Κυρίτσης: "Να βάλουν το κορμί τους στη φωτιά..."

Ο Αλέξης Κυρίτσης μιλάει στο Contra.gr για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, θεωρεί πως οι παίκτες του "Δικεφάλου" μπορούν να τα καταφέρουν αν δώσουν τα πάντα στο ματς και εκτιμά πως οι "πράσινοι" δεν έχουν εύκολο έργο.

Κυρίτσης: "Να βάλουν το κορμί τους στη φωτιά..."

Έχει αγωνιστεί σε πολλά "δυνατά" ματς κατά την διάρκεια της καριέρας του και ξέρει καλά πώς είναι να παίζεις σε μεγάλα παιχνίδια. Ο λόγος για τον Αλέξη Κυρίτση ο οποίος κατά το παρελθόν φόρεσε την φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Παναθηναϊκού. Ο καλαθοσφαιριστής του Δούκα μίλησε στο Contra.gr για το κυριακάτικο παιχνίδι που θα γίνει στο "Παλατάκι" ενώ θυμήθηκε και ένα παλαιότερο ματς των δύο ομάδων (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) στο οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε πετύχει 15 πόντους και πρόσφερε πολλά στο να επικρατήσει ο "Δικέφαλος" των "πρασίνων".

"Δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό..."

Για το παιχνίδι της Κυριακής και το κατά πόσο μετράει σε τέτοια ματς η φόρμα (ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα) ή κάποια άλλα στοιχεία, είπε: "Σίγουρα όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του και έχει την βοήθεια του κόσμου του, οι παίκτες έχουν υψηλό κίνητρο. Οταν αγωνίζεσαι απέναντι στον Παναθηναϊκό το κίνητρο πάντα μεγαλώνει, πόσο μάλλον όταν προέρχεσαι από ήττες και θες την νίκη για να τις ξεχάσεις. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα είναι μια πλήρης ομάδα, είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που έχει προβλήματα και αυτό κάνει πιο δύσκολο το ματς για τον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ματς. Θα είναι ένα ντέρμπι, πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ότι δεν θα είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό".

"Είχαμε κάνει κατάθεση ψυχής, δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε"

Ο Κυρίτσης την σεζόν 2008/09 είχε πετύχει 15 πόντους στην εντός έδρας νίκη (77-76) του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τότε ο "Δικέφαλος" είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ και οι "πράσινοι" τον τίτλο του -ξεκάθαρου- φαβορί. Οπως συμβαίνει δηλαδή και τώρα... Σχετικά με το πώς αντιμετώπισαν εκείνο το ματς (της σεζόν 2008/09) στον "Δικέφαλο" και το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ την Κυριακή, ανέφερε:

"Εκείνο το ματς έγινε σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα. Οσοι είχαμε μείνει στην ομάδα, μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι δίχως να σκεφτόμαστε πως είμαστε το αουτσάιντερ και κάναμε το καλύτερο δυνατό. Οταν θεωρείσαι αυτσάιντερ, τότε δεν έχεις τόσο μεγάλη πίεση. Βέβαια στο ματς δημιουργείται πίεση για την νίκη απέναντι στον αντίπαλο. Εμείς τότε πήραμε ενέργεια από τον κόσμο, κάναμε κατάθεση ψυχής, δώσαμε τα πάντα και πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να συγκριθεί με το φετινό αναφορικά με το πώς είναι οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πολύ, όπως και ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τότε. Το βασικό είναι πως τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι έμπειρα, η ομάδα έχει Ελληνες που γνωρίζουν τις καταστάσεις σε τέτοια ματς. Θα μετρήσει το κίνητρο και η αποφασιστικότητα. Αν τα παιδιά του ΠΑΟΚ βάλουν το κορμί τους στη φωτιά από το πρώτο λεπτό, θεωρώ πως θα μπορέσουν να τα καταφέρουν".

"Σημαντικό ο ΠΑΟΚ να έχει την βοήθεια του κόσμου του"

Πάμε στο "κεφάλαιο" κόσμος και στην σημασία της παρουσίας του σε τέτοια μεγάλα ματς, όπως αυτό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. "Είναι σίγουρα σημαντικό για οποιονδήποτε παίκτη και να ρωτήσεις. Πάντα ο κόσμος είναι μια έξτρα βοήθεια και μπορεί να σου δώσει ενέργεια στο ματς. Ακόμη και να μην είσαι καλός, μπορεί να σε βοηθήσει να σταθείς στα πόδια σου και η βοήθεια του να βγει σε κάποιες φάσεις. Οπότε είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να έχει την βοήθεια του του κόσμου του και αυτός να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του και έτσι η ομάδα να παλέψει μέχρι τέλους για το καλύτερο αποτέλεσμα", τόνισε ο Ελληνας γκαρντ.

"Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική, όλα μπορούν να γίνουν στα πλέι οφ"

Ο ΠΑΟΚ είναι γεγονός πως έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά ο στόχος είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης μέσω των πλέι οφ. Μπορεί να το καταφέρει ο "Δικέφαλος" σύμφωνα με τον Κυρίτση; " Η γενική εικόνα μέχρι στιγμής δείχνει πως δεν μπορεί να γίνει. Η ΑΕΚ και ο Αρης παλεύουν για την τρίτη θέση και ο ΠΑΟΚ δείχνει ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι υγιείς γιατί ο Βασιλειάδης και ο Σχορτσανίτης είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει.

Εχει έμπειρους παίκτες η ομάδα, έναν καλό προπονητή και είναι στο χέρι της το τι θα γίνει. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει ένα καλό πλαράρισμα στα πλέι οφ, είναι στην πέμπτη ή στην έκτη θέση, έχει την δυναμική να τα καταφέρει και θα εξαρτηθεί τότε (σ.σ. στα πλέι οφ) σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες και τι φόρμα θα έχουν ο Αρης ή η ΑΕΚ. Ολα μπορούν να γίνουν... Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει την δυναμική".

"Θα μετρήσει το πώς θα ανταποκριθούν οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού"

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός όπως κάθε χρόνο, στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Για την εικόνα που έχει για τους "πράσινους" και το αν το σύνολο το Τζόρτζεβιτς μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ο 33χρονος καλαθοσφαιριστής υπογράμμισε:

"Υπάρχει η δυναμική στον Παναθηναϊκό για να τα καταφέρει, όπως έχει κάνει και σε άλλες χρονιές. Θα μετρήσει το κατά πόσο οι νέοι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες που υπάρχουν, πότε θα γίνουν ένα με την υπόλοιπη ομάδα και τι χημεία θα αποκτήσουν. Την ποιότητα και την τεχνογνωσία, ο Παναθηναϊκός την έχει. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες το τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Σε τέτοια ντέρμπι, όλα μπορούν να γίνουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK