QUIZ: Πόσο καλά θυμάσαι τους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού των 90s;

Οι σπουδαίοι τελικοί των 90s μέσα από το quiz για δυνατούς λύτες που ετοίμασε το Contra.gr. Για να μπούμε στο κλίμα...

QUIZ: Πόσο καλά θυμάσαι τους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού των 90s;

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε στα περασμένα. Στα περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα. Τότε που που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός άρπαξαν τη σκυτάλη από Άρη και ΠΑΟΚ (που άντεξε λίγο παραπάνω), μετέφεραν το ενδιαφέρον από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μετέτρεψαν σε παράδοση τους μεταξύ τους τελικούς στο φινάλε κάθε μπασκετικής σεζόν.

Ο Νίκος Γκάλης διεκδικεί για τελευταία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή και ο Έντι Τζόνσον με τον Ντόμινικ Γουίλκινς έρχονται από το ΝΒΑ για να δώσουν έξτρα λάμψη στις "αιώνιες" μάχες. Δίπλα τους φιγούρες όχι ξωτικές, μα ταξιδιάρικες στο χρόνο. Ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Σάσα Βολκόφ, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Άριαν Κόμαζετς και ο Ντίνο Ράτζα. Για να μην απαριθμήσουμε όλους τους σπουδαίους Έλληνες των δύο φιναλίστ, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα, τον Σιγάλα και τον Οικονόμου. Και άλλους πολλούς.

Από την πρώτη φορά που "κόκκινοι" και "πράσινοι" πάλεψαν για την κορυφή έχουν περάσει 23 χρόνια. Είναι πολλά, αλλά για όσους "έζησαν" τη γεμάτη 10ετία του '90, μοιάζει σαν να 'ναι χθες.

Θυμηθείτε κι εσείς μαζί μας. Τεστάρετε τις γνώσεις και τη μνήμη σας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK