Γιατί να επιλέξει Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης

Τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης φιλοξενούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θέματα και ρεπορτάζ που αφορούν τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αποτελεί υποψήφιο στόχο της Μπαρτσελόνα. Η "Mundo Deportivo" προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς αναφέρει για ποιους λόγους ο διεθνής γκαρντ μπορεί να μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Γιατί να επιλέξει Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης
spanoulis.jpg

"Αν το κριτήριο επιλογής του Σπανούλη είναι το χρήμα, τότε υπάρχουν ομάδες που θα του δώσουν περισσότερα", είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο Ζοάν Κρέους, τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Mundo Deportivo".

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσφέρει στον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού περίπου 10.000.000 ευρώ για τρία χρόνια, ποσό απλησίαστο για τα δεδομένα της Μπαρτσελόνα αν συνυπολογίσει κανείς τις μεγάλες διαφορές στη φορολογία (Ρωσία 15% - Καταλονία 56%). Η καταλανική ομάδα, όμως, δικαιούται να είναι αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης...

"Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει", λέει ένα γνωστό ρητό που μάλλον έχει... ακουστά η καταλανική "Mundo Deportivo". Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι βρήκε και παρέθεσε μία σειρά από λόγους που θα μπορούσαν να "φέρουν" τον "V-Span" στην Βαρκελώνη. Ο έκτος, βέβαια, δεν στέκει και τόσο...

Γιατί να επιλέξει Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης

Παγκόσμια διάσταση

"Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε αποτελούν δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει παγκόσμια διάσταση. Η προβολή της ξεπερνά τα όρια του αθλήματος και θα επιτρέψει στον Σπανούλη αφενός να φέρει πιο πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο και αφετέρου να απογειώσει τη δημοσιότητά του".

Ο ρόλος της Nike

"Ο Έλληνας άσος έχει συμβόλαιο με τη Nike. Η εταιρία ένδυσης και υπόδυσης, η οποία αποτελεί έναν εκ των βασικών χορηγών της Μπαρτσελόνα, παίζει τα "ρέστα" της για να δει τον Σπανούλη να φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα".

Μία σοβαρή και διαφορετική ομάδα

"Δεν θα βρει άλλη ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης. Ένα παράδειγμα: εδώ ο παίκτης θα μπορεί να μοιραστεί μία φωτογραφία με κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου (Μέσι, Νεϊμάρ) και του χάντμπολ (Καραμπατίτς). Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ένα σύλλογο που φημίζεται για την εκπληκτική οργάνωση και τη συνέπειά του στην καταβολή των μισθών".

Το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα

"Η ΤΣΣΚΑ ξοδεύει πολλά εκατομμύρια για να φτιάξει μία νέα αυτοκρατορία στη Euroleague, αλλά και η Μπαρτσελόνα δεν πάει πίσω. Με Ναβάρο, Λόρμπεκ, Τόμιτς κτλ, ο Σπανούλης γνωρίζει ότι θα αποτελέσει μέλος ενός μεγάλου αθλητικού πρότζεκτ, το οποίο δρομολογείται από έναν εκ των νεότερων Ευρωπαίων τεχνικών. Ο Τσάβι Πασκουάλ, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί κίνητρο. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Σπανούλης θα αγωνιστεί στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Πλούσιος ούτως ή άλλως

"Αν ο Σπανούλης αποφασίσει να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα, δεν θα βγει ριγμένος οικονομικά. Ο βασικός λόγος είναι ότι η διαφορά με την ΤΣΣΚΑ δεν είναι αβυσσαλέα. Η καταλανική ομάδα έχει αυξήσει την προσφορά σε 2.600.000 ευρώ ετησίως (για τρία χρόνια)".

Ποιότητα ζωής

"Ο Σπανούλης είναι παντρεμένος με Ρωσίδα, η οποία δεν έχει την επιθυμία να αφήσει το νότο για να γυρίσει σπίτι. Ο παίκτης θα δει την Βαρκελώνη ως μία ωραία πόλη για να ζήσει και να μεγαλώσει τα τρία παιδιά του".

Φυσικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι παντρεμένος με Ρωσίδα, αλλά με το γνωστό μοντέλο Ολυμπία Χοψονίδου.

Γιατί να επιλέξει Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης

H "Μarca", εξάλλου, φιλοξενεί δηλώσεις του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο αναφορικά με το μέλλον της καριέρας του πελάτη του.

"Φυσικά και η Μπαρτσελόνα έχει ελπίδες, αλλά θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κάτι επίσημο στα χέρια μας. Η πρώτη ομάδα που θα μιλήσει ο Σπανούλης είναι ο Ολυμπιακός όπου έχει περάσει τρία επιτυχημένα χρόνια. Στη συνέχεια, προφανώς, θα μιλήσουμε με άλλες ομάδες και θα πάρουμε μία απόφαση, ακόμα όμως, δεν υπάρχει κάτι επίσημο", ισχυρίζεται ο ατζέντης του "V-Span".

Σύμφωνα με την "Marca" ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς βρίσκεται στην Βαρκελώνη για την κλήρωση της Euroleague, ενώ ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να συναντηθεί με άνθρωπο της Μπαρτσελόνα.

Το ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι ο παίκτης έχει αρχίσει να εξετάζει το μέλλον της καριέρας του από την 1η Ιουλίου, ενώ θεωρεί ότι βασικό εμπόδιο για τη σύναψη συμφωνία με την καταλανική ομάδα αποτελεί το οικονομικό ζήτημα.

Γιατί να επιλέξει Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης

Σημειώνεται πως ανάλογο ρεπορτάζ με την "Marca" έχει και η έτερη μαδριλένικη εφημερίδα "As", η οποία έχει φωτογραφία του Βασίλη Σπανούλη που κρατά το βραβείο της Euroleague για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της περυσινής διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ελπίζει για Σπανούλη η Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK