Από την εποχή... Σκάιλς το τελευταίο "break"

O ΠΑΟΚ καλείται να "σπάσει" την έδρα της ΑΕΚ και την τελευταία φορά που έκανε το "break" στα προημιτελικά ήταν το 1997 απέναντι στον Παναθηναϊκό με τεχνικό τον Σκοτ Σκάιλς.

Από την εποχή... Σκάιλς το τελευταίο "break"

Ο ΠΑΟΚ έκανε κακή σεζόν φέτος (2015-16) και αυτό το "πληρώνει" αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Σίγουρα αυτό δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τους "ασπρόμαυρους" αφού η "Ενωση" αναμφίβολα είναι μια δύσκολη αντίπαλος. Βέβαια εδώ και μέρες (πριν γίνει η 26η αγωνιστική) αναφέραμε πως είτε αντίπαλος ήταν ο Άρης, είτε η ΑΕΚ στα προημιτελικά, στον "Δικέφαλο" θεωρούσαν πως είναι εφικτό το "break" και γενικώς υπάρχει πίστη γι' αυτό.

Με αφορμή την κόντρα με την ΑΕΚ, ας θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που οι "ασπρόμαυροι" τα κατάφεραν στην προημιτελική φάση έχοντας μειονέκτημα έδρας. Ηταν η σεζόν 1996-97, όταν ο "Δικέφαλος" απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 νίκες. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν τερματίσει έκτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι "πράσινοι" τρίτοι.

Μάλιστα ο Σκοτ Σκάιλς που είχε έρθει στον ΠΑΟΚ ως παίκτης (είχε κάνει μεγάλο "θόρυβο" τότε η μεταγραφή του από το ΝΒΑ, στο οποίο μάλιστα είχε το ρεκόρ των ασίστ καθώς είχε δώσει 30 στον αγώνα Ορλάντο Μάτζικ-Ντένβερ Νάγκετς στις 30/12/90), στην πορεία έγινε προπονητής του "Δικεφάλου" (με τον Σκάιλς στον πάγκο "ήρθε" η πρόκριση κόντρα στους "πράσινους")!

Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό με 88-64, μετά όμως τον κέρδισε στο Παλέ με 90-85 (ο Μαματζιόλας είχε 29 πόντους με απόλυτη ευστοχία). Στο τρίτο παιχνίδι ο "Δικέφαλος" νίκησε με 66-77 στο ΟΑΚΑ και έτσι πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK