Μάρντι Κόλινς: Tζαμόν Λούκας ο 2ος...

Έναν παίκτη θα εμπιστευόταν αυτή την στιγμή ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να αντικαταστήσει τον Έισι Λο: τον Τζαμόν Λούκας.To αγωνιστικό προφίλ του Μάρντι Κόλινς δεν απέχει από εκείνο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου. Αναλύει ο Τάσος Μαγουλάς.

Μάρντι Κόλινς: Tζαμόν Λούκας ο 2ος...

Έναν παίκτη θα εμπιστευόταν αυτή την στιγμή ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να αντικαταστήσει τον Έισι Λο: τον Τζαμόν Λούκας. Συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο Μαρούσι, ουσιαστικά ο Έλληνας προπονητής του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του και μπορεί να μην βοήθησε τον Ολυμπιακό ή να είναι σταθερά μέτριος στην Τουρκία, όμως είναι ο παίκτης που ο προπονητής θα μπορούσε να εμπιστευθεί με κλειστά τα μάτια.

Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί και ο Μάρντι Κόλινς. Στα 29 του χρόνια κατάλαβε ότι το ΝΒΑ δεν αποτελεί το … σπίτι του και μετακόμισε στην Ευρώπη ελπίζοντας ότι τα δυνατά του σημεία στα μέρη μας θα τον βοηθήσουν να κάνει καριέρα.

Καλός στα πικ εν ρολ και την άμυνα

Τι περιλαμβάνει το πακέτο του γκαρντ από το Τεμπλ; Ένα υψηλόσωμο και δυνατό γκαρντ, παίκτης πολύ ικανός στο πικ εν ρολ, του αρέσει να οργανώνει το παιχνίδι, να μοιράζει την μπάλα και όταν εκτελεί προτιμά να σουτάρει από μέση απόσταση. Καλός στο να κερδίζει φάουλ, πολύ σπάνια θα πάρει εξεζητημένη προσπάθεια.

Tρομερά έξυπνος στην άμυνα, μαρκάρει παίκτες μέχρι την θέση τρία, δεν χάνει ποτέ την θέση του, ακολουθεί τις περιστροφές, είναι συνεπής στα ριμπάουντ.

Από την άλλη, ξεκινώντας από την άμυνα έχει πρόβλημα να μαρκάρει πιο γρήγορους αντιπάλους διότι το βασικό του μειονέκτημα είναι η έλλειψη ταχύτητας. Αυτό του δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων του στο ΝΒΑ. Αυτό και η αδυναμία του να αποκτήσει σταθερό σουτ από μακρινή απόσταση.

Βραδύς με κακό σουτ

Ο Κόλινς είναι αργός, αναλογικά, μέτριος σουτέρ και παίκτης ο οποίος θέλει την μπάλα για να δημιουργήσει. Ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να βοηθήσει για πολύ ώρα σε άλλη θέση πλην αυτής του οργανωτή.

Τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά όταν του ζητάς να πάρει σκορ ενώ βελτίωσε κάπως τις βολές του χωρίς να αποτελούν το δυνατό του σημείο.

Στην Ιταλία σε μία μετρίως μέτρια ομάδα έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί διότι είναι ένας παίκτης που σε καμία περίπτωση δεν είναι ηγέτης. Δεν περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριό του να ανεβάζει επίπεδο μία ομάδα, αλλά να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή, να είναι ένας σταθερός συμπληρωματικός παίκτης χωρίς πολλές πρωτοβουλίες. Σας θυμίζει κάποιον; Σίγουρα όχι τον Έισι Λο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει, άλλωστε ο ρόλος του θα είναι αυτός που γνωρίζει καλά: βοηθητικός.

Διαβάστε ακόμη:

Κόλινς ο αντί-Λο

News 24/7

24MEDIA NETWORK