Παναθηναϊκός-Αρης 83-68

Mε καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη 83-68 στο ΟΑΚΑ και άνοιξε το σκορ στη σειρά. Στο Αλεξάνδρειο το Σάββατο το δεύτερο παιχνίδι.

Παναθηναϊκός-Αρης 83-68

Eτσι νίκησε

Μόλις έπαιξε άμυνα και δόθηκε το πράσινο φως στον Σάρας να τρέξει την ομάδα, ο αγώνας πήγε στο φαβορί. Ο Παναθηναϊκός ήταν εν υπνώσει κατά τα πρώτα 23 λεπτά κοιτώντας τον Άρη να προσπαθεί. Διότι η ομάδα του Αλεξανδρή με τις ελάχιστες επιλογές, τα έδινε όλα και κέρδιζε όλες τις μάχες κατά τα πρώτα 20 λεπτά. Νέα παιδιά με πολύ διάθεση, κτύπησαν τον Παναθηναϊκό στην υπεροψία του ισχυρού και τον...ξύπνησαν.

Ο Άρης μετά το 15-9 και το 20-16 κατάφερε να τρέξει με άξονες τους Βεργίνη, Ντέιβις, Μάλντροου. Παρά τον τραυματισμό του Ταπούτου, που άφησε τους κιτρινόμαυρους χωρίς έμπειρο παίκτη στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 24-24 προηγήθηκαν 24-29 με σερί 0-7 και 38-43 στο ημίχρονο.

Η διαφορά έφτασε στο 22.30 την μέγιστη τιμή της, 40-46. Καμπανάκι για τους μεν, έπεσε ο γενικός για τους δε. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την άμυνά του ψηλά και με την είσοδο του Γιασικεβίτσιους έφτασε το σερί του στο 17-0 και το επιμέρους σκορ στο 29-2 μέχρι 32(69-48).

Σταρ

Η άμυνα του Παναθηναϊκού χωρίς να γίνει πιο δυνατή, λετιούργησε πιο έξυπνα στο δεύτερο ημίχρονο. Διέκρινε ότι δεν υπάρχει απειλή κοντά, έμεινε με έναν οργανωτή(Βεργίνης) ο Άρης και αυτός εξουδετέρωσαν.

Απογοήτευση

Ο Άρης θα έδινε έναν σπουδαίο αγώνα αν είχε δύο ακόμα παίκτες. Ταπούτος και Τσαλδάρης; Πιθανώς. Κρίμα διότι ο Αλεξανδρής είχε ετοιμάσει καλά την ομάδα του.

Απογοήτευση και οι ...αού ουά πίσω από τον πάγκο του Άρη που έβριζαν τον Αλεξανδρή επί 40 λεπτά, προσπάθησαν να επιτεθούν και στο βοηθό του Σωτήρη Μανωλόπουλο, δεν βρέθηκε όμως ουδείς εκεί να τους μαζέψει έγκαιρα. Ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός που βοήθησε αφού η ασφάλεια μέλλον ξεχάστηκε.

Ο κόσμος πάντως έδωσε δυναμικό παρών και σε αυτό τον αγώνα δείχνοντας την στήριξή του προς την ομάδα τώρα που έρχονται τα δύσκολα.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε υπερόπτης ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Ταπούτου. Ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να δώσει πολλά λεπτά σε Σάτο και Λόγκαν αλλά ιδιαίτερα ο πρώτος μοιάζει να έχει μείνει από δυνάμεις. Ο Γιασικεβίτσιους πάντα θα μπορεί να αλλάζει τον ρυθμό όταν το αργό παιχνίδι δεν βγαίνει κάτι πολύτιμο.

Ο Άρης αποτελεί λυπηρή εικόνα. Μια τεράστια ομάδα που μένει όρθια λόγω του πείσματος και της ικανότητας του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ως πότε; Ποιος θα πάρει πραγματικά γενναίες αποφάσεις;

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-43, 64-48, 83-68

Παναθηναϊκός-Αρης 83-68
Παναθηναϊκός-Αρης 83-68

News 24/7

24MEDIA NETWORK