Νέο κλειστό αξίας 17,5 εκ. ευρώ για Πανιώνιο από Περιφέρεια Αττικής

Κλειστό πολυχώρο για μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ και πολλά αθλήματα ακόμα με την ονομασία "Μπόμπαν Γιάνκοβιτς" θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής για λογαριασμό του Πανιωνίου έναντι 17.500.000 ευρώ.

Νέο κλειστό αξίας 17,5 εκ. ευρώ για Πανιώνιο από Περιφέρεια Αττικής
INTIME SPORTS

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη (03/10), στο πλαίσιο 519 έργων συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ που χαρακτηρίζονται άμεσα εκτελεστέα.

"Ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική. Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Η ανέγερση της νέας έδρας των "κυανερύθρων" θα ΄πραγματοποιηθεί εκεί όπου βρίσκεται το υπάρχον γήπεδο του Πανιωνίου και θα έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "οι χρήσεις του Συγκροτήματος θα έχουν αθλητικό, εμπορικό και κοινωνικό χαρακτήρα, συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν:

Χάντμπολ

Καλαθοσφαίριση

Πετοσφαίριση

Ποδόσφαιρο 5Χ5

Αντιπτέριση [Badminton]

Ακόμη θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αθλήματα ψυχαγωγίας όπως :

Τραμπολίνο

Εγκαταστάσεις Αναρρίχησης

εγκαταστάσεις για τροχοσανίδα [skate board]

εγκαταστάσεις για ποδήλατο BMX

Παραολυμπιακά Αθλήματα [Μπότσια, ποδόσφαιρο τυφλών, καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο κλπ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα κονδύλια προβλέπονται για την ανακαίνιση ή κατασκευή γηπέδων για τον Παναθηναϊκό, τον Εθνικό, καθώς και για την ανακατασκευή του κλειστού "Καπαγέρωφ" στον Πειραιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK