Τα... μυστικά της ανάκαμψης του ΠΑΟΚ

Πως ο "Δικέφαλος" βελτιώθηκε το τελευταίο διάστημα έχοντας πέντε σερί νίκες και ποιες οι διαφορές σε σχέση με τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Τα... μυστικά της ανάκαμψης του ΠΑΟΚ

Πολύ καλύτερος ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό, έχει πέντε συνεχόμενες νίκες και πλέον είναι τρίτος στη βαθμολογία μαζί με τον Παναθηναικό. Πως ο "Δικέφαλος" "ανέβηκε" το συγκεκριμένα διάστημα (δηλαδή τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές) και είναι αναμφίβολα βελτιωμένος σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

Μπορούμε να σταθούμε σε πέντε λόγους προκειμένου να "εξηγήσουμε" την άνοδο των "ασπρόμαυρων". Καταρχάς το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου παίζει καλύτερη άμυνα. Στα ματς με Ικαρο, Ολυμπιακό και ΚΑΟΔ ο ΠΑΟΚ δεχόταν 75.3 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ στους αγώνες με Περιστέρι, Καβάλα, Κολοσσό, Αρη και Ρέθυμνο 68 (σ.σ. δεν υπολογίζουμε την παράταση στο ματς με τους Κρητικούς) και μάλιστα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές ο "Δικέφαλος" είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αμυντικά (πρώτος ο Παναθηναικός με 58 πόντος ανά αγώνα και τρίτος ο Ολυμπιακός με 68.8). Δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στον Ντόνι ΜακΓκραθ που έχει "ανέβει" αισθητά και έχει 17.6 πόντους μέσο όρο στους τελευταίους πέντε αγώνες, ενώ στους πρώτους τρεις 11.6.

Τρίτος λόγος, η άνοδος του Λάζαρου Παπαδόπουλου που δεν φαίνεται τόσο από τους αριθμούς αλλά διά... γυμνού οφθαλμού είναι φανερό πως παίζει πιο πολύ ρόλο πλέον στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Δίνει πολλά γενικώς, δημιουργεί χώρο για τους συμπαίκτες του, προσφέρει ασίστ αλλά και σκοράρισμα έχοντας 12 πόντους στα πέντε τελευταία ματς στα οποία είναι πιο σταθερός σε σχέση με την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Ο μέσος όρος του στα παιχνίδια με Ικαρο, Ολυμπιακό και ΚΑΟΔ ήταν 15 πόντους αλλά ουσιαστικά αυτός διαμορφώθηκε σε αυτά τα επίπεδα λόγω των 31 πόντων του στον αγώνα με τους Δραμινούς (απέναντι στα σύνολα των Πρίφτη και Μπαρτζώκα είχε συνολικά 12 πόντους).

Ο τέταρτος λόγος της ανάκαμψης του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η επιστροφή του Κώστα Χαραλαμπίδη. Εχει δώσει πολλές λύσεις και κυρίως πόντους, ο μέσος όρος του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που είναι και πάλι διαθέσιμος είναι 11 πόντους ανά ματς, ο "Δικέφαλος" στηρίζεται αρκετά πάνω του και συν τοις άλλοις οι άλλοι περιφερειακοί παίρνουν περισσότερες ανάσες με τον ίδιο πλέον ετοιμοπόλεμο (αν και όχι στο 100% της ετοιμότητας). Και ο πέμπτος λόγος είναι ο βελτιωμένος Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ξεκίνησε με 1,6 πόντους στα πρώτα τρία ματς και έχει 7.6 στα τελευταία πέντε. Προσφέρει αρκετά πιο πολλά από τους πρώτους τρεις αγώνες της Basket League ΟΠΑΠ και συμβάλλει και σε άλλους τομείς, όπως στα ριμπάουντ, κατηγορία που είναι τρίτος ανάμεσα στους συμπαίκτες του.

Κατά τα άλλα να σημειωθεί πως η ομάδα βρέθηκε την Δευτέρα στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά, για αποθεραπεία και από την Τρίτη θα αυξηθούν οι ρυθμοί προπονήσεων, μέρα που αναμένεται να γίνει Δ.Σ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK