"Υπάρχουν στο μυαλό μας παίκτες"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ενίσχυσης, από που θα εξαρτηθεί, ενώ τόνισε πως εφόσον αποκτηθεί παίκτης θα είναι περιφερειακός.

"Υπάρχουν στο μυαλό μας παίκτες"

"Στην ρακέτα δεν θα έχουμε εύκολες καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να βγάλουμε την αντίπαλη ομάδα από την φιλοσοφία της. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πολύ προσπάθεια σε μεγάλη διάρκεια ώστε να μην αφήσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος", είπε αρχικά για το ματς με το Περιστέρι και πρόσθεσε σχετικά με τις απουσίες:

"Ξέρετε ότι έχουμε και απουσίες παικτών και ελπίζουμε οι υπόλοιποι παίκτες να καλύψουν αυτές τις απουσίες".

Επεσήμανε πως: "Δεν ξέρεις σε τι μέρα θα βρεθούν κάποιοιν παίκτες. Δεν μπορέις να πεις σίγουρα γιατί άλλο παιχνίδι κάνει κάποιος παίκτης την μία αγωινιστική και άλλο την άλλη. Για παράδειγμα ο Θορν ήταν καλός την πρώτη αγωνιστική αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν καλός τις άλλες. Ηταν βέβαια παραγωγικός την 3η αγωνιστική. Είναι κάποιοι παίκτες που στηρίζεται η αντίπαλη ομάδα και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε, να τους βγάλουμε από το παιχνίδι. Αυτό εξαρτάται από την διάθεση που έχεις εσύ και από το πως θα αντιμετωπίσεις μικρές καταστάσσεις μέσα στο ματς. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, μόλις 3η αγωνιστική, και εμείς τώρα γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες των αντιπάλων".

Τόνισε πως: "Οι παίκτες το πιστεύουν και αυτοί πάρα πολύ. Πιστεύουμε ότι είναι καλοί και μπορούν να κερδίσουν. Σίγουρα αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Είναι λίγο δύσκολο να ερμηνεύσεις κάποια πράγματα. Τα σφάλματα που κάναμε στην επίθεση τα πληρώσαμε και στην άμυνα. Εκεί ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα και τα αμυντικά ραμπάουντ. Είναι νέοι παίκτες στην Α1, που θέλουν χρόνο συμμετοχής, είναι παίκτες που ζητάς τώρα να γίνουν πρωταγωνιστές. Είναι άλλο να παίζεις και να ξέρεις ότι άλλοι θα τραβήξουν το παιχνίδι και άλλο να είσαι εσυ που θα φτιάξεις αυτές τι καταστάσεις.΄Οι παίκτες που παίζουν συνήθως στην Α1 έχουν άλλο σωματότυπο από παίκτες άλλες κατηγορίας, είναι κι αυτό ένα πρόβλημα. Χάσαμε σημεία που δεν έπρεπε να χάσουμε, είναι ορισμένα πράγματα όπως το αμυντικό ριμπάουντ που είναι περισσότερο μέσα στο μυαλό. Πολλές φορές παίκτης που δεν έχει συνηθίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να κάνει κι άλλα πράγματα δεν του είναι εύκολο. Πολύ περισσότερο, ξαναλέω, το αμυντικό ριμπάουντ που είναι περισσότερο εγκεφαλικό. Κάνουμε την ασκηση για τα ριμπάουντ. κάνεις μία άλλη και μπαίνεις μέσα στο παιχνίδι και λες θέλουμε αυτά που κάναμε προηγουμένως να τα κάνουμε και τώρα. Βλέπεις, όμως, ότι μόλις αλλάζεις φιλοσοφία και πας στην επόμενη άσκηση δεν υπάρχει η ίδια απόδοση".

Για την απόδοση του Παπαδόπουλου στο ματς με τον ΚΑΟΔ δήλωσε: "Δεν σημαίνει ότι η ομάδα αποσυγκεντρώθηκε επειδή ο Λάζαρος έπαιξε καλά. Τα περισότερα καλάθια, άλλωστε, που πέτυχε δεν ήταν προσωπικά, απλώς ήταν δυνατός και εύστοχος. Είχε ένα πολύ πλούσιο ρεπορτόριο και μακάρι να το έχει κάθε φορά. Οσον αφορά την εικόνα της ομάδας αν βάζαμε δύο βολές επιπλέον οι δύο ντράιβ δεν θα ήταν αυτή η κατάσταση. Κάναμε λάθη τα οποια δεν έπρεπε να γίνουν με τίποτα. Τρεις φορές δώσαμε την μπάλα στους αντιπάλους".

Για τον τραυματισμό του Χαριτόπουλου είπε: "Δεν ξέρω ακόμη αν ο Χαριτόπουλος είναι έτοιμος να παίξει. Ο Χαραλαμπίδης που είναι παίκτης δημιουργικός και ξέρει να ξεκολλάει την ομάδα είναι απώλεια και πρέπει οι άλλοι παίκτες να τον καλύψουν. Εμείς θα δούμε από εβδομαδα τι θα κάνει ο Χαραλαμπίδης. Το θέμα της ενίσχυσης είναι οικονομικής φύσεως".

Για τους νεαρούς παίκτες σχολίασε: "Το παιχνίδι είναι 40 λεπτά. Δεν μπορείς να κάνεις μία κίνηση επί 40 λεπτά, ο αντίπαλος θα αντιδράσει. Εάν είχαμε γκαρντ που θα ήταν έτοιμα και πιστεύσαμε ότι θα μας δώσουν τις λύσεις δεν θα το κάναμε; Οι ταχύτητες είναι διαφορετικές στην Α1. Είναι λεπτό το θέμα, πιστεύουμε οτι μετά από λίγο καιρό αυτοί οι παίκτες θα μας βοηθησουν πολύ. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια".

Για το ότι ο Παππάς δεν ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ: "ΥπήρΧε μία οικονομική διαφορα, ένα δικαστήριο μέσω φίμπα για να μείνει ελεύθερος. Μας είχε πει ότι βγήκε απόφαση αλλά ότι ήθελε να παίξει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από εκείνη την στιγμή και αφού καταλάβαμε ότι υπάρχει θέμα αρχίσαμε να συζητάμε με παίκτες που είχαμε στο μυαλό μας".

Για το ζήτημα της ενίσχυσης τόνισε: "Εξαρτάται από την κατάσταση του Χαραμπίδη και το οικονομικό. Οι μάνατζερ ξέρουν τι θέλουμε και στέλνουν παίκτες. Εχουμε στο μυαλό μας παίκτες αλλά θα δούμε γιατί εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Εφόσον ενισαχυθούμε αυτό θα γίνει με κοντό περιφερειακό παίκτη. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους υπάρχοντες παίκτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK