Ανακοίνωσε Όντομ στον Ολυμπιακό ο Ραζνάτοβιτς

Ο γνωστός μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς ανακοίνωσε τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον 26χρονο γκαρντ Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος άφησε την Τράμπζονσπορ για χάρη των "ερυθρόλευκων".

Marquette's Darius Johnson-Odom (1) smiles on his way to the bench at the end of the second half of an NCAA college basketball game against Villanova on Saturday, Jan. 28, 2012, in Philadelphia. Marquette won, 82-78. (AP Photo/Michael Perez)
Marquette's Darius Johnson-Odom (1) smiles on his way to the bench at the end of the second half of an NCAA college basketball game against Villanova on Saturday, Jan. 28, 2012, in Philadelphia. Marquette won, 82-78. (AP Photo/Michael Perez) AP

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ. Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε ελεύθερος από την Τράμπζονσπορ και συμφώνησε με τους Πειραιώτες, με τον γνωστό μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς να ανακοινώνει τον "γάμο" μέσω twitter.

Όπως ανέφερε κι ο Τάσος Μαγουλάς, αν πρέπει να τον φέρουμε πιο κοντά σε όσα ξέρουμε, θα λέγαμε πως μοιάζει πολύ με τον Γκάουντλοκ ως... περίπτωση. Δεν είναι καλός οργανωτής, μέτριος χειριστής, αλλά ικανός σκόρερ. Φευ κοντός για το ΝΒΑ οπότε έρχεται στην γηραιά ήπειρο για καριέρα.

Αρκετές διαφορές υπάρχουν με τον τέως παίκτη της Φενέρ ξεκινώντας από το γεγονός πως δεν είναι τόσο σπουδαίος σκόρερ. Εν συνεχεία ο Όντομ, είναι αριστορόχειρας με μεγάλη έφεση στο σουτ από τα 6,75 κυρίως σε σποτ απ. Κινείται άριστα χωρίς την μπάλα, αισθάνεται πολύ άνετα ως καθαρόαιμο δυάρι που θα πάρει το σουτ το οποίο θα του δώσει ο πλέι μέικερ. Θα προτιμήσει δε, το κατάλληλο σουτ και δεν θα εκβιάσει προσπάθειες. Γι αυτό και δεν σουτάρει πολλές βολές αφού στα δύσκολα δείχνει ικανότητα στην πάσα. Παίζει πάντα με καθαρό μυαλό και λόγω πολύ δυνατού κορμιού, διακρίνεται στην άμυνα. Παίκτης που μπαίνει στην λογική ομάδας και λογικά, αν προστεθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών, θα λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για τραυματισμούς.

Οι αριθμοί του

Οι αριθμοί του ακόμα και απέναντι στις χαλαρές τουρκικές άμυνες δεν λένε πολλά(11,2 πόντοι, 3.5 ασίστ) ενώ ακόμα πιο χαμηλά ήταν τα νούμερά του στο Γιουροκάπ. Σημείωνε 7,6 πόντους με 7,2 σουτ ανά αγώνα και ποσοστό 38,6% στα σουτ. Δεν εντυπωσίασε ούτε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης που πήγε μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Λέικερς (επιλογή στο 55 του ντραφτ από το Ντάλας) αλλά έκανε καλή σεζόν πέρυσι στην Ιταλία με την Καντού έχοντας 14,8 πόντους ανά αγώνα σε 53 παιχνίδια σε Ευρώπη και Ιταλία.

Τελευταίο και...πιπεράτο; Λέγεται πως το 2012 οι Λέικερς τον απέκτησαν επειδή στο όνομά του (Ντάριους Όντομ) η μητέρα του πρόσθεσε το "Έρβιν Τζόνσον", αυθαίρετα, χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο πατέρας του. Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος είναι αυτός ο Έρβιν Τζόνσον και τι σημαίνει για τους μεγάλους του Λ.Α. Ήλπιζαν πως θα βρει ρόλο ως σουτέρ, αλλά γρήγορα εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Δείτε τον εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παίρνει παίκτη: Προς Ολυμπιακό ο Όντομ

News 24/7

24MEDIA NETWORK