Κολοσσός - Καβάλα 82-61

Ο Κολοσσός, μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες, πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στα play off και με το επί της Καβάλας προστάτευσε το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη για την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Κολοσσός - Καβάλα 82-61

Έτσι κρίθηκε

Ο Κολοσσός διαθέτει περισσότερο βάθος στο ρόστερ του και αυτό εκμεταλλεύτηκε απέναντι σε μια Καβάλα που αναγκάστηκε σε αλλαγές και προσθήκες πριν από την έναρξη της σειράς.

Όσο ο Νταμιάνοβιτς προσέφερε σκορ, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα μετά το 20-15 του Κολοσσού στο 10', πέτυχε δέκα αναπάντητους πόντους, προηγήθηκε 25-20 και κράτησε τα ηνία μέχρι το 36-31.

Ο Κολοσσός βρήκε το αντίδοτο στη δράση του Νταμιάνοβιτς, έκλεισε την άμυνά του και από τη στιγμή που πήρε κεφάλι, δεν ξανακοίταξε πίσω. Το 41-36 του 20' έδωσε αέρα στους "θαλασσί", οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από το 45-42, άνοιξαν τη διαφορά (52-44) και ξεφεύγοντας με διψήφιες τιμές (58-45, 63-47) δεν άφησαν στην Καβάλα την παραμικρή ελπίδα.

Μετά το 69-48 (μέγιστη διαφορά) οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν μέρος της απόσταση, μικρό το κακό όμως για τον Κολοσσό που κατέκτησε μια άνετη νίκη.

Σταρ

Ο Μάρκους Χάτεν είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση ξένος του Κολοσσού. Όχι εντυπωσιακός, αλλά κάτι παραπάνω από ουσιαστικός. Απέναντι στην Καβάλα είχε 23 πόντους με 8/10 δίποντα και 5 ριμπάουντ.

Απογοήτευση

Μετά την αποχώρηση του Τέιλορ και με τον Γκρέι εκτός κλίματος ακόμη, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς θα έπρεπε να πάρει στις πλάτες του την Καβάλα. Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει με επιτυχία, όντας άστοχος από την περιφέρεια (6 πόντοι με 2/8 σουτ σε 30 λεπτά).

Σχόλιο

Η σεζόν συνεχίζεται ιδανικά για τον Κολοσσό, ο οποίος μετά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο πανηγύρισε και την πρώτη νίκη του σε play off. Ο Βασίλης Φραγκιάς φοβόταν το παιχνίδι, λόγω της αποχής από τη δράση, οι παίκτες του ωστόσο ανταποκρίθηκαν περίφημα σε ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι. Η Καβάλα, με καινούργιους παίκτες στη σύνθεσή της, άντεξε κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο, αλλά μέχρι εκεί. Για να αντιστρέψει την κατάσταση, θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ πιο βελτιωμένη, αν και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο παιχνίδι στην Καλαμίτσα είναι τόσο λίγος που δεν προλαβαίνει να δουλέψει.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 41-36, 58-45, 82-61

Κολοσσός - Καβάλα 82-61
Κολοσσός - Καβάλα 82-61

News 24/7

24MEDIA NETWORK