Όταν ο Σκάιλς πέρασε από τον ΠΑΟΚ

Ο Σκοτ Σκάιλς, που επιστρέφει στο Ορλάντο ως τεχνικός, είχε περάσει παλαιότερα από τον ΠΑΟΚ ως παίκτης αρχικά ενώ μετά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον "Δικέφαλο". Θυμηθείτε με VIDEOS.

Όταν ο Σκάιλς πέρασε από τον ΠΑΟΚ

Ο Σκοτ Σκάιλς επιστρέφει στους Ορλάντο Μάτζικ αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία τους (παλάιότερα είχε αγωνιστεί εκεί) και με αφορμή αυτό, ας θυμηθούμε το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Στον "Δικέφαλο" ο Αμερικανός άρχισε την προπονητική του καριέρα ωστόσο πρώτα υπηρέτησε τους "ασπρόμαυρους" ως παίκτης. Στον ΠΑΟΚ ήρθε την σεζόν 1996-97 ως καλαθοσφαιριστής και εκείνη η μεταγραφή είχε προκαλέσει αίσθηση. Εξάλλου ο Σκάιλς ήταν γνωστό όνομα στο ΝΒΑ και μάλιστα είχε το ρεκόρ των 30 ασίστ σε ματς των Ορλάντο Μάτζικ με τους Ντένβερ Νάγκετς στις 30/12/90.

Αντικατέστησε τον Γκομέζ στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Η πορεία του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή, κάποια στιγμή από τον Σκάιλς τέθηκε θέμα διακοπής της συνεργασίας με τον "Δικέφαλο" αλλά παρέμεινε για να βοηθήσει στα δύο ματς με την Μπενετόν για το Κύπελλο Κόρατς. Οι "ασπρόμαυροι" αποκλείστηκαν μετά από ήττα από τους Ιταλούς με 84-60 στις 22/1/97 και έτσι ο Μισέλ Γκομέζ αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο τότε πρόεδρος του "Δικεφάλου", Απόστολος Αλεξόπουλος ανακοίνωσε πως ο Σκάιλς θα αναλάμβανε τον ρόλο του προπονητή των "ασπρόμαυρων", σε μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε έκτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με τον Αμερικανό στον πάγκο τους στα πλέι οφ και συγκεκριμένα στην προημιτελική φάση, ο Θεσσαλονικείς απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό με 2-1 νίκες.

Στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟΚ

Στα ημιτελικά ο "Δικέφαλος" αποκλείστηκε από την ΑΕΚ ενώ στον μικρό τελικό με 3-1 νίκες απέναντι στο Περιστέρι (το τελευταίο ματς έγινε στο Παλέ και ο ΠΑΟΚ νίκησε με 78-47), κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν τερματίζοντας τρίτος στο πρωτάθλημα. Ήταν μια επιτυχία για τον "Δικέφαλο" που στη διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε το πρόβλημα τραυματισμού του Πέτζα Στογιάκοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK