Μπάχαλο με τους "εκλεκτούς" του Παναθηναϊκού. Τι ακριβώς ισχύει;

Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων θέλουν τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται ενώπιον πλήθους επιλογών για την ενίσχυση του ρόστερ του, ωστόσο πολλά από αυτά που γράφονται δεν έχουν βάση, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι απλά ανέφικτες. Ποιος παίκτης αποτελεί πράγματι μια επιλογή.

Μπάχαλο με τους "εκλεκτούς" του Παναθηναϊκού. Τι ακριβώς ισχύει;

Γεγονός Νο1: Ο Παναθηναϊκός προτίθεται να κάνει μεταγραφή κοινοτικού γκαρντ.

Γεγονός Νο2: Το μπάτζετ για ενίσχυση έχει ταβάνι.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιοι... κάνουν και ποιοι δεν κάνουν στον Παναθηναϊκό, από τα ονόματα που έχουν αρχίσει και γράφονται.

Περίπτωση Νο1: Κάρλος Καμπέθας. Ο 35χρονος γκαρντ ενημερώθηκε χθες (Τρίτη) το απόγευμα από τον προπονητή του στη Φουενλαμπράδα ότι δεν υπολογίζεται και σήμερα θα υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του με την ισπανική ομάδα. Προφανώς δηλαδή δεν πρόκειται για σούπερ παίκτη. Συγκεκριμένα αποτελεί μια περίπτωση ελευθέρου, που δεν είναι πρώτη λύση.

Περίπτωση Νο2: Βίκτορ Σάδα. Ο Ισπανός γκαρντ είχε συμφωνήσει με τον Προμηθέα Πατρών, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην έλθει. Έκτοτε είναι στη Βαρκελώνη και κάνει μόνος του προπονήσεις. Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις ελευθέρων παικτών που είναι εφικτές και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον εκλεκτό του "τριφυλλιού". Ο Σάδα έχει χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τρόπαιο στην Ευρωλίγκα. Για οκτώ χρόνια έπαιξε στην Μπαρτσελόνα, ως εφεδρικός πόιντ γκαρντ, με ενδιάμεσο σταθμό την Τζιρόνα και επόμενο την Ανδόρα.

Περίπτωση Νο3: Μαρσελίνιο Χουέρτας. Αδιαμφισβήτητα καλή περίπτωση, αλλά έχει εγγυημένο συμβόλαιο 1.500.000 δολάρια από τους Λέικερς και άρα η περίπτωση του ανήκει στην κατηγορία "ανέφικτη".

Περίπτωση Νο4: Χοσέ Καλντερόν. Πασίγνωστος πόιντ γκαρντ έχει συμβόλαιο στους Λέικερς που του αποφέρει 7.708.427 δολάρια, ενώ δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Άρα και αυτή η περίπτωση είναι... καμμένη από χέρι.

Συμπέρασμα: Εν ολίγοις από τα ονόματα που... παρελαύνουν, μόνο η περίπτωση του Βίκτορ Σάδα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες αντικατάστασης του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έχει συμβόλαιο για 800.000 δολάρια, όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να το "κόψει" δίχως να πληρώσει σεντ, αφού ο παίκτης τραυματίστηκε μόνος του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK