Ο κακός ΠΑΟΚ των δεύτερων ημιχρόνων

Η αλλαγή προσώπου του "Δικεφάλου" στο δεύτερο ημίχρονο κάθε επίσημου αγώνα και ο... παλιός καλός Ντικούδης που σώζει τα προσχήματα. Το Contra.gr αναλύει.

Ο κακός ΠΑΟΚ των δεύτερων ημιχρόνων

Τείνει να γίνει πλέον κακή συνήθεια. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο των μέχρι τώρα επισήμων παιχνιδιών του εμφανίζεται απροσδόκητα κακός, κάτι που "πλήρωσε" εσχάτως στο ματς με την Καβάλα. Σε αυτό το διάστημα το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου είθισται έχει μια εμφανέστατη πτώση στην απόδοσή του, κάτι μάλιστα που γινόταν από τα φιλικά. Η αρχή έγινε στο ματς με την Γαλατά.

Η... αρρώστια του δευτέρου ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ ήταν μαχητικός στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρισκόταν πίσω με δύο πόντους. Μόλις ξεκίνησε ωστόσο το δεύτερο μισό ο "Δικέφαλος" εμφάνισε ένα άλλο πρόσωπο και η Γαλατά γρήγορα πήρε ένα προβάδισμα που έφτασε μέχρι και το +14 και το οποίο ουσιαστικά της έδωσε την νίκη-πρόκριση.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό ο "Δικέφαλος" "πάλεψε" στο πρώτο ημίχρονο (30-36), όμως "έκαστε" στο δεύτερο, κατά το οποίο με ένα σερί 2-13 η ομάδα του Ιβκοβιτς πήρε αέρα 17 πόντων (32-49), με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη.

Ο αγώνας με την Καβάλα ήταν άλλη μια απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ... ξεχνιέται στα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Και αυτό γιατί στα δύο τελευταία δεκάλεπτα οι "Αργοναύτες" με ένα επιμέρους σκορ 41-23, "γύρισαν" το παιχνίδι (στο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" ήταν μπροστά με 34-37) και πήραν μια μεγάλη νίκη.

Να σημειωθεί πως στα παραπάνω παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει μόλις 58,6 πόντους μέσο όρο, ενώ το μόνο επίσημο ματς στο οποίο δεν "έπεσε" η απόδοσή του στο δεύτερο μέρος ήταν αυτό με τον Ικαρο Καλλιθέας για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο... αξιόπιστος Ντικούδης

Στα μέχρι τώρα τέσσερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είναι γεγονός πως ο Δήμος Ντικούδης έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο 34χρονος φόργουορντ είναι μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" με 15 πόντους, ενώ δεύτερος και τρίτος έρχονται οι Γκόρι και Γκίντενς με 13,5 και 9,5 πόντους μέσο όρο. Ο Καλαμπόκης έχει 8 πόντους μέσο όρο, ενώ ο Ράιτ μπορεί να έχει και αυτός 8, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί του δεν λένε την αλήθεια αναφορικά με την προσφορά του.

Ο Αμερικανός ήταν καλός μόνο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Γαλατά, δείχνει πως θέλει χρόνο για να βοηθήσει οργανωτικά, αν και για την περίπτωση του θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει το ελαφρυντικό πως προέρχεται από ένα διάστημα απουσίας περίπου ενός έτους από τραυματισμό.

Εκείνος πάντως που δεν δείχνει να "πατά" καθόλου καλά είναι ο Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους που έχει μέσο όρο 2,5 πόντους ανά ματς. Ο Λιθουανός δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής και ο Σούλης Μαρκόπουλος ουκ ολίγες φορές του κάνει... ιδιαίτερα μαθήματα στις πρωινές προπονήσεις για να του εμπλουτίσει τις κινήσεις και να βελτιωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK