Παναθηναϊκός έξι αστέρων: Όταν το παρόν συνάντησε το παρελθόν

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά, ο Παναθηναϊκός βράβευσε το παρελθόν και το παρόν του στο περιθώριο του φιλικού με την Παρτιζάν. Τα δάκρυα των Θανάση και Παύλου Γιαννακόπουλου, οι βραβεύσεις της κορυφαίας 5άδα της 25ετίας και το ντεμπούτο Κούζμιτς και Ραντούλιτσα.

Παναθηναϊκός έξι αστέρων: Όταν το παρόν συνάντησε το παρελθόν
INTIME SPORTS

Η παναθηναϊκή ιστορία των τελευταίων 25 χρόνων αποτυπωμένη σε πέντε πρόσωπα. Πέντε θρυλικές φιγούρες, οι οποίες -μετά το 1990- σημάδεψαν ανεξίτηλα τα πιο λαμπρά χρόνια του τμήματος μπάσκετ του "τριφυλλιού". Φραγκίσκος Αλβέρτης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Αντώνης Φώτσης και Δημήτρης Διαμαντίδης βρέθηκαν ταυτόχρονα στην αρένα του ΟΑΚΑ για μία και μοναδική φορά. Για να τιμηθούν και να τιμήσουν.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός οργάνωσε μια φαντασμαγορική βραδιά, έξω από τα συνηθισμένα, και έστειλε τις... προσκλήσεις. Ο κόσμος έλαβε το μήνυμα και ανταποκρίθηκε, γεμίζοντας τις κερκίδες προκειμένου να αποθεώσει (ορισμένους από) εκείνους που έστειλαν το "τριφύλλι" στα... έξι αστέρια. Αυτός που οι ίδιοι οι φίλαθλοι ανέδειξαν ως κορυφαίους μετά την "αναγέννηση" και "εκτόξευση" του Παναθηναϊκού.

"Πρόεδρε, κ.Παύλο, σε ευχαριστώ", αναφώνησε σε άπταιστα ελληνικά ο Δαλματός γίγαντας, ο Αντώνης Φώτσης τόνισε πως "δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο το σημερινό. Εμείς είμαστε εδώ για σας, όπως είμαστε και εσείς για μας", ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ζήτησε από τον κόσμο να θυμάται πως "στις χαρές και στις λύπες μαζί", ενώ Ντέγιαν Μποντιρόγκα ευχαρίστησε κι αυτός τον Παύλο Γιαννακόπουλου που "μ' έφερε στον Παναθηναϊκό". "Είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου", συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κόσμο.

Όσο για τον κάπτεν Δημήτρη Διαμαντίδη, που εμφανίστηκε αγκαλιά με την κόρη του, μπορεί να μην είναι εύκολος στα λόγια, αλλά μίλησε από καρδιάς.

Την κορυφαία πεντάδα του Παναθηναϊκού βράβευσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε στον κόσμο και ζήτησε "όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού".

Αστεράτη...

Έξι αστέρια είχε και η νέα, πρωτοποριακή, φανέλα των κυπελλούχων που θέλουν να ξαναγίνουν πρωταθλητές. Φανέλα που σχεδιάστηκε σε τέσσερις διαφορετικές βερσιόν! Η βασική είναι φυσικά καταπράσινη με μανίκι, οι δύο άλλες με παράλληλες ρίγες, φέρνοντας περισσότερο σε ποδοσφαιρικές, και στην τελευταία κυριαρχεί το σιέλ.

Η αποκάλυψη έγινε πριν από τη βράβευση των κορυφαίων. Μαζί έγινε και η παρουσία του νέου ρόστερ των "πρασίνων". Ενός ρόστερ που πλημμυρίζει από ταλέντο και θέτει ψηλά τον πήχη ενόψει της σεζόν που αρχίσει σε δύο εβδομάδες με το ματς κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Παρόντα όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού. Ο Ραντούλιτσα, ο Κούζμιτς, ο Φελντέιν, ο Πάβλοβιτς και φυσικά ο Νικ Καλάθης.

Θα είναι ιεροσυλία να γράψουμε πως το χειροκρότημα υποδοχής που επεφύλαξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν όσο δυνατό ήταν εκείνο προς τιμήν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος κόουτς όμως αποθεώθηκε, αφού πρεσβεύει και αυτός το νέο, το φρέσκο, το αλλιώτικο, το διαφορετικό.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Νικ Καλάθης ήταν ακόμη δύο κεντρικά πρόσωπα.

Το γήπεδο του Παύλου

Εκτός των δύο ξεχωριστών events είχαμε και... βαφτίσια. Με... νονό τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το κλειστό της Λεωφόρου, από εκεί που άρχισαν όλα, μετονομάστηκε σε "Παύλος Γιαννακόπουλος" και στο πρόσωπο του πρεσβύτερου της οικογένειας τιμήθηκαν αφενός η δική του πολυετή προσφορά αφετέρου όλης της οικογένειας στο σύλλογο, ανεξαιρέτως τμημάτων.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μάλιστα σε απευθείας σύνδεση με τον Τάφου του Ινδού. Ο βουρκωμένος Παύλος Γιαννακόπουλος ευχαρίστηκε άπαντες για την παρουσία τους.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από βίντεο αφιερωμένο στο "μεγαλύτερο παράγοντα του Παναθηναϊκού", όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, στη διάρκεια του οποίου ξεχώρισε η απάντηση που είχε σε ερώτηση για το τι να περιμένουμε τη νέα χρονιά από τον Παναθηναϊκό. "Όπως πάντα ένα κύπελλο Ευρώπης".

Λέτε;

Το ματς

Το φιλικό με την Παρτιζάν πέρασε, αναμενόμενα, σε δεύτερη μοίρα. Κυρίως γιατί η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε άλλους. Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός τώρα μαζεύτηκε και ήταν λογικό να παρουσιάσει εικόνα ασύνδετου συνόλου. Φάνηκε πάντως ότι ο Πάβλοβιτς πατούσε καλύτερα από τους υπόλοιπους νέους που έχουν - δε έχουν λίγες ημέρες με την ομάδα.

Βέβαια ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν τους... χαρίστηκε στο δικό του ανεπίσημο ντεμπούτο και έπαιξαν άπαντες, ακόμη και ο Ραντούλιτσα που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο παρκέ βρέθηκε σ' ένα πιθανό βασικό σχήμα μαζί με Διαμαντίδη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Φώτσης.

Αυτό που κρατάει ο "Σάλε" είναι σίγουρα η διάθεση για άμυνα ακόμη κι απέναντι σε μια ομάδα που δεν απειλούσε πολύ. Αμέτρητες οι τάπες του Παπαγιάννης, πολλές και οι βουτιές των υπολοίπων. Ο Φελντέιν είχε ενέργεια στις δυο μεριές του παρκέ και ο Καλάθης διάθεση για δημιουργία. Μετά το 32-23, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 43-30 και στο 52-32.

Ο τραυματισμός του Λευτέρη Μποχωρίδη στα 6,5 λεπτά πριν από τη λήξη καταγράφεται ομολογουμένως στ' αρνητικά, τραυματισμός που επηρέασε τους "πράσινους", με αποτέλεσμα το 60-52 στο 36', πριν από το τελικό 66-56.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ με Παύλο Γιαννακόπουλο

Συγκινητικός Θ. Γιαννακόπουλος: "Όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού"

Με νέο λουκ και με την κόρη του αγκαλιά ο Διαμαντίδης

Μποντιρόγκα: "Μεγάλε πρόεδρε σε ευχαριστώ"

Συγκινημένος ο Βράνκοβιτς: "Κύριε Παύλο, πρόεδρε μου σε ευχαριστώ"

Το LIVE της εκδήλωσης:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK