Οι ΚΑΕ πρότειναν την κατάργησή τους!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει πως επιστρέφουμε στο 2004, στο ελληνικό μπάσκετ όμως, φαίνεται πως ο χρόνος γυρνά ακόμη πιο πίσω. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ πρότειναν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να καταργηθούν οι ΚΑΕ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Οι ΚΑΕ πρότειναν την κατάργησή τους!

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ενώ σ' αυτήν υπήρχαν και αρκετοί πρόεδροι ΚΑΕ. Από κοινού ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ να επιστρέψουν οι ομάδες σε καθεστώς Αθλητικών Συλλόγων, να γίνουν ερασιτεχνικές ώστε να υπάγονται στο υπουργείο Εμπορίου, για να μην υπάρχουν ΚΑΕ και επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, κάτι που αν συμβεί θα μιλάμε για επανάσταση... προς τα πίσω.

Ζητήθηκε επιπλέον, κι από τη στιγμή που μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν τηλεοπτικά, να καταργηθεί το άρθρο 84 του αθλητικού νόμου, βάσει του οποίου κάθε ΚΑΕ δύναται να διαπραγματευτεί μόνη της την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της. Αντιθέτως, προτάθηκε να υιοθετηθεί η κεντρική διαχείριση, ώστε να επιτευχθεί ορθολογικότερη διανομή των εσόδων. Η ΕΟΚ φάνηκε θετική ως προς αυτήν την παράμετρο. Επίσης, οι ομάδες υποστήριξαν πως δεν πρέπει να πληρώνουν το ΙΚΑ των παικτών, καθώς αυτοί έχουν ιδιωτική ασφάλεια.

Αλλαγές που μαρτυρούν επιστροφή σε ένα ημιεπαγγελματικό καθεστώς, το οποίο αναμένεται αν συζητηθεί εντόνως τις επόμενες ημέρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK