Το... ταξίδι του Σούλη στον ΠΑΟΚ

Το Κύπελλο Κόρατς, η αμφισβήτηση που ένιωσε για... λίγο και το όνομά του που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς παίκτες. Διαβάστε για τον Σούλη Μαρκόπουλο που συμπλήρωσε 300 επίσημα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Το... ταξίδι του Σούλη στον ΠΑΟΚ
Μαρκόπουλος ΠΑΟΚ

"Εζησε" τον ΠΑΟΚ όταν ο "Δικέφαλος" πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη, τον "ζει" και τώρα που... μονίμως η οικονομική στενότητα αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος στο ματς με την Ζολνόκι συμπλήρωσε 300 επίσημα ματς στον πάγκο των "ασπρόμαυρων". Με αφορμή αυτό, ας κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία του στον ΠΑΟΚ.

Αρχή με ευρωπαϊκό τρόπαιο...

Ηρθε στον "Δικέφαλο" την σεζόν 1993-94 αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ ήταν ιδανικό... Με τους "ασπρόμαυρους" κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς (1993-94) μετά από δύο νίκες στους τελικούς κόντρα στην Στεφανέλ Τεργέστης (75-66 στη Θεσσαλονίκη και 91-100 στην Ιταλία). Αυτός ήταν ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος του ΠΑΟΚ μετά από το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991.

Στην συνέχεια ωστόσο αποχώρησε από τον "Δικέφαλο" και επέστρεψε την αγωνιστική χρονιά 2005-06. Εφυγε ξανά από τους "ασπρόμαυρους" και από την σεζόν 2009-10 βρίσκεται συνεχώς στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Την αγωνιστική χρονιά 2010-11 με αυτόν στον πάγκο, οι "ασπρόμαυροι" κατέκτησαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Οι δύσκολες στιγμές της σεζόν 2011-12 και η... αμφισβήτηση

Η παρουσία όμως του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της σεζόν 2011-12 δεν ήταν ικανοποιητική... Ο "Δικέφαλος" αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα μετά από ήττα (64-77) από την Γαλατασαράι ενώ στο Eurocup δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο (αποκλεισμός από την πρώτη φάση). Το κύριο πρόβλημα όμως ήταν η πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς οι "ασπρόμαυροι" τερμάτισαν στην όγδοη θέση. Κάπου εκεί άρχισε να υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπό του... Υπήρχαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ που ήταν πολύ προβληματισμένοι. Εγινε Δ.Σ. για το θέμα του Μαρκόπουλου αλλά αποφασίστηκε να του δοθεί εμπιστοσύνη για να συνεχίσει το έργο του στον "Δικέφαλο".

Με μικρό μπάτζετ έχει τον ΠΑΟΚ... ψηλά

Τελικά φάνηκε πως αυτή η απόφαση (της παραμονής του δηλαδή) ήταν... σωστή αφού στις τελευταίες πέντε σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει την τρίτη θέση τρεις φορές. Και μάλιστα με μικρό μπάτζετ για το επίπεδο μιας ομάδας όπως οι "ασπρόμαυροι"... Η παρουσία του Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ και της ικανότητας που έχει ο ίδιος να... βελτιώνει παίκτες, είναι γεγονός πως έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να έρχονται καλαθοσφαιριστές στον "Δικέφαλο" με ένα σχετικά μικρό συμβόλαιο ούτως ώστε μέσω του ΠΑΟΚ να πάρουν στην συνέχεια ένα μεγάλο συμβόλαιο σε άλλη ομάδα.

Πόλος έλξης το όνομα του για τους παίκτες

Αυτό έχει γίνει με πολλούς παίκτες τα τελευταία χρόνια και ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει "έξυπνες" επιλογές καλαθοσφαιριστών δίχως να ξοδεύει πολλά χρήματα, αυτός είναι η σοβαρότητα που εμπνέει ο Μαρκόπουλος. Είναι γεγονός πως πολλοί παίκτες (κυρίως Ελληνες) επέλεξαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ εξαιτίας του Ελληνα τεχνικού ενώ πολλοί ατζέντηδες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Μαρκόπουλο (κάπως έτσι πείθουν τους παίκτες τους να παίξουν στον ΠΑΟΚ με όχι πολλά λεφτά, αλλά με κίνητρο να "ανέβει" το κασέ τους στον "Δικέφαλο" γιατί θα δουλέψει μαζί τους και θα τους βελτιώσει ο Ελληνας κόουτς), ο οποίος την σεζόν 2013-14 αναδείχτηκε ο καλύτερος προπονητής στο πρωτάθλημα.

"Ακούστηκε" το όνομά του για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά...

Την περασμένη σεζόν (2014-15) το όνομά του "έπαιξε" για τον Ολυμπιακό, "ακούστηκε" πριν λίγους μήνες και για τον Παναθηναϊκό αλλά στον "Δικέφαλο" δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν το "ΟΚ" για να "κατηφορίσει" στην Αθήνα ο Μαρκόπουλος (πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ). Στον "Δικέφαλο" είναι γεγονός πως θεωρούν πως είναι τυχεροί που έχουν στις τάξεις της ομάδας τον Ελληνα κόουτς και τρέφουν απεριόριστη εκτίμηση σε αυτόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK