους, αφού οι "κίτρινοι" πανικοβλήθηκαν. Απειρία, αβίαστα λάθη και δυο - τρία σφυρίγματα έδρας έφεραν την ανατροπή, η οποία ολοκληρώθηκε στο 1:56 (2/2β του Μπολντς). Την κρίσιμη ώρα πάντως ο Άρης έτρεξε σερί 5-0 (μεγάλο τρίποντο από τον Βεζένκοφ) και εκμεταλλευόμενος τη απερίσκεπτη κίνηση του Χιλ να τραβήξει τη στεφάνη στο σουτ του Μπολντς για την ισοφάριση δραπέτευσε από το κλειστό της Περιβόλας.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, διότι επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο τις μεγάλες δυνατότητές του. Με 5/5 τρίποντα, 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Άρη.

2. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης για τη μεστή εμφάνισή του και την τρομερή τάπα στον Μπολντς στον αιφνιδιασμό.

3. Ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος φρόντισε να κρατήσει ήρεμους τους παίκτες του ακόμη κι όταν τα πράγματα στράβωσαν.

4. Ο Λένι Ντάνιελ, ένας ψηλός που βοηθάει σε σκοράρισμα (17 πόντοι) και ριμπάουντ (6).

5. Ο ΝτεΜάρκους Μπολντς διότι με τα... τεχνάσματά του, εκνεύρισε τους αντιπάλους του και άλλαξε τη μορφή του αγώνα, έστω κι αν ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

Το φύλλο αγώνα

Ο Άρης έδειξε χαρακτήρα σ' ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η Πάτρα δεν είναι εύκολη έδρα, την αισθάνεσαι και η νίκη αυτή αποκτά τεράστια σημασία από τη στιγμή που επετεύχθη από τα χέρια των Βεζένκοφ, Μποχωρίδη και Γκίκα που ωριμάζουν σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Απόλλων στηρίζεται πολύ στις βραδιές του Μπολντς και αν δεν είναι καλός ο Αμερικανός υπάρχει πρόβλημα, διότι παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες. Δικαιολογείται πάντως μια κακή βραδιά και μια εντός έδρας ήττα, αρκεί η ομάδα του Βετούλα να μάθει να νικάει και μακριά από την Αχαΐα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK