Ολυμπιακός - Πανιώνιος 83-67

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός, ο Ολυμπιακός όμως είχε τον τρόπο να φτάσει στο 83-67 και να ανοίξει το σκορ στην ημιτελική σειρά. Το νέο ραντεβού των δύο ομάδων την Πέμπτη πάλι στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 83-67

Έτσι κρίθηκε

Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του έναν ακόμα καλύτερο Πανιώνιο από την προηγούμενη συνάντηση στο ΣΕΦ για 25 λεπτά τουλάχιστον. Τόσο πήρε στους παίκτες του Ίβκοβιτς να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να παίξουν πιο επιθετική άμυνα και να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα από τους ταχύτατους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Οι "κυανέρυθροι", παρά την απουσία του Στίβενσον ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι το ρυθμό του Ξανθόπουλου και την ταχύτητα στην εκτέλεση των Ντίμπλερ και Κιζ.

Ο Ολυμπιακός είναι... κοντός ούτως ή άλλως, βρήκε απέναντι του ευέλικτα σχήματα και... κόλλησε. Οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν με γρήγορες επιθέσεις διατηρώντας ένα ελαφρύ προβάδισμα (11-12, 20-23 στο 9:30, 29-33 στο 14:30). Η είσοδος του Σλούκα ηρέμησε κάπως τον Ολυμπιακό και του προσέφερε προβάδισμα με 42-38 στο ημίχρονο.

Ένας πιο συγκεντρωμένος Σπανούλης κι ένας πιο σοβαρός Ντόρσεϊ, σε άμυνα κι επίθεση ήταν η απάντηση στον μέτριο Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου. Το 42-43 στο 23' έγινε 67-51 στο 29' με μανιασμένα καρφώματα από τον ορεξάτο Ντόρσεϊ.

Ο Πανιώνιος δεν είχε περισσότερες λύσεις, φορτώθηκε και με φάουλ ο Σαρικόπουλος, κάτι που μετέτρεψε τα τελευταία λεπτά σε τυπική διαδικασία χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να τα παρατήσουν.

Σταρ

Ο Ντόρσεϊ, πρώτη χρονιά στην Ευρώπη, παίζοντας σε αγώνα πλέι οφ το... καταχάρηκε. Προσέφερε πολύ θέαμα κι έδειξε τι σημαίνει για τους Αμερικανούς αυτή η περίοδος. Μακάρι να μην...χαλάσει.

Απογοήτευση

Ελάχιστος κόσμος στις εξέδρες. Ο φοβερός και τρομερός ΕΣΑΚΕ, ίσως όμως και ο ίδιος ο Ολυμπιακός να έπρεπε να βρουν μία άλλη ώρα από τις επτά το βράδυ της Τρίτης.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός τα πήγε περίφημα στην ταχύτητα του Πανιώνιου που τον βοηθά να προπονηθεί για την Μπαρτσελόνα. Δεν είχε όμως καλή αντίδραση σε άπειρους ψηλούς όπως ο Καββαδάς. Ο Εντόνγκ, ο Βάθκεθ, ο Πέροβιτς θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ημιτελικό κι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι "ερυθρόλευκοι".

Ο Πανιώνιος παλεύει κάθε αγώνα. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του καταλαβαίνουν ότι η φανέλα των "κυανερύθρων" δεν επιτρέπει αδιαφορία. Ένα παιχνίδι θα προσπαθήσουν να το κερδίσουν, αλλά απόντος του Στίβενσον μοιάζει πολύ δύσκολο.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 67-54, 83-67

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 83-67
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 83-67

News 24/7

24MEDIA NETWORK