Ματσιούλις: "Νέα φιλοσοφία στην ομάδα"

Ο Γιόνας Ματσιούλις έγραψε για τις ιδιαιτερότητες που έχει ο αγώνας με την Φενέρ, αλλά και την διαφορετική αύρα που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ματσιούλις: "Νέα φιλοσοφία στην ομάδα"

Όλοι στον Παναθηναϊκό κινούνται σε ρυθμους Φενέρ και Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όπως και να έχει είναι ιδιαίτερη σημασίας η παρουσία του Ζοτς στο ΟΑΚΑ, όμως στο Τριφύλλι δεν ξεχνούν ότι αυτό που προέχει είναι η νίκη απέναντι στους Τούρκους αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Ο Γιόνας Ματσιούλις αναφέρθηκε στο blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague τόσο στην αναμέτρηση με την Φενέρ, όσο και σε αυτή της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Αναντολού Εφές, ενώ έκανε λόγο και για την διαφορετική αύρα που έφερε στην ομάδα η παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Το blog του Γιόνας Ματσιούλις

''Γεια σε όλους τους φίλους της Euroleague! Ελπίζω να είστε καλά... Μετά την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές, οδεύουμε στην αναμέτρηση με την Φενέρ/Ούλκερ. Είναι δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα playoffs της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Αναντολού Εφές δεν ήταν εύκολη. Ήταν λίγο παράξενος αγώνας και χρειαστήκαμε την παράταση για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έτυχε να είμαι εγώ αυτός που έκανε το σουτ που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση, όμως χρειαστήκαμε άλλα πέντε λεπτά για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Σας παρακαλώ μην με ρωτήσετε τι σκεφτόμουν την ώρα που έκανα το σουτ (γέλια)...

Ότι και να ρωτήσετε υπάρχει μόνο μια απάντηση: Τίποτα! Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ενώ κάνεις ένα σουτ. Όταν ολοκληρώθηκε το τάιμ άουτ είχαμε δύο επιλογές, υπήρχε ένα σχέδιο για μένα και ένα για τον Αντώνη Φώτση. Όταν πήρα την μπάλα στα χέρια μου, ένιωσα σίγουρος ότι μπορώ να κάνω το σουτ και το έκανα. Έπιασα την μπάλα, έκανα το σουτ και ευστόχησα. Ένιωσα σίγουρος για το σουτ, όμως για μένα το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα. Πήραμε τη νίκη στην παράταση και νιώθουμε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι. Όμως, ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες και παράλληλα να βλέπουμε τι κάνουν και οι αντίπαλοι μας.

Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου όλες οι ομάδες είναι καλές. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για μας, όσο και για τους οπαδούς. Φυσικά δεν έχει ενδιαφέρον όταν χάνεις, όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική για μας, καθώς γιατί μετρούσαμε τέσσερις ήττες, όμως το θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μια αλλαγή που έγινε είναι ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ανέλαβε προπονητής. Άλλαξε την φιλοσοφία της ομάδας, πρώτα απ' όλα έφερε θετική ενέργεια. Βεβαίως δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε πολλές αλλαγές, όμως παίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ας πούμε λίγο πιο γρήγορα. Θα προσπαθήσουμε σαν ομάδα να προσαρμοστούμε στις αλλαγές.

Ο αγώνας που ακολουθεί είναι σημαντικός και ιδιαίτερος, όπως έχουμε καταλάβει όλοι. Δεν ήμουν στην ομάδα όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής, όμως όλοι ξέρουμε ότι είναι σημαντικό για την ομάδα και για τους οπαδούς που θα τον δουν να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος. Την ίδια στιγμή όλοι καταλαβαίνουν ότι θέλουμε τη νίκη και θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση κόντρα σε μια καλή ομάδα, με αξιόλογους παίκτες και προπονητή. Θα είναι μια σκληρή μάχη και ελπίζουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε μια ιδιαίτερη βραδιά.

Να είστε καλά,

Γιόνας''.

News 24/7

24MEDIA NETWORK