Ροδόπουλος στο Contra.gr για ΝΒΑ, Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο

Ο κόουτς Θοδωρής Ροδόπουλος, ιδρυτής του SBC και της φημισμένης ακαδημίας "Αστέρια", μίλησε στο Contra.gr για το ταξίδι του στο Λονδίνο, τον... ευρωπαϊκό όμιλο του ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Ροδόπουλος στο Contra.gr για ΝΒΑ, Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο
Ροδόπουλος μπάσκετ

Προπονητής με ευρεία γκάμα ασχολιών ο Θοδωρής Ροδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Contra.gr αναλύοντας το σχέδιο επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, την εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, τον Κώστα Μήτογλου και την παρουσία του στο NCAA, καθώς και την πορεία τον Άρη και ΠΑΟΚ στη σεζόν.

Αρχικά η κουβέντα μας περιστράφηκε γύρω από το ΝΒΑ και το πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο για την αναμέτρηση των Μάτζικ με τους Ράπτορς. " Ήταν η τέταρτη φορά που βρέθηκα στον αγώνα που κάνει το ΝΒΑ στην Ευρώπη. Πρόκειται για παιχνίδια στο οποία δοκιμάζεται η ετοιμότητα της Ευρώπης να υποδεχθεί κάποιον όμιλο της λίγκας. Σκέφτονται το Λονδίνο φυσικά, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Βερολίνο, ίσως και τη Ρώμη", σχολίασε και δήλωσε ανυπόμονος για την παρουσία του στο All Star Game του Τορόντο, το 22ο δικό του, και στο Final Four του NCAA στο Χιούστον, το 34ο από τότε που άρχισε τα ταξίδια.

Στο Λονδίνο ο Θόδωρος Ροδόπουλος συνάντησε κι έναν παλιόφιλο. " Είχα την ευκαιρία να βρω και να μιλήσω με τον Σκοτ Σκάιλς (σ.σ προπονητής των Μάτζικ). Τον είχα γνωρίσει πριν καν έρθει στη Θεσσαλονίκη. Από τα κολεγιακά χρόνια του στο Μίσιγκαν Στέιτ ξεχώριζε για το μυαλό του. Όλοι ήξεραν ότι θα γίνει ένας καλός προπονητής. Είναι γνώστης του αντικειμένου και ξέρει να χτίζει δεμένα σύνολα. Αν και τελευταία τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα, υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι και στο Ορλάντο υπολογίζουν ότι μπορούν να μπουν στα πλέι οφ".

"Ο Γιάννης είναι το μέλλον"

Από το Ορλάντο ταξιδέψαμε νοητά στο Μιλγουόκι και στους Μπακς, εκεί που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χτίζει το δικό του μύθο. " Ο Γιάννης είναι τρομερά βελτιωμένος, έχει δουλέψει και φαίνεται. Είναι το μέλλον. Τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται, το Μιλγουόκι είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προοδεύσει διότι η πίεση είναι μικρότερη από άλλες ομάδες και υπάρχει υπομονή. Ξέρω πολλούς ανθρώπους γύρω από ομάδα και τον περιβάλλουν με αγάπη. Τον προσέχουν, στηρίζουν πολλά επάνω του. Ακόμη κι έναν αστέρα να είχαν στο ρόστερ, ο Γιάννης κάνει τόσα πολλά που θα τους ήταν απαραίτητος. Γι' αυτόν τον επέλεξαν τόσο ψηλά. Είναι ο παίκτης του προπονητή, κάνει ό,τι του ζητάει, έχει την αποδοχή όλων".

Ένα Ελληνόπουλο που στοχεύει ψηλά είναι ο Κώστας Μήτογλου. Βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο του στο Γουέικ Φόρεστ και σύμφωνα με τον άνθρωπο που τον ανέδειξε μπορεί να βρει θέση ακόμη και στο ΝΒΑ. " Αρκεί να μείνει στο κολεγιακό και να μην πειστεί να γυρίσει στην Ευρώπη", μας είπε ο έμπειρος κόουτς, πιστεύοντας ότι " παρότι έχει καθιερωθεί ως 4-5, νομίζω ότι έχει τύχη ως ένα δυναμικό 3άρι. Γιατί και σουτ από μέση-μακρινή απόσταση έχει και δύναμη. Είναι σε πολύ καλό κολέγιο, αν και ο όμιλος που συμμετέχει είναι ο πιο δύσκολος στο πανεπιστημιακό. Τον πολιορκούν για να τον φέρουν πίσω, για μένα πρέπει να συνεχίσει. Γιατί εκεί σε διδάσκουν σωστή νοοτροπία και πειθαρχία. Είναι στοιχεία που τα απαιτούν όλοι οι προπονητές στα κολέγια".

Γι' αυτό και πιστεύει ότι ήταν λάθος που ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφυγε τόσο νωρίς από το Τέξας. " Θα μπορούσε να συνεχίσει και να είναι πρωταγωνιστής. Το κορμί του δεν θα ήταν τόσο σκληρό όσο είναι ακόμη. Θα δούλευε πολύ στο 3. Ακόμη πάντως έχει μέλλον και δεν αποκλείεται να τον δούμε στο ΝΒΑ. Έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται".

"Άμεσα θα μπει ο Παπανικολάου"

Λογικό ήταν η συζήτησα να φτάσει και στον Κώστα Παπανικολάου και την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. " Νομίζω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αγωνιστικό. Εκτός από καλός αθλητής, διαθέτει και σωστή νοοτροπία. Ήταν άτυχος γιατί δεν βρέθηκε σε μια ομάδα που θα δουλέψει τον τρόπο που θα ελέγχει το κορμί του προκειμένου να το συνδυάσει με το καλό σουτ που διαθέτει από μακριά. Είναι μικρός ακόμη και μπορεί να εκμεταλλευτεί".

Μεταξύ των επιλογών που απέρριψε ο Παπανικολάου ήταν ο Άρης. Ο οποίος εφέτος κάνει μια πολύ καλή, στιβαρή, χρονιά. " Από την αρχή έδειξε ότι θα έχει καλή ομάδα. Έγιναν σωστές επιλογές ξένων και το σύνολο έδεσε από νωρίς. Ο κόουτς Πρίφτης είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς, καταρτισμένος και δουλευταράς, δίνει πολλές ώρες στο μπάσκετ. Έχει δε ένα μεγάλο προσόν: φτιάχνει γρήγορα δεμένα σύνολα", εξήγησε.

Αντίπαλον δέος του Άρη θα παραμένει όπως και να 'χει ο ΠΑΟΚ. Για τον "Δικέφαλο", ο Θόδωρος Ροδόπουλος σχολίασε: " Πέρασε μία μία κρίση, απόρροια των όχι τόσο καλών επιλογών σε παίκτες, αλλά μετά την έλευση του Σοφοκλή έχει βελτιωθεί πολύ, έχει βρει το δρόμο του. Να ξέρετε ότι ο Μαρκόπουλος αποτελεί εγγύηση για τον ΠΑΟΚ. Είχαμε συνεργαστεί παλιότερα και τον ξέρω καλά. Διαθέτει εμπειρία και μπορεί να διαχειρίζεται καταστάσεις χωρίς πανικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK