Ντικούδης: "Οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά"

Για την προσπάθεια που θα κάνει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν να χτίσει ομάδα ανταγωνιστική με μειωμένο μπάτζετ και την προοπτική να συνεχίσει στον "Δικέφαλο" μίλησε ο Δήμος Ντικούδης.

Ντικούδης: "Οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά"
INTIME SPORTS

Αρχικά είπε στον "Libero 107.4": "Προσπαθούσα από μικρός να παίζω ποδόσφαιρο", ενώ για την θέση που αγωνίζονταν τόνισε: "Λίγο από όλα..."

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για το μπάσκετ γενικότερα: "Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που δεν μπορούν να το παίξουν παίκτες χωρίς γρήγορη σκέψη και αντίληψη, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο. Και εγώ πριν από δέκα χρόνια ήμουν άλλος παίκτης. Τώρα απλά απολαμβάνω το άθλημα".

Για το διάστημα που θα παραμείνει στους αγωνιστικούς χώρους με δεδομένο πως "πάτησε" τα 35: "Με παρακινεί ο Νίκος Σταυρόπουλος να παίξω άλλα δύο χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη επίσημα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα βάλουμε στην σειρά. Έχουμε καλές σχέσεις, δεν ασκεί πίεση, μιλάμε, θα μου εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες στην πορεία".

Για τον λόγο που ήρθε στον ΠΑΟΚ και τι θέλει να διαπιστώσει για να συνεχίσει να είναι παίκτης του "Δικεφάλου": "Δεν υπάρχει κάποιος όρος. Αυτό που εμένα μου φάνηκε ελκυστικό το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι η ομάδα έπαιζε στην Ευρώπη. Συν το ότι έκανε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό. Ήταν ελκυστικό αυτό το σενάριο. Μέχρι ενός σημείου βγήκε. Στο δεύτερο μισό της σεζόν άλλαξε το ρόστερ, άλλαξαν και οι στόχοι. Το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Πρώτα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει κάποια πράγματα και μετά να μιλήσει με παίκτες. Είναι σημαντικό να είσαι σε ομάδα με στόχους".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη και πλήρης στην αρχή της χρονιάς έφερνε αρνητικά αποτελέσματα: "Εκείνο το διάστημα που η ομάδα ήταν πλήρης πάλι είχαμε προβλήματα. Ο Αντριουσκεβίτσιους δεν έπαιζε, το ρόστερ ήταν καλό αν δεν είχαμε τραυματισμούς τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Μετά έγιναν και οι αλλαγές. Ακόμη, ο Γκόρι ήταν έμπειρος με παρουσία σε μεγάλες ομάδες και συνεργαζόμασταν πολύ καλά. Μετά που έφυγε ήταν δύσκολο".

Για τις προτάσεις που είχε και για τον λόγο που δεν αποχώρησε στην μέση της σεζόν: "Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι δεν μου αρέσουν οι αλλαγές μέσα στην σεζόν. Δεν είχα διάθεση να φύγω Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ήθελα να μείνω, μου άρεσε ο ρόλος μου στην ομάδα. Είχε γίνει συζήτηση με τους διοικούντες και είπα ότι θα καθίσω να τελειώσει η σεζόν".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ βασίζονταν παίκτες μεγάλους ηλικιακά, όπως ο ίδιος και ο Καλαμπόκης: "Δεν είναι το καλύτερο μια ομάδα να βασίζεται σε μεγάλους παίκτες. Αυτό είναι αλήθεια".

Για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του "Δικεφάλου" εκτός έδρας: "Το πρόσωπο που παρουσιάζαμε εκτός έδρας ήταν πολύ κακό. Δεν είμαι προπονητής. Πάντως, ο κόουτς δούλευε πάρα πολύ, αγαπάει την ομάδα, αλλά δεν μπορεί να μπει μέσα για να παίξει άμυνα και να βάλει καλάθι".

Για το πως εξελίχθηκε η χρονιά για τον ίδιο: "Πίστευα ότι θα είμαι ένα κομμάτι του συλλόγου και θα είχα ένα ρόλο. Δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο χρόνο συμμετοχής. Αρχικά άλλο ήταν το σκεπτικό, μετά, όμως, έπρεπε και εγώ να ανταποκριθώ".

Για τον Αντριουσκεβίτσιους: "Δεν μπορώ να πω τι έδειξε όταν ήταν υγιής, αλλά είχε καλή παρουσία στην Ιταλία. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα ανταποκρινόταν".

Για το πλάνο του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν και ότι το μπάτζετ θα είναι μειωμένο: "Όπως παρουσιάζεται δεν είναι ελκυστικό. Η θεωρία, όμως, από την πράξη έχει απόσταση. Δηλαδή ποιοι θα είναι οι rookies Αμερικανοί και ποιοι οι Έλληνες παίκτες που θα βασιστεί η ομάδα. Αυτές είναι λεπτομέρειες που, όμως, θα κάνουν την διαφορά. Μέχρι να γίνουν πράξη και να δούμε που θα βαδίσει δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα".

Για την δικαστική διαμάχη με τον Άρη: "Είχα δύο χρόνια συμβόλαιο. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς έσπασα το συμβόλαιό μου και ζήτησα τα δεδουλευμένα μου. Μου τα υποσχέθηκαν και ακόμη είμαστε στα δικαστήρια. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι άσχημο. Οι μισοί είναι στην FIBA με προσφυγή και οι άλλοι μισοί στα ελληνικά δικαστήρια. Στον Άρη εκείνη την χρονιά ξεκίνησα με ένα ράγισμα στο γόνατο, με πήρε ενάμιση μήνα να επιστρέψω. Οταν γύρισα είδα άλλη ομάδα με προπονητή τον Κατσικάρη. Μετά έφυγε και ο Φώτης. Ήρθε ο Μπλατ. Ήταν μια χρονιά με πολλές αλλαγές, ήταν μια χρονιά που δεν μπορούσα να βρω ρυθμό".

Για την Εθνική ομάδα: "Το πρόγραμμα της Εθνικής είναι πολύ δύσκολο πλέον, έχουν μπει και προολυμπιακά τουρνουά. Κάποιοι παίκτες που στο παρελθόν πρόσφεραν πολλά συνειδητά δεν θέλουν να συμμετέχουν πλέον στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Αυτό είναι σεβαστό γιατί παίζει ρόλο και το σώμα. Σε σχέση με την εποχή του Γιαννάκη έχουν αλλάξει οι εποχές, οι απαιτήσεις τώρα είναι μεγαλύτερες μέσα στην σεζόν οπότε δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με εκείνη την εποχή".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Αν κάνουμε τα αυτονόητα θα φτιάξουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Για παράδειγμα όποιος κάνει επεισόδια και έχει ιστορικό να του επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών. Ένας παίκτης στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ θα ήταν μία λύση, από τέτοια μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Λάζαρος (σ.σ. Παπαδόπουλος) ασχολείται πολύ καιρό με τα συνδικαλιστικά, έχει διαφορά πάντως να είσαι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Όλες οι ομάδες αποφασίζουν αλλά ο πρόεδρος έχει άλλη δύναμη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK