Κι όμως είναι ο μεγαλύτερος "killer" της Α1

Το 1987 αποκτήθηκε από τον Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκε για 5 χρόνια. Την πρώτη περίοδο έπαιξε μόνο στο Κύπελλο Κόρατς καθώς δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή ξένων στο πρωτάθλημα. Είχε εντυπωσιακή παρουσία και εναντίον της Εστουντιάντες σημείωσε 42 πόντους. Έχετε ακόμη απορία περί τίνος πρόκειται; Συνεχίστε την ανάγνωση...

Κι όμως είναι ο μεγαλύτερος "killer" της Α1

Με αφορμή μια φωτογραφία του από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Βετεράνων των ΗΠΑ, το Contra.gr θυμήθηκε και σας θυμίζει τον μεγαλύτερο "killer" της Α1, τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ.

Λίγα λόγια για τον 58χρονο σήμερα, Αμερικανό. Στις 15 Οκτωβρίου του 1988 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 35 πόντους στο ματς με τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης.

Στην καριέρα του στην Ελλάδα είχε μέσο όρο πάνω από 30 πόντους. Την περίοδο 1990-91 σημείωσε 59 πόντους κόντρα στο Περιστέρι, επίδοση που αποτέλεσε και προσωπικό ρεκόρ του. Την περίοδο 1989-90 σημείωσε το ρεκόρ του στο κύπελλο με 58 πόντους με αντίπαλο τον Έσπερο. Η κορυφαία του επίδοση σε παιχνίδι του κυπέλλου Κόρατς ήταν οι 53 πόντοι απέναντι στη Ρίγα.

Η ατυχία για τον ίδιο ήταν ότι δεν ευτύχησε να στεφθεί πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, καθώς έπεσε πάνω στην παντοκρατορία του Νίκου Γκάλη.

Το καλοκαίρι του 1992 ο Ηρακλής προχώρησε σε ριζική ανανέωση και δεν συνέχισε την συνεργασία του με τον Ίνγκραμ. Ο "γηραιός" απέσυρε τη φανέλα του με το νούμερο 6 και την κρέμασε στην οροφή του Ιβανώφειου, όμως η φανέλα χρησιμοποιήθηκε και πάλι λίγα χρόνια αργότερα από τον Ουόλτερ Μπέρι.

Δείτε τον να παίζει, με τις επικές μάχες του με τον Γκάλη να ξεχωρίζουν...

*Στη φωτογραφία είναι με τον Τζιμ Σουίνι, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της FIMBA (Maxibasketball), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων

News 24/7

24MEDIA NETWORK