Η λαμπρή διαδρομή του Χαραλαμπίδη

Θυμηθείτε την πορεία του Χαραλαμπίδη... Η "δικαίωση" του στα 35 του με την κλήση στην Εθνική, η πολλή δουλειά του στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ και η παρουσία του στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η λαμπρή διαδρομή του Χαραλαμπίδη

Tέλος η μπασκετική καριέρα του Κώστα Χαραλαμπίδη... Ο τελευταίος είχε τραυματιστεί στις 25/11/2014 στον αγώνα με την Ζιελόνα Γκόρα και οι εκτιμήσεις που τον ήθελαν να επιστρέφει σε 3-4 μήνες, δεν επιβεβαιώθηκαν. Το πρόβλημα που είχε δεν βελτιώθηκε τόσο πολύ ώστε ο ίδιος να παίξει ξανά και έμεινε στα "πιτς" πολύ καιρό.

Η παραμονή του στον ΠΑΟΚ

Η προοπτική να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ο "Μπίδης" είναι υπαρκτή και στον "Δικέφαλο" παραδέχονται πως είναι πιθανή μια νέα συνεργασία με τον τελευταίο από άλλο πόστο πλέον. Από την πλευρά του παίκτη "βγαίνει" πως έχει γίνει μια γενική συζήτηση για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και υπάρχει καλό κλίμα. Η διάθεση του Χαραλαμπίδη φαίνεται να είναι να προσφέρει από το τεχνικό τιμ (είχαμε αναφέρει παλαιότερα για την συγκεκριμένη την προοπτική καθώς τον "Μπίδη" τον ενδιαφέρει η προπονητική) και μένει να φανεί τι θα γίνει καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις. Στους "ασπρόμαυρους" μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του "Μπίδη" και η αλήθεια είναι πως όσο δεν έπαιζε λόγω τραυματισμού, έλειψαν οι ηγετικές του ικανότητες και το καθαρό μυαλό που είχε σε κρίσιμα σημεία.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ

Οσο για την -λαμπρή- πορεία του ως παίκτης; Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α1 στις 21 Οκτωβρίου του 2000 στο ματς ΑΕΚ–Μακεδονικός. Αγωνίστηκε σε Μακεδονικό (1997-2002 και 2004-06), Ολύμπια Λάρισας (2002-04), Μαρούσι (2006-09), Πανελλήνιο (2009-10), Αρη (2010-11), ΚΑΟΔ (2011-12) και από το 2012 ανήκε στον ΠΑΟΚ. Επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Χαραλαμπίδης έχει αγωνιστεί στο τελικό του Uleb Cup την σεζόν 2004-05 όντας παίκτης τότε του Μακεδονικού (έχασε από την Λιέτουβος Ρίτας). Με τον Πανελλήνιο έπαιξε στο Final Four του Eurocup το 2010 ενώ ξενιτεύτηκε στο τέλος της σεζόν 2011-12 για να παίξει στην ιταλική Μπρίντιζι.

ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Το ότι στα 38 του (πριν τον τραυματισμό του) κατόρθωνε να παραμένει σε υψηλό επίπεδο, δεν είναι τυχαίο. Δούλευε πολύ και αυτό "έβγαινε" στο παρκέ με τις καλές του εμφανίσεις. Και μάλιστα όλοι έκαναν λόγο για έναν "άψογο επαγγελματία" ενώ τόνιζαν πως με τον τρόπο που δουλεύει (αυτή ήταν και η αιτία που αν και μεγάλος ηλικιακά, παράμενε σε υψηλό επίπεδο) αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τους νεότερους παίκτες. Την σεζόν 2014-15 έδειχνε πως θα ήταν ξανά ένα σημαντικό "εργαλείο" για τον ΠΑΟΚ αλλά είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του και έτσι "ήρθε" το άσχημο τέλος στην καριέρα του. Κατά την οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο "Μπίδης" έδειξε την μεγάλη αγωνιστική του ποιότητα.

Η Εθνική και το σχόλιό του για την κλήση του στα 35 του

Η επιβράβευσή του για την σταθερή βελτίωση που είχε αγωνιστικά ήταν η κλήση του στην Εθνική Ελλάδας. Στα 35 του χρόνια κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (ουσιαστικά αποτέλεσε "δικαίωση" για τον "Μπίδη" και για την εξέλιξη που είχε σαν παίκτης) και ο ίδιος είχε πει τότε: "Δεν πίστευα στα αυτιά μου… Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήμουν και σε διακοπές, όλο αυτό μου ήταν εντελώς ξαφνικό. Εκείνη τη στιγμή τα ένιωσα όλα μαζί… Ξαφνιάστηκα, ενθουσιάστηκα, γενικώς ένιωσα πολλά συναισθήματα… Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα και τον Βασίλη Σπανούλη με τον τραυματισμό του που ήταν δύσκολα… Γενικώς ήταν περίεργο όλο αυτό και όλα έγινα πολύ γρήγορα".

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

Στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ικαρο Χαλκίδας, ο Χαραλαμπίδης έγραψε ιστορία. Αυτό γιατί "μπήκε" στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ (πιο συγκεκριμένα από την σεζόν 1992-93 και μετά). Σε εκείνο το εκτός έδρας παιχνίδι του "Δικεφάλου" στις 11/01/2014, συμπλήρωσε 324 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία και 3.548 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταματάει οριστικά το μπάσκετ ο Χαραλαμπίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK