Οι "ωραίοι" Ελληνες του ΠΑΟΚ

Σαλούστρος και Χαραλαμπίδης ξεχώρισαν στα δύο τελευταία ματς, με τους Ελληνες παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν πως μπορούν να "δώσουν" πολλά και να "κλέψουν" την... δόξα των ξένων.

Οι "ωραίοι" Ελληνες του ΠΑΟΚ

Στα παιχνίδια κόντρα σε Ζιελόνα Γκόρα και ΚΑΟΔ, ο ΠΑΟΚ είχε Ελληνες παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο... Ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Πολωνούς πετυχαίνοντας 17 πόντους ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης είχε πάρα πολύ σημαντική συμβολή στην νίκη επί του ΚΑΟΔ και πέτυχε 16 πόντους

Γενικώς ο "Δικέφαλος" έχει δείξει φέτος πως δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στους τέσσερις ξένους του (Λάνγκφορντ, Οντουμ, Βον και Κάρτερ) για να έχει καλή απόδοση καθώς οι Ελληνες καλαθοσφαιριστές της ομάδας είναι ικανοί να τους... κλέψουν την δόξα κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια και δίνοντας πολλές βοήθειες.

Οι "Μπίδης" και "Σαλού" που ξεχωρίζουν

Πρώτοι σκόρερ από πλευράς Ελλήνων παικτών του ΠΑΟΚ είναι οι Χαραλαμπίδης και Σαλούστρος που είναι ιδιαίτερα καλοί ως τώρα. Ο πρώτος στις τρεις από τις πέντε νίκες του "Δικεφάλου" (σ.σ. μιλάμε για τα ματς απέναντι σε ΑΓΟΡ, Καρσίγιακα και ΚΑΟΔ) έχει προσφέρει πολλά και έχει "μιλήσει" σε κρίσιμα σημεία ενώ ο δεύτερος μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα (στο παιχνίδι με τους Δραμινούς δεν το έκανε αλλά στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε μέσο όρο 10,2 πόντους), να "δώσει" πολλά στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και να παίξει καλή άμυνα.

Πέραν αυτών των δύο παικτών, πάντως, υπάρχουν και οι Ελληνες παίκτες του ΠΑΟΚ που στη παρούσα φάση μπορεί να μην έχουν κάνει κάποιο πολύ "μεγάλο" ματς (ή συνεχόμενα καλά ματς) αλλά έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν πολλά.

Και οι άλλοι που μπορούν να δώσουν βοήθειες...

Ο Απόλλωνας Τσόχλας στα πρώτα τρία παιχνίδια είχε συνολικά 11 πόντους ενώ στα δύο τελευταία ματς έχει πετύχει συνολικά 21 πόντους έχοντας έτσι βελτιωθεί. Στα παιχνίδια με την Ζιελόνα Γκόρα και τον ΚΑΟΔ σε μεγάλο βαθμό φρόντισε να μην φανεί το κενό του τραυματία Οντουμ ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο του σαββατιάτικου (25/10) αγώνα έδωσε αρκετές βοήθειες επιθετικά.

Ο Γιώργος Δέδας είναι πάντα ένας πολύτιμος παίκτης που μπορεί να προσφέρει σημαντικά με τρίποντα (στο ματς με την Ζιελόνα Γκόρα πέτυχε τρία), ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μέχρι στιγμής φέτος δεν έχει δώσει πολλά στο σκοράρισμα αλλά μπορεί να κάνει διάφορες άλλες... δουλειές που δεν φαίνονται τόσο πολύ στα νούμερα. Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Κακαρούδη, στα φιλικά έδειξε πως μπορεί να συνεισφέρει επιθετικά.

Στα δύο τελευταία ματς έχει βελτιωθεί κάπως σε σχέση με τα πρώτα τρία παιχνίδια και όταν βρει ρυθμό, μπορεί να "δώσει" αρκετούς πόντους. Τέλος ο νεαρός, Μιχάλης Λιάπης (19 ετών) αμυντικά είναι χρήσιμο "εργαλείο" και σε αυτό "μένουν" πολύ στον ΠΑΟΚ (έχει καλό σουτ όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι), φέτος ο χρόνος του είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι ενώ ο 18χρονος, Θωμάς Κώττας χρειάζεται αρκετή δουλειά για να παίρνει λεπτά συμμετοχής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK