Πρίφτης: "Πώς να ανταγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό με τέτοιο ποσοστό στα τρίποντα;"

Στην ευστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια που "πλήγωσε" την ομάδα του στάθηκε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό.

Πρίφτης: "Πώς να ανταγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό με τέτοιο ποσοστό στα τρίποντα;"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη, Δημήτρη Πρίφτη:

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα πάρα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο. Αυτή η κακή εικόνα των έξι λεπτών μας παρέσυρε. Η τρίτη περίοδος είχε επιμέρους σκορ 31-11. Αυτό έγινε για δύο λόγους: Δεν ήμασταν επιθετικοί και έντονοι για να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, ενώ το δεύτερο συστατικό ήταν το καλό ποσοστό του Παναθηναϊκού από το τρίποντο με εκφραστή τον Φελντέιν. Όταν ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 53% από το τρίποντο δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να κάνουμε χρήσιμη αυτήν την βραδιά κι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τον τρόπο που θα δουλέψουμε για να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια με πολλές υποχρεώσεις. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη και καλή χρονιά σε όλους".

Σχετικά με το γεγονός ότι είχε κάνει λόγο για "διδακτική ήττα" και μετά την ήττα από την Μπούντουτσνοστ, είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε συνθήκη είναι διαφορετική. Δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς μοναχικός μέσα στην ομάδα. Υπάρχουν επιμέρους θέματα που θα πρέπει να τα διορθώσουμε. Θα πρέπει αυτή την οδυνηρή βραδιά να την κάνουμε χρήσιμη και διδακτική. Θα ξεκουραστούμε αύριο και θα συνεχίσουμε από την Τρίτη (29/12) την δουλειά μας για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο".

Για την εξήγηση της νωχελικότητας στην τρίτη περίοδο είπε: "Δεν είχαμε το επίπεδο επιθετικότητας που θα έπρεπε απέναντι σε μία ομάδα με ποιότητα και αποτελεσματικότητα, ο αντίπαλος όταν δεν είσαι όσο επιθετικός θα έπρεπε σε τιμωρεί κάθε στιγμή. Τα κλεψίματά μας και τα λάθη μας δείχνουν ότι ήμασταν δυνατοί πάνω στην μπάλα. Όμως δεν μπορούμε να δεχόμαστε 31 πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο και να θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Η ομάδα μου νομίζω έχει το σωστό βάθος, μήκος και πλάτος. Χρησιμοποιώ τους παίκτες ανάλογα. Η ομάδα που έχουμε είναι καλή. Σίγουρα υπάρχουν βράδια που μας το χαλάνε αυτό, αλλά θα πρέπει να βρούμε την λύση από μέσα μας".

Αναφορικά με το βαρύ πρόγραμμα του Άρη σχολίασε ότι: "Ήταν δύσκολο να είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας τα Χριστούγεννα. Αλλά είμαστε κατά κάποιον τρόπο οικογένεια. Σίγουρα είναι ιδιαίτερες αυτές οι ημέρες και χρειάζεσαι τους δικούς σου ανθρώπους. Έχουμε καταφέρει, όμως, να περνάμε καλά. Έγινε σωστή διαχείριση των ημερών. Και γιορτάσαμε όλοι μαζί και κάναμε και τις προπονήσεις που έπρεπε".

Από την πλευρά των παικτών του Άρη ο Τζέικ Κοέν, είπε: "Ήταν μία δύσκολη νύχτα για εμάς. Για ένα ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είχαμε έρθει με ελπίδες. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάθηκε ο αγώνας. Έχουμε χρόνο για βελτίωση και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε από τα λάθη μας σε αυτή την αναμέτρηση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK