Τη Δευτέρα ο πρώτος τελικός

Tη Δευτέρα θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός της Α1 όπως τόνισε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ από την οποία αποχώρησαν οι ομάδες. Ολοι οι τελικοί θα αρχίσουν στις 7μμ.

Τη Δευτέρα ο πρώτος τελικός

Η σύσκεψη για την τύχη των τελικών της Basketleague ΟΠΑΠ συνεχίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς την παρουσία των ομάδων που αποχώρησαν.

Ο επικεφαλής της ΓΓΑ συνέχισε τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ και της Ελληνικής Αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι ο πρώτος τελικός θα γίνει την Δευτέρα.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί το Σάβββατο, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής ενημέρωσε ότι ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, ο δεύτερος την Πέμπτη και ο τρίτος την Κυριακή.

Το πρόγραμμα: Δευτέρα 21/5 ο 1ος τελικός, Πέμπτη 24/5 ο 2ος στο ΟΑΚΑ. Ο 3ος στις 27/5, ο 4ος στις 30/5, ο 5ος στις 2/6. Όλοι στις 7μ.μ. Εννοείται ότι οι τελικοί θα διεξαχθούν υπό την παρουσία φιλάθλων και στα δύο γήπεδα.

Αναλυτικά, ο κύριος Μπιτσαξής τόνισε: "Η χθεσινή επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να αμαυρώσει την εκπληκτική πορεία των δύο ομάδων μας στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ή αντίστροφα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ και μας έχουν δώσει 8 ευρωπαϊκά κύπελλα. Εκφράζω τη λύπη και απόλυτη αποδοκιμασία στα χθεσινά επεισόδια. Δεν μπορούν αυτά να αμαυρώσουν την πορεία ομάδων και της εθνικής.

Εγινε μια σύσκεψη και εξετάστηκαν οι παράμετροι. Οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνουμε είναι οι ακόλουθες: Τα πλέι οφ αρχίζουν κανονικά την Δευτέρα. Θα τελειώσουν στις 2/6 αν χρειαστεί πέμπτο ματς.

Το Σάββατο θα ανακοινώσει η Αστυνομία τους όρους διεξαγωγής και δεν θα ξεκινήσει κανένα ματς αν δεν τηρηθούν αυτοί, από τις δύο ομάδες. Ο ΕΣΑΚΕ δεσμεύτηκε ότι οι κανονισμοί θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Η Γ.Γ.Α. με την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας επιφυλάσσεται να πάρει το οποιοδήποτε επιπρόσθετο μέτρο ακόμα και τη διακοπή των πλέι οφ αν συντρέξει τέτοιος λόγος".

Για το σχέδιο της αστυνομίας: "Ας περιμένουμε το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, κάθε πρόσφορο έδαφος που πρέπει να ληφθεί, θα ληφθεί.

Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που επιτέθηκαν και πρέπει να συλληφθούν. Η πρόληψη, αν θα προκύψουν πέντε άτομα σε ένα παράδρομο; Είναι ένα ζήτημα που όσο και αν θέλετε, αν θέλουμε δεν μπορεί να αποκλειστεί στο σύνολο της κοινωνίας.

Αν χρειαστεί θα λάβουμε κάθε μέτρο. Χθες, είχαμε δύο παίκτες στο νοσοκομείο, δεν θα περιμέναμε την αξονική για να κάνουμε ματς, όπως θέλουν μερικοί που κάνουν δηλώσεις".

Είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων:

Αποχωρώντας από τη σύσκεψη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: "Αυτό που έγινε χθες ήταν πρωτόγνωρο και προκαλεί εντύπωση πώς είναι δυνατό πάντα να γίνεται με το πούλμαν του Παναθηναϊκου. Αν θυμάστε είχε γίνει το ίδιο πριν από δέκα χρόνια, έπιασαν τον δράστη και μετά από μια δεκαετία δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή.

Ήμουν βέβαιος ότι και για το χθεσινό δεν θα υπήρχε καμία επίπτωση. Πρέπει να σκεφτούμε πάνω απ' όλα το άθλημα. Να το βοηθάμε να πηγαίνει καλύτερα όχι χειρότερα και, μάλιστα, σε μια στιγμή που αυτές οι δυο ομάδες έχουν δώσει πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός στην Κωνσταντινούπολη, αν και μας είχε σφάξει η διαιτησία είχα πει ότι εφόσον παραμένει ελληνική ομάδα στον τελικό πρέπει να την συγχαρώ. Αυτό και έκανα.

Αυτή ήταν η δική μου ενέργεια που θέλω να βαθμολογήσετε. Ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα. Δεν μπορεί να πηγαίνει το πούλμαν της ομάδας στο στάδιο μπροστά και από πίσω λεωφορεία της αστυνομίας και να μην μπορούν να βρουν αυτούς που πετάνε πέτρες και να μην μπορούν να προστατεύσουν την ομάδα.

Έκανα παράπονα, τους είπα ότι είναι πολλά τα παρατράγουδα και πρέπει η αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της. Μας έχουν βάλει να πληρώνουμε 10% υπέρ της αστυνομίας και δεν γίνεται η Πολιτεία να ρίχνει τις ευθύνες στους προέδρους των σωματείων. Πώς είναι δυνατό εγώ κι οι άνθρωποι που διευθύνουν τον Παναθηναϊκό να ελέγξουν 20000 κόσμο.

Είμαι έτοιμος να ανεχθώ ό,τι θέλει Ολυμπιακός, αλλά πρέπει να μου διασφαλίσουν ότι δεν θα έχω αστική και ποινική ευθύνη. Ξέρω καλά τους φιλάθλους, ξέρω ότι βάζουν κροτίδες, αλλά δεν μπορώ να έχω αστική και ποινική ευθύνη. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουμε την αστυνομία και να έρχονται να μου λένε ότι έχω αστική ευθύνη και θα τιμωρηθώ.

Δεν μπορεί οι πρόεδροι να είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και να τα πληρώνουν όλα. Εφόσον δεν αποδεχθείτε ότι δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη δεν δέχομαι τίποτε. Κοντεύω να γίνω από πλούσιος φτωχός για το άθλημα και τον Παναθηναϊκό και δεν αντέχω να βλέπω να μην υπάρχει ισονομία. Και τα λέω γιατί δεν βλέπω βοήθεια από πουθενά".

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Γιώργος Σκινδήλιας είπε: "Στη σύσκεψη που έγινε με τους αρμόδιους φορείς ή θέση του Ολυμπιακού ήταν να γίνουν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να γίνουν παρουσία φιλάθλων. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ήττα του μπάσκετ και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να σταματήσει κάτι που αρέσει στον κόσμο.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας μας ζήτησε να φύγουμε, θα μείνει με την αστυνομία, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και θα μας ανακοινώσει αύριο την απόφασή του, κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο. Μας έκανε εντύπωση που μας είπε να αποχωρήσουμε, αλλά δυστυχώς έπρεπε να το κάνουμε για να αποφασίσουν".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Νίκος Παπανικολόπουλος είπε: "Ο ΠΣΑΚ προσήλθε στο διάλογο με μοναδικό μέλημα του τη διασφάλιση της ακεραιότητας των καλαθοσφαιριστών κατά την έλευση τους, την παρουσία τους και την αποχώρησή τους από το γήπεδο. Αυτό κάναμε και θέλαμε τις απαραίτητες εγγυήσεις από την Αστυνομία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK