Κολοσσός - Παναθηναϊκός 73-68

Ο Κολοσσός δεν πτοήθηκε από τις ευρείες ήττες στο ΟΑΚΑ, όρθωσε το ανάστημά του, επικράτησε 73-68 του Παναθηναϊκού στη Ρόδο και μείωσε τη σειρά των ημιτελικών σε 2-1. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την προσεχή Δευτέρα στο ίδιο γήπεδο.

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 73-68

Έτσι κρίθηκε

Όνομα και πράγμα η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά. Μολονότι αουτσάιντερ, στρίμωξε στα σχοινιά τον υπερπρωταθλητή Παναθηναϊκό και κατάφερε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο τόσο πριν από την έναρξη της σειράς όσο και μετά τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και τις ισάριθμες 100άρες του "τριφυλλιού".

Ο Κολοσσός δεν έμεινε εκεί. Και καλά έκανε. Δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά, έπαιξε το παιχνίδι του, με δυο λέξεις το ευχαριστήθηκε.

Με τα κοντά σχήματα των τριών γκαρντ, ενίοτε πλέι μέικερ, πίεσε την περιφέρεια των "πρασίνων" και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασε τον έλεγχο. Τουναντίον ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δεν μπορούσε να αποκτήσει ρυθμό στην επίθεση. Τα λάθη στην κυκλοφορία ήταν πολλά, τα ποσοστά από την περιφέρεια χαμηλά, διαδοχικές και οι χαμένες βολές.

Μετά μάλιστα το 20-20 του 10', ο Κολοσσός προηγήθηκε διαδοχικά 25-22, 30-25 και 39-32. Ο Καλαϊτζής ήταν ο... έξτρα παίκτης, τελειώνοντας επιθέσεις με τα σουτ του, ενώ οι Χάτεν - Λιακόπουλος ταλαιπώρησαν αφάνταστα τους προσωπικούς αντιπάλους τους χάρη στα ντράιβ.

Οι "πράσινοι" επέστρεψαν από το 44-38, ισοφάρισαν 46-46 με τον Λόγκαν (27') και προηγήθηκαν 52-50 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Τίποτα περισσότερο όμως. Οι "θαλασσί" με πίστη στις δυνατότητες τους και άριστη εφαρμογή του πλάνου, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πέτυχαν πέντε σερί πόντους στο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ξέφυγαν 70-66 με τον καθοριστικό Χάτεν και έριξαν στο καναβάτσο το μεγάλο αντίπαλό τους.

Σταρ

Ο Μάρκους Χάτεν είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση ξένος του Κολοσσού και σημείο - κλειδί για την επιτυχία της ροδιακής ομάδας. Ήταν πάλι αυτός που έδωσε το ρυθμό, αυτός που πέτυχε ένα απίστευτο καλάθι και αυτός που έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του Παναθηναϊκού.

Απογοήτευση

Οι οργανωτές του Παναθηναϊκού, μηδενός εξαιρουμένου, έχασαν κατά κράτος τη μάχη. Μήτε ο Διαμαντίδης μήτε οι Καλάθης και Γιασικεβίτσιους έβαλαν αρχές στο επιθετικό παιχνίδι των πρωταθλητών.

Σχόλιο

Αυτός ο Κολοσσός δεν έχει ταβάνι. Τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο, πέτυχε τις πρώτες νίκες του στα πλέι οφ, κέρδισε ακόμη και τον πρωταθλητή Ευρώπης. Μόνο τυχαία δεν έγιναν όλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να δώσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι ακόμη με τους "θαλασσί", ίσως και να τον βολεύει αυτή η εξέλιξη, δεδομένου ότι το διάστημα απραγίας μέχρι το Final Four θα είναι είναι σαφώς μικρότερο.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 50-52, 73-68

Κολοσσός: Λιακόπουλος 17(1), Χάτεν 13(1), Καλαϊτζής 13(3), Πάνος 1, Γεωργαλλής 5(1), Ασημακόπουλος 10(2), Μπόικιν, Χαρίσης 6, Τσάμης 6, Χόπσον 2, Κομποδιέτας, Αυγενικός.

Παναθηναϊκός: Μάριτς 8, Περπέρογλου 3(1), Λόγκαν 11(3), Σάτο 6, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Βουγιούκας 14, Καλάθης Ν. 6, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 3(1), Γιασικεβίτσιους 11.

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK