Η σχέση του Μάικ Τζόουνς με τον ΠΑΟΚ

Ο Μάικ Τζόουνς αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλη και το Contra.gr θυμάται το πέρασμά του από την Ελλάδα. Ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ, η συνεργασία με τον Αρη αλλά και η κατοχή ναρκωτικών.

Η σχέση του Μάικ Τζόουνς με τον ΠΑΟΚ

Ο Αμερικάνος φόργουορντ, που αποτέλεσε τον πρώτο ξένο του ΠΑΟΚ, αναμένεται ξανά στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ποιος όμως είναι ο Τζόουνς; Το "μωρό του ελαφιού", όπως ήταν το προσωνύμιό του, έπαιξε στο "Δικέφαλο" τη σεζόν 1988-89, βοήθησε σημαντικά και μάλιστα ήταν ο κορυφαίος παίκτης των "ασπρόμαυρων" στη νίκη 81-78 επί του Άρη. Ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ διέκοψε το αήττητο 80 αγώνων που μετρούσαν οι "κίτρινοι" (είχαν να χάσουν από τις 2 Μαρτίου του 1985), με τον Τζόουνς να έχει 30 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Δεν συμφώνησε πάντως με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του και μεταπήδησε στον Άρη. Στις 24 Απριλίου 1990 πάντως βίωσε μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών μετά από έφοδο στο σπίτι του την ώρα που κοιμόταν, κατηγορούμενος για κατοχή 32 γραμμαρίων χασίς.

Ο ίδιος είχε πει τότε πως " πήρα για πρώτη φορά ναρκωτικά γιατί στρεσαρίστηκα από τους τελευταίους αγώνες. Αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την καριέρα μου".

Έφυγε εν τέλει από την Ελλάδα αλλά τον ΠΑΟΚ δεν τον ξέχασε. Το 2006 ο "Δικέφαλος" πήγε στην Κύπρο (εκεί ήταν ο Τζόουνς) για αγώνα με την ΑΕΛ, στο πλαίσιο του Eurocup και μάλιστα φωτογραφήθηκε με το κασκόλ της ομάδας. Λίγα χρόνια μετά (2009) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ (τον οποίο έχει δηλώσει πως τον αγαπά) όταν στην Κύπρο ο "Δικέφαλος" βρέθηκε για να παίξει σε τουρνουά.

Η σχέση του Μάικ Τζόουνς με τον ΠΑΟΚ

Στις 27 Νοεμβρίου του 2012 έφτασε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Αλεξάνδρειο, στο οποίο βρέθηκαν βετεράνοι παίκτες. Οι Αρχές, όμως, δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα μας λόγω κατηγοριών για απαγορευμένες ουσίες που του είχαν αποδοθεί το 1990 (μάλιστα και όταν έπαιξε στην Γαλλία, δεν είχε έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί κόντρα σε ελληνικές ομάδες λόγω εκείνης της περιπέτειας με τα ναρκωτικά).

Φαίνεται πως τον Απρίλη δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα έρθει κανονικά στη Θεσσαλονίκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK